Jordaanse Arabieren geven anti-Israël Joden van Neturei Karta flink pak ransel [Tzvi Ben Gedalyahu]

moshe_friedman

De Judaskus: “Knijp ik die Jood hiér dood of wacht ik nog wat tot de camera’s weg zijn?” Dat moet de Iraanse president Ahmadinejad gedacht hebben, toen hij werd gekust door rabbijn Moshe Ayre Friedman van het anti-Zionistische Neturei Karta op de Holocaustconferentie voor negationisten in Teheran, 11 december 2006. “Zes als Chassidim verklede Joodse verraders“, noemde Max Schick hen…

Dit bericht is alweer meer dan een maand oud, maar toch de moeite waard om te vermelden. Op vrijdag 30 maart 2012 wilde de anti-Zionistische Joodse sekte Neturei Karta deelnemen aan een manifestatie. Het werd een harde les. Ze hebben aan den lijve kunnen ondervinden dat hand- en spandiensten leveren aan de Arabieren in hun strijd om de vernietiging van de Joodse staat Israël, hen niet vrijstelt van vervolging. Pro- of anti-Israël, het maakt allemaal niks uit voor Israëlbashers en Jodenhaters: “Eens Jood altijd Jood en àlle Joden zijn per definitie slecht”, zegt de heersende Arabische doctrine van het Midden-Oosten.

De betrokken sekteleden namen deel aan de Global March to Jerusalem en wilden mee op stappen met Arabieren in… Jordanië! Ze kregen de schrik van hun leven toen bleek dat hun aanwezigheid door de Jordaniërs niet bepaald op prijs werd gesteld. Na een duchtige afranseling, waarbij enkele Neturei Kartaleden licht gekwetst raakten, konden zij alsnog ontkomen. Tja, wie per se graag met bijtgrage krokodillen op stap gaat, moet maar tegen een beet… stootje kunnen. 😉

Meer weten over Neturei Karta op deze blog: Joden revolteren tegen het bestaansrecht van Israël en in Het Oslo-syndroom: Joden tegen het zionisme.

Jordan Arabs Attack Anti-Zionist Jews

door Tzvi Ben Gedalyahu [Arutz-7]

Jordaanse Arabieren bakkeleiden met anti-Zionistische en pro-Palestijnse Autoriteit leden van Neturei Karta tijdens de manifestatie van de Global March to Jerusalem van vrijdag 30 maart 2012. Niemand werd levensgevaarlijk verwond. Neturei Karta is een kleine Joodse sekte in de marge die altijd veel publiciteit krijgt van de persfotografen van de wereld, na hun activiteiten vanuit de Verenigde Staten tot in Iran, in zijn campagne tegen het bestaansrecht van de Joodse staat Israël.

Gaza, 2 januari 2010: Vier Joden van Neturei Karta manifesteren met Palestijnse vlaggen in de Gazastrook (foto: Reuters)

De zeer typische chassidische kledij van deze sekte maakt het gemakkelijk om te veralgemenen en hen overdreven veel aandacht te schenken, veel meer dan ze in werkelijkheid verdienen. De groep sloot zich aan ongeveer bij 30.000 Jordaanse Arabieren in het protest dat er niet in slaagde om het beloofde aantal van 1 tot 2 miljoen manifestanten bijeen te krijgen.

De Amerikaanse, Europese en Zuid-Afrikaanse activisten woonden de optocht bij, en de meeste Arabieren waren moslims die zich kantten tegen het regime van Koning Abdullah II. De leider van de Moslim Broederschap van het land, Hammam Said, vertelde aan de demonstranten dat “Vrijwilligers van over de hele wereld naar Jordanië zijn gekomen om het einde van de bezetting te eisen en de Palestijnse rechten teruggeven aan hun eigenaars. Zij hebben tot nog toe duizenden martelaren en gevangenen geofferd“.

De bijzonder armtierige opkomst in Libanon werd aangedikt met buitenlandse protesteerders en Arabieren afkomstig uit de dorpen van UNRWA, die met bussen werden aangevoerd tot aan het vertrekpunt van de demonstratie. Drie agitatoren van Neturei Karta waren eveneens present. Libanese soldaten verhinderden hen om de grens met Israël te bereiken.

Een aantal terroristenleiders van Hezbollah sloten zich aan bij de demonstranten en een sjeik van Hezbollah braakte de voorspelbare anti-Israëlische retoriek uit, zeggende: “Het nationale recht op heel Palestina is niet dood. Palestina wacht niet op de Arabische top noch op internationale beslissingen. Het Palestijnse volk rekent op de wapens van de strijders in Gaza, Ramallah en in Bint Jbeil“, een dorpje nabij de grens met Israël waar tijdens de Tweede Libanon Oorlog van 2006 een belangrijke veldslag heeft plaats gevonden.

De hele episode, deel van de weinig opgemerkte March To Jerusalem, eindigde in mineur bij gebrek aan opkomst en internationale belangstelling, verbrokkelde snel en viel korte tijd later helemaal uit elkaar.

Gaza, 16 juli 2009. Neturei Kartaleden in het hol van de leeuw. Hier op bezoek in de Gazastrook. Terroristenleider Ismail Haniyeh, premier van Hamas, krijgt van de ‘Verloren Zonen van Israël’ een kaart van ‘Palestina’ als geschenk. Wie Israël op die kaart zoekt komt bedrogen uit; de Jodenstaat van Theodore Herzl, Ze’ev Jabotinsky, Chaim Weizmann en David Ben Goerion werd hier reeds verdronken in de Middellandse Zee. Op het plaatje kan je goed merken hoe Haniyeh zijn best doet om niet in proesten uit te barsten. De premier deed het bijna letterlijk in zijn broek!

En kijk eens aan wat voor geschenk ze zélf van premier Haniyeh hebben gekregen: een miniatuur van de Rotskoepel die op de Tempelberg van Jeruzalem staat! Een mooie herinnering die beslist een ereplaats verdient in de synagoge van Neturei Karta. Naar het schijnt en van horen zeggen heeft het een bijna een volle week geduurd vooraleer de premier van Hamas was bijgekomen van een onbedaarlijke lachbui. Ook de hele wereld schaterde het uit om de stunt van deze onverbeterlijke onnozelaars. Ah ja, gekken vindt je overal en ook het Joodse volk vormt daar geen uitzondering op. [bron]


Met dank aan Jan Hoet voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.