Israël brengt gloednieuwe vierde gesofisticeerde onderzeeër INS Tanin in de vaart

The Launching of the Submarine INS Tanin

door Gabe Kahn en Gil Ronen [Arutz-7]

Het IDF heeft gisteren, donderdag 3 mei 2012, een nieuwe onderzeeboot in de vaart gebracht. De INS Tanin (hebreeuws voor ‘krokodil’) is reeds de vierde onderzeeër van de Dolphin-klasse die de Israëlische Marine in dienst neemt. De ceremonie, die werd gehouden op de scheepswerven in de Duitse havenstad Kiel nabij Hamburg, past in het zelfverdedigings programma van het IDF dat al geruime tijd werkt om een afscrhikkingsmacht te worden op de zeeën.

Majoor-generaal Ram Rothberg, commandant van de Marine, zei bij de te water lating van de onderzeeër: “Wij lanceren vandaag de Tanin, die de vierde onderzeeër is van Israël. Deze capaciteit is van zeer kritisch belang voor de staat Israël. Het hangt van de technologische capaciteit, maar eerst en vooral van de capaciteit van de mensen, bevelhebbers en vechters, af om gebruik te maken van de meeste capaciteiten van dit schip om uiteindelijk vrede naar de Staat Israël te brengen.”

Directeur van het Ministerie van Defensie Majoor-generaal-op-rust Udi Shani: “Ik moet de Duitse regering groeten voor de echt grootschalige hulp die zij ons in dit project en anderen hebben gegeven.”

Rapporten beweren dat Israëlische experts de Dolphin onderzeeër hebben aangepast met 650 mm lanceerbuizen waardoor het mogelijk wordt om missiles te lanceren die uitgerust zijn met kernkoppen. Dergelijke missiles zouden Israël – dat een tweeslachtig beleid handhaaft inzake nucleaire capaciteit – de capaciteit geven van een tweede aanval ter afschrikking.

De nieuwe Dolphin-onderzeeër heeft ook de laatste aandrijvingssystemen en andere technologische verbeteringen, die het mogelijk maken om voor langere tijd onder water te opereren dan zijn meeste concurrenten.

Een bemanning van het IDF voor de nieuwe onderzeeër werd reeds opgeleid in Israëlische en Duitse faciliteiten, die nu in de fase is om een reeks onderzoekscruises uit te voeren om de systemen van de Dolphin aldus grondig uit te testen. Naar verluidt zal de onderzeeër begin 2013 in operationele dienst worden genomen. De Dolphins, die gebaseerd zijn op de Duitse A212 onderzeeër, wegen 1.900 ton en zijn telkens uitgerust met tien lanceerinrichtingen voor torpedoraketten.

Israël heeft in Berlijn reeds een vijfde onderzeeër van de Dolphin-klasse besteld en een optie genomen op een zesde. “Deze zesde waarover wij hier spreken is een optie waarover we nog een beslissing moeten nemen in het verlengde van de bouw van de vierde en vijfde onderzeeër”, vertelde een veiligheidsambtenaar van het Israëlisch ministerie van Defensie.

“Zijn systemen zullen ons toelaten om twee weken onder water te blijven zonder naar de oppervlakte te moeten komen, bijna zoals een mini-duikboot, maar wel zonder het lawaai dat een kernonderzeeër produceert en dat zijn overleving in gevaar brengt”. De aankoop van meerdere opgewaardeerde Dolphin-klasse onderzeeërs, maken deel uit een doorgedreven intentie van Ehud Barak, Israël ’s Minister van Defensie, om meer strategische systemen te verwerven die Israël ’s strijdmacht tot op het ‘derde niveau’ moeten brengen, dat wil zeggen in de Perzische Golf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.