Massale mobilisatie: Israël brengt 22 reservebataljons in stelling om grenzen te bewaken

Massale mobilisatie: Israël brengt 22 reservebataljons in stelling

Israël verstevigt momenteel zijn zuidelijke en noordelijke grenzen, door minstens 22 bataljons soldaten op het terrein te brengen om het land te beschermen tegen de nog steeds toenemende spanningen in Egypte en het voortdurende conflict in Syrië. Israëlische generaals zeggen dat alarm werd geblazen door de dreiging met terreuraanslagen die de Egyptische presidentiële verkiezingen voorafgaan alsook de onrust in Syrië. Paula Slier van Russian Televison [RT] in Tel Aviv brengt verslag uit van de recente ontwikkelingen.

Plaatje hieronder: Het Veiligheidshekken dat de Egyptische Sinaïwoestijn scheidt van Israël zal naar verluidt op het einde van dit jaar voltooid zijn. Na verschillende terreuraanslagen, onder meer in Eilat, alsook duizenden Afrikanen die trachten illegaal Israël binnen te komen, wordt gehoopt dat hier een einde mag aan komen. Ook de smokkelhandel (van wapens en munitie voor Hamas en Co) kan hiermee verder worden beteugeld.


Met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Een gedachte over “Massale mobilisatie: Israël brengt 22 reservebataljons in stelling om grenzen te bewaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.