Minderhedenforum kaapt Joodse gemeenschap voor eigen islamistische agenda


Antwerpse Joden gegijzeld door islamisten

Op zaterdag 28 april 2012 hield het ‘Minderhedenforum’ een actie op de Antwerpse Meir met de slagzin “Hoofddoek, keppeltje, kruisje, tulband, … België is er klaar voor“. Op de bijhorende affiches en posters werd het Forum der Joodse Organisaties (FJO) opgenomen in de lijst van partnerorganisaties zonder dat daar om gevraagd noch toestemming werd verleend. 

Joods Actueel vroeg Diane Keyser van het Forum om uitleg die ontzet reageerde over het oneigenlijk gebruik van haar naam:

“Wij willen dat er onmiddellijk een rechtzetting volgt en hebben de organisatoren nu ook een brief gestuurd. Wij hebben hiervoor nooit onze toestemming gegeven [..] Ze hebben ons kort voor de manifestatie gecontacteerd om hun beklag te maken dat geen enkele Joodse vereniging aan hun oproep gehoor had gegeven. Ik heb hen toen klaar en duidelijk laten weten ze dat ook niet konden verwachten om verschillende redenen, zo staan er op de bewuste posters ook organisaties waar het FJO zeker niet mee vereenzelvigd willen worden, ging de actie door op een zaterdag (sabbat is de Joodse rustdag) en wil het FJO zich niet mengen in een debat dat het onze niet is”.

Verschillende islamistische organisaties zoals bv KIF KIF (lees verder onderaan), Tayush e.a. die op de bewuste lijst staan, alsmede extreemlinkse organisaties zoals het Masereelfonds, PAJ e.a. hebben inderdaad een verleden van Israëlbashing en kritische geluiden laten horen jegens de Joden of onderhouden banden met organisaties die zich daaraan schuldig maken.

In een editoriaal van heden haalt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, terecht scherp uit naar het Minderhedenforum naar aanleiding van de heropleving van het hoofddoekendebat:

“Het perfide vermengen van de hoofddoekproblematiek met het dragen van een keppeltje moet maar eens afgelopen zijn. Het minderhedenforum en de organisaties die daar hun karretje aan hangen moeten eens naar de kern van de zaak durven kijken. Want in dit debat dient men niemand iets wijs te maken: de recente vraag om religieuze symbolen te weren in onze maatschappij, bij de overheidsdiensten, in scholen, op het werk en straks misschien op elke publieke locatie, heeft niets te maken met het neutraliteitsprincipe of een plotse afkeer van religieuze symbolen.

Neen, het draait allemaal om de discriminatie van de vrouw in de islam en dààr keert onze maatschappij zich nu tegen. Ik wil absoluut niet meelopen in het anti-islam verhaal van Filip Dewinter. Echter, vrouwen verplichten om hun gezicht achter een sluier te bedekken is discriminerend en denigrerend. Een kruisje dragen, een keppeltje op hebben en de islamitische tasbīh, de gebedkralenkrans die moslims in het openbaar gebruiken, zijn dat niet.”

Het is voor iedereen duidelijk dat het ongevraagd vermelden van het Forum op de affiche, de rol van schaamlapje moeten vervullen, als een soort excuus-Joden, om de islamistische vrouwonvriendelijke doctrine een schijn van waarachtigheid en wettelijkheid te geven. Voor dat theaterstuk wenst de Joodse gemeenschap van Antwerpen niet op te draven en daar hebben ze groot gelijk in.

Q: “Hoe kan je een als zodanig herkenbare Jood onderscheiden van een niet-herkenbare?

A: “De eerste heeft een bloedneus, een blauwoog, lispelt als hij spreekt en mankt een beetje.

KIF KIF = Jodenvergif
Op de website van Kif Kif worden onder meer artikels gepubliceerd die scherp uithalen naar het Belgische boerkaverbod en de politieke partijen Vlaams Belang en N-VA, maar worden ook standpunten ingenomen die een gevaar betekenen voor een vreedzaam samenleven tussen verschillende bevolkingsgroepen in Vlaanderen.

Met name het haatproza tegenover Israël op de website van Kif Kif is dermate ongenuanceerd dat het latent antisemitisme dreigt aan te wakkeren en buitenlandse conflicten dreigt te importeren in Vlaanderen.

Een greep uit de teksten die het voorbije jaar [2010-2011] werden gepubliceerd op de website van Kif Kif:

In een artikel ‘Holocaust Remembrance Day : 1945 – deportatie : 2010’ (dd. 16/04/2010) kan men lezen: “De vzw’s Vlaams Palestina Komitee en Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestijnen eisen, dat de Westerse regeringen tussenbeide komen en de etnische zuivering van Palestina een halt toeroepen.

In een artikel van 9 november 2010 op de website van Kif Kif met als titel ‘Israël koloniseert – Dexia financiert’ kan men lezen: “En als onze regering geen sancties durft te nemen, moeten de burgers zelf het voorbeeld geven door de boycotacties tegen Israëlische producten voort te zetten en mee te doen met de campagne van het actieplatform zolang de Israëlische repressie en bezetting van de Palestijnse gebieden voortduurt.

Op 30 juni 2011 werd dan weer een artikel gepubliceerd ‘Belgium to Gaza’ veroordeelt intimidaties tegen Gazavloot’. In het artikel laat Kif Kif PVDA-communist Guido Gorissen aan het woord die over de zgn. ‘Gaza-vloot’ zegt: “We bereiden ons voor op een actie die LEGAAL is en HUMANITAIR, een actie die de barbaarse politiek van Israël blootlegt en de regeringen van de westerse landen ontmaskert als passieve collaborateurs met de onwettige onderdrukking waarvan het volledige Palestijnse volk slachtoffer is.

Eveneens op 30 juni 2011 publiceerde Kif Kif een volledig eenzijdig artikel “Palestina Solidariteit vraagt stopzetting vernieling moslimkerkhof in Jeruzalem”, een artikel dat de waarheid geweld aandoet. (30-06-2011).

Op 9 juli tot slot schrijft Kif Kif in een artikel ‘Palestijnse en internationale oproep voor een militair embargo tegen Israël’: “Een militair embargo is noodzakelijk om het illegale en criminele gebruik van militair geweld en macht tegen de Palestijnen te stoppen.

Creatief met burka ‘s

3 gedachtes over “Minderhedenforum kaapt Joodse gemeenschap voor eigen islamistische agenda

  1. De burka-tekeningen zijn cool…! Helaas valt er in de werkelijkheid weinig te lachen. Ik word niet goed wanneer ik kleine meisjes in mijn eigen provinciestad zie lopen met hoofddoeken (ik woon dicht bij een moskee.) Eigenlijk is dat toch kindermishandeling… Arme, arme kleine meisjes… ze zouden vlechtjes en korte rokjes moeten laten rond zwieren. Dat feministen en linksen mee-praten met de islamiseren en het israël-bashen… daar kan ik toch zo KWAAD van worden!

    Like

  2. Organisatoren AANKLAGEN voor ongevraagd ge(mis)bruik van naam met een groep waar Joden zich niet mee willen identificeren (visa versa ook niet, alléén als het ze van pas komt).

    Like

Reacties zijn gesloten.