De Grote Leugen van het Bloedbad van Deir Yassin – april 1948 [David Meir-Levi]

Het bloedbad in Deir Yassin van 8 op 9 april 1948, officiële balans: 107 doden. Dit cijfer werd door de Arabische propaganda spoedig opgeblazen tot 246 en later zelfs tot 500 en meer doden en veroorzaakte een golf van paniek op het Arabische platteland.

The Big Lie of a massacre in Deir Yassin

door David Meir-Levi [bron]

De gebeurtenissen zoals die plaatsvonden in Deir Yassin worden nog steeds fel betwist. Maar met hun eigen goedvinden, heeft het Arabische leiderschap vandaag erkent dat de leugens van de Arabieren over het fictieve ‘bloedbad’, verzonnen werden om de schande van de nederlaag van de Arabische legers in de strijd tegen de Joden te temperen, en de Arabieren te doen schrikken als aanmoediging om te vluchten.

Logo van Irgoen

Het dorp Deir Yassin ligt in de buurt van Jeruzalem, met uitzicht op de weg naar Tel Aviv. Joods Jeruzalem werd belegerd en de enige levensader was deze enige weg naar Tel Aviv. Een contingent van Iraakse troepen was op 13 maart 1948 Deir Yassin binnen getrokken. Sommige bronnen suggereren dat zij werden gevraagd om te vertrekken. Blijkbaar hebben ze dat niet gedaan, vermits hun talrijke gewapende lichamen onder de doden na de slag werden teruggevonden.

Het was duidelijk dat ze zouden proberen om de weg af te snijden. Dat zou het einde hebben betekend van Joods Jeruzalem. Dus op 9 april 1948, betrad een contingent van de Irgoen (een para-militaire splintergroep) het dorp. Deze operatie was volkomen legitiem en volledig in overeenstemming met de rules of engagement, omdat de Iraakse aanwezigheid het dorp juridisch tot een militair doelwit had gemaakt.

Hun opzet, het dorp overmeesteren en de Irakezen verdrijven, was vanaf het begin helemaal duidelijk, omdat ze met een gesloten jeep en een luidspreker de burgerbevolking opriep om het dorp te ontvluchten. Helaas reed deze jeep zich vast in een greppel, zodat een aantal van de dorpelingen het bericht niet hebben gehoord, maar veel deden dat wel en vluchtten vooraleer de Irgoen het dorp bereikte.

In plaats van het dorp af te zetten om hun ontsnapping te voorkomen, liet de Irgoen verschillende routes open om de burgers alsnog de kans te geven zich uit de voeten te maken, waarvan honderden burgers gebruik maakten. Maar de Irakezen hadden zich vermomd als vrouw – het is namelijk erg gemakkelijk om wapens verbergen onder de lange gewaden van de boerka – en verscholen zich tussen de vrouwen en kinderen van het dorp. Dus, wanneer de strijders van de Irgoen strijders het dorp betraden werden ze onder vuur genomen door ‘vrouwen!’

Wanneer de strijders van de Irgoen terug vuurden, hebben zij ook onschuldige vrouwen gedood, omdat de Irakezen zich hadden verkleed als vrouwen en zich achter hen verscholen. Nadat meer dan 40 procent van hun strijdkrachten waren gedood of gewond, was de Irgoen erin geslaagd de Irakezen te doden of te vangen. Dan, terwijl ze in groep en nog steeds verkleed als vrouwen, zich overgaven en akkoord waren om zich gevangen te laten nemen, openden een aantal van de Irakezen opnieuw het vuur met wapens die ze verborgen hielden onder de vrouwenkleding. De strijders van de Irgoen werden hierdoor compleet verrast, een aantal van hen werden gedood en anderen openden het vuur op de groep ‘vrouwen’. Irakezen die zich inderdaad hadden overgeven werden gedood, samen met diegenen die alleen maar gedaan alsof en vervolgens toch het vuur openden.

Toen de Haganah in Deir Yassin toekwamen, troffen zij de dode vrouwen en andere burgers aan en beschuldigden zij dus ten onrechte de Irgoen van moord en slachting. Maar het Rode Kruis, dat werd ingeschakeld om de gewonden en burgers te helpen, vonden geen bewijzen voor het bloedbad. In feite, en wat ook blijkt uit de meest recente herziening van het bewijsmateriaal (juli 1999) door Arabische geleerden aan de universiteit Beir-Zayyit van Ramallah, toont aan dat er geen bloed heeft plaats gevonden maar wel een militair conflict was waarin burgers in het kruisvuur dat ontstond werden gedood. Het totale aantal Arabische doden, met inbegrip van de Iraakse soldaten, werd door Beir Zayyit geraamd op 107.


ALA (Arab Liberation Army) bestond uit huursoldaten, voornamelijk afkomstig uit Syrië en Irak en een handvol Arabische Palestijnen

Dus waar komt dat idee van een bloedbad dan vandaan? Dezelfde Arabische bronnen die toegaven dat zij de Arabieren hadden opgeroepen om te vluchten, hebben ook toegegeven dat Arabische woordvoerders op dat ogenblik op cynische wijze het aantal slachtoffers van de strijd in Deir Yassin schromelijk overdreven, verhalen hadden verzonnen van groepsverkrachting, zwangere vrouwen brutaliseerden, ongeboren kinderen vermoorden die door ‘bloeddorstige Joden uit de baarmoeders van de moeders ‘werden gesneden’, en massamoorden waarbij lichamen in een nabijgelegen steengroeve werden gegooid. Diezelfde Arabische bronnen gaven toe dat het doel van al deze leugens was om de Arabische naties beschaamd te maken zodat zij meer mankrachten en materiaal in het conflict zouden inzetten, zodat de Joden zou worden vernietigd door een overweldigende Arabische overmacht.

Het plan mislukte. Als gevolg van deze propaganda, raakten de Arabische burgers in paniek en vluchtte met tienduizenden tegelijk. Dit werd bevestigd in de PBS documentaire ‘Fifty Years of War’ uit 1993 waarin overlevenden uit Deir Yassin werden geïnterviewd. Zij getuigden dat ze Dr. Hoessein Khalidi, de directeur van de Voice of Palestine (het Palestijnse radiostation in Oost-Jeruzalem) hadden gesmeekt op te houden met het uitzenden van de leugens en verzinsels van wreedheden die nooit waren gebeurd. Hij antwoordde hen toen: “We moeten deze geweldige kans maximaal uitbuiten!”

De vlucht van de Arabieren was reeds vele maanden eerder begonnen voor het incident in Deir Yassin. Dus kan Deir Yassin ook niet in rekening worden gebracht voor die honderdduizenden Arabieren die gevlucht waren vóór 9 april 1948. Bovendien, terwijl de huidige Arabische propaganda nog steeds beweert dat Deir Yassin een van de vele voorbeelden was van Joodse massamoord en slachtingen, bestaat er anderzijds geen enkel ander gedocumenteerd voorbeeld van een dergelijk gedrag door de Joden. Gelijk ook hoe men het bekijkt, was Deir Yassin niet een voorbeeld, maar een uitzondering.

Kortom, het was niet wat er in Deir Yassin was gebeurd dat aan de basis lag van de vlucht van tienduizenden Arabieren, maar het waren de leugens die uitgevonden waren door het Arabische Oppercommando en Dr. Hoessein Khalidi van de Palestijnse nieuwszender de Voice of Palestine die de paniek hadden veroorzaakt. Niemand die daar Israël voor verantwoordelijk kan stellen.

Bovendien, beschikken we over informatie uit een beroemde bron, Yasser Arafat zelf geeft toe (in zijn officiële biografie door Alan Hart: ‘Arafat: Terrorist or Peace Maker’) dat de leugens over Deir Yassin door de Egyptenaren werden verspreid die werkten “als een rode vlag op een stier”. Dan, nadat ze hen met deze verhalen hadden geterroriseerd, waren de Egyptenaren in het gebied overgegaan tot het ontwapenen van de Arabieren en sloten hen op in gevangenkampen in de Gazastrook (de oorsprong van de huidige vluchtelingenkampen in Gaza). Waarom hebben de Egyptenaren dit gedaan? Volgens Arafat, was dat om de Arabieren uit het gebied te krijgen, omdat de Egyptenaren de vrije hand wilden hebben voor hun oorlog [tegen de Joden]. Egypte had de bedoeling om de Negev te veroveren alsmede het zuidelijke deel van de kustvlakte. Zij wilden geen inmenging van de lokale Arabieren.

Deir Yassin was geen bloedbad; zelfs niet eens vaag verwant aan dat waarvan de Joden worden beschuldigd dat er ooit is gebeurd. We weten niet hoeveel Arabieren gevlucht zijn als gevolg van de Arabische propaganda over Deir Yassin. Enkele honderdduizenden is een goede schatting. De meeste van hen belandden in de Egyptische gevangenissen in Gaza.

5 gedachtes over “De Grote Leugen van het Bloedbad van Deir Yassin – april 1948 [David Meir-Levi]

 1. dus het verschuilen achter vrouwen is blijkbaar een “gewoonte” ? nu veel zal het niet uitmaken men zal het altijd als een “slachting” blijven beschouwen en daar mag zelfs Yasser Arafat uit het paradijs voor naar beneden komen om in hoogst eigen persoon te komen vertellen dat het geen slachting was,het is en blijft een wapen tegen al wat uit Israel komt
  alles blijft dus gewoon bij het oude ..

  Like

  1. In de rubriek ‘Pallywood‘ (menubalk rechts), de Palestijnse leugenmachine, staan inmiddels 46 artikels. De leugenindustrie van de Palestijnse Autoriteit maakt nog steeds overuren.

   Voor mensen zoals wij is het eenvoudig om die leugens te doorprikken, maar wat doe je als de openbare TV zenders zoals VRT/Eén/Canvas en de NOS/Vara/VPRO Pallywood als DE informatiebron gebruiken en hun vergift uitzenden naar miljoenen mensen?

   Welke organisatie in Nederland of Vlaanderen kan op een dergelijk budget rekenen als onze staatszenders om aldus professioneel leugens te verspreiden? Hoezo Israël Lobby? Kan dat dan ook ZONDER één rooie duit denk je? 🙂

   Like

   1. zwijgen is ook geen optie ! trouwens ik probeer mijn steentje bij te dragen door allerhande politici “lastig te vallen” (tussen mijn werkzaamheden door) door ze lastige vragen te stellen,veel antwoord krijg ik wel niet maar goed OOIT zullen ze wel moeten antwoorden ! en als ik al antwoord krijg is het meestal zo cliché dat je er bijna ziek van wordt.maar zoals gezegd zwijgen is geen optie(we hebben dat al is geprobeerd en het resultaat kennen we..

    trouwens ongeveer 64 jaar geleden was er zo een vrij kleine groep mensen die terug THUIS KWAMEN op het enige stukje land in het Midden-Oosten waar geen olie of gas te vinden waren omsingeld door vijanden(nog steeds) en we weten wat die mensen hebben gepresteerd ! moeilijk gaat ook,het duurt alleen iets langer !

    Like

 2. Daarom was er ook in Nederland veel discussie over het Boerka-verbod. Niet alleen vanwege de onherkenbaarheid met de daaruit voortvloeiende blijvende werkeloosheid van de boerkadraagster, maar vooral ten aanzien van een mogelijke overval of een terroristische aanslag. Nu de PVV – voorlopig – is uitgerangeerd, zal dit verbod nog wel een tijdje in de ijskast blijven zitten.

  Like

 3. Shalom chaverim/chaverotim;
  Het boek waarop de muslim zich baseert, is gevuld met leugens.
  Hierdoor is het logisch, dat de volgelingen zich uiten in leugens.
  Het wordt zelfs als een deugd gepropageerd, om kaffirs te beliegen.

  NB. Kaffir lijkt op: chaver (Amsterdams: gabber).
  Maar dat is alleen de taalverwantschap. De betekenis in contra.

  Chaver: vriend. Met im = meervoud. Tevens is er een vrouwelijke vorm.
  Mijn wens voor de muslim is: “Yewarechecha Ha Sem Wejisjmerecha……..
  Am Yis’ra-El Chai.

  Like

Reacties zijn gesloten.