Gruwelijke beelden van een man die levend wordt begraven door het Syrische leger [video]

Horrific video of man being buried alive by Syrian Army

door Elior Levy [Ynet]

In deze gruwelijke videoclip die donderdag 26 april werd geplaatst op YouTube, is te zien hoe naar verluidt een Syrische activist, levend wordt begraven terwijl hij onder schot wordt gehouden door militairen die loyaal zijn aan het regime van Bashar Al Assad. De clip wordt algemeen beschouwd als de meest weerzinwekkende video die opgedoken is sinds de Syrische opstand meer dan een jaar geleden is begonnen.

De beelden, die op YouTube werd geupload, tonen een geblinddoekte man die bijna volledig ingegraven met slechts zijn hoofd boven grond en die schreeuwt voor zijn leven wanneer de militairen van Assad rondom hem staan. In de beelden lijken de militairen hun geweerlopen op de rebel te richten. Wanneer de commandant van de legerpatrouille naderbij komt, keert één van de soldaten zich om naar hem en zegt: “Ja mijnheer, we hebben hem daarin geplaatst zoals u dat bevolen heeft”.

De officier vraagt hem vervolgens: “Wat heeft hij? Heb je iets gevonden op dit vervloekte beest?”. De hulpeloze man, die naar verluidt afkomstig zou zijn van al-Qussair, een stad nabij Homs in het westen van Syrië, wordt er vervolgens van beschuldigd een camera bij zich te hebben waarop beelden zijn te zien van soldaten van Assad’s troepen die bestemd zouden zijn voor televisie netwerken. De rebel wordt meerderen keren een “beest” en een “hond” toegesnauwd tot het bevel wordt gegeven om hem te begraven.

In de akelige video, die met een mobiele videocamera werd gemaakt, worden de militairen getoond die rond de hulpeloze man staan en vervolgens met schoppen het zand en vuil op het hoofd van de man gooien. Intussen schreeuwt de man “Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah”. Op het ogenblik dat het hoofd van de man wordt onder geschopt bevelen de soldaten hem te zeggen “Zeg dat er geen God is maar enkel Bashar, jij beest!”.

Deze screenshot, dit voor het geval straks de videoclip van het net wordt weg gecensureerd:


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

2 gedachtes over “Gruwelijke beelden van een man die levend wordt begraven door het Syrische leger [video]

 1. Een Syrier levend begraven? Is dat alles?

  Dat moeten onze Barones Catherine Ashton & hypocriete EU-achterban, Ban Ki Moon & de rest v.d. Arabische UN, onze altijd alerte mensenrechten propagandisten & NGO’s, onze links Politiek Correcte wereldverbeteraars, hebben gedacht….want IK heb nog géén pips van protest gehoord, géén woord over mensenrecht schendingen, géén treurig gezicht van extreme bezorgdheid…….U wel?

  Maar ja, tenslotte gaat het hier maar over een levend begravende Syrier & niet over zoiets wereldschokkends als een paar stenen Israelische huizen in Judea & Samaria.

  Like

  1. @Een Syrier levend begraven? Is dat alles?

   Ja, inderdaad, waar zijn de Syriëbashers gebleven? Miljoenen Israëlbashers op overschot maar niet één die het opneemt tegen de Slager van Damascus, alias president Bashar Al Assad, wiens regime overeind wordt gehouden met de hulp en medeplichtigheid van Iran, Rusland en China.

   Stel je eens voor dat de man die daar levend onder de grond wordt geschopt, een Palestijn zou zijn. Dat mag zelfs een killer zijn van een dozijn of wat Joodse burgers, babies de keel over gesneden en zwangere vrouwen afgemaakt met een nekschot.

   En de soldaten die de put dichtgooien zouden soldaten zijn van het Israëlisch Leger (IDF). Zie je het al voor je gebeuren? Je kan er donder op zeggen dat het resoluties en internationale veroordelingen zou regenen op Israël. En niet alleen dat, dat is nog het minste van hun zorgen.

   Wat erger zou zijn is dat IN HET BUITENLAND dozijnen aanslagen zouden worden uitgevoerd op Joodse scholen winkels, synagogen en instellingen. Joden aangevallen op straat van in Brussel tot in Rio de Janeiro. Want hoewel Israëlbashers luidkeels en bijna hysterisch uitkrijsen dat ze geen antisemieten zijn, worden zij dat verdacht snel wèl wanneer Israël ter sprake komt.

   En dan willen ze er niet aan herinnerd worden dat 22 % van de Israëliërs Arabieren zijn, dan zijn het opeens alleen maar Joden die daar wonen. Dit maar ter attentie van ene Michel Dardenne die daar zo nodig een opmerking over maakte.

   Like

Reacties zijn gesloten.