De banden van de International Solidarity Movement (ISM) met het Palestijnse terrorisme

Op het plaatje: Jericho op de Westbank, juni 2006. ISM-activisten op bezoek in de gevangenis van de Palestijnse Autoriteit te Jericho. Camille Sonderegger (rechts met hoofddoek), een ISM ‘vredesactiviste’ uit Denemarken, poseert hier met een kalasjnikov AK 47 in de handen, in het gezelschap van enkele ISM’rs en naast haar (zittend) een ‘politieagent’ lees: terrorist van de Al Aqsa Martelaren Brigades. Deze terreurgroep staat op de lijst van buiten de wet gestelde internationale terreurorganisaties van de VS en van de Europese  Unie. [bron].

De International Solidarity Movement (ISM) zendt jonge mensen van over de hele wereld uit naar de Palestijnse oefenterreinen op de West Bank en in Gaza om er te leren van de terroristen en de smaak van het terrorisme vast te krijgen. Hiermee toont de ISM zijn ware gelaat. Het is duidelijk dat de leiders van de ISM het terrorisme steunen en een vijand is in de voortdurende oorlog tegen de terreur.  President Bush zei ooit: “Als je hen steunt wilt dat zeggen dat je bij hen hoort”.

De International Solidarity Movement werd door Palestijnen opgericht in augustus 2001 nadat Yasser Arafat was weggelopen van de vredesbesprekingen in Oslo en de Tweede Intifada (Stenenoorlog) opzette. De ISM beweert dat zij geen steun of fondsen verkrijgen van eender welke staat, regering of vereniging. Echter zowel in 2006 en 2007 werd door het A.J. Muste Institute, de fiscale sponsor van de ISM bijna 56.000 dollar overgemaakt op de bankrekening van de ISM. Ook de organisatie Middle East Children’s Alliance (MECA) dient in de Verenigde Staten als dekmantel om fondsen te werven voor de ISM.

Adam Shapiro en Huwaida Arraf

Op zijn website beschrijft de ISM zichzelf als “een door Palestijnen geleide beweging die zich gewijd heeft om zich te verzetten tegen de Israëlische bezetting van Palestijnse grond via het gebruik van niet-gewelddadige, directe actie methodes en principes“.

Echter, in werkelijkheid blijkt de (ISM) een organisatie te zijn van vrijwilligers wiens doel het is om de Israëlische strijdkrachten te verhinderen om hun eigen burgerbevolking te beschermen tegen terreuraanslagen. Het moedigt zijn vrijwilligers aan tot het ondernemen van ‘directe actie’ die hen dikwijls blootstelt aan het gevaar en in rechtstreekse confrontaties met het IDF (Israeli Defense Forces).

In een artikel uit 2002 schrijven de mede-oprichters van de ISM Adam Shapiro en Huwaida Arraf: “Het Palestijnse verzet moet een variëteit aan karakteristieken inzetten, zowel niet-gewelddadig als gewelddadig… Jawel, mensen worden gedood en gewond,” maar deze doden “zijn niet minder achtenswaardig dan het uitvoeren van een zelfmoord operatie. En wij zijn er zeker van dat wanneer deze mensen worden gedood tijdens dergelijke actie, zij beschouwd zullen worden als martelaar van Allah.”

De ISM is dezelfde organisatie waar de Italiaanse activist Vittorio Arrigoni en vermeende pacifist, tot aan zijn dood in Gaza het boegbeeld van was en waar ook de Vlaamse Inge Neefs uit Leuven op de loonlijst prijkt. Vittorio werd op 15 april 2011 geliquideerd door radicale salafistische islamisten uit Gaza.

Vrijwilligers zoals Inge Neefs worden naar Pal-Arabische overwegend Gaza, uitgezonden gebieden om er ter plaatse het protest te organiseren en te leiden tegen de Israëlische anti-terreurcellen en heeft ook de organisatie van de Freedom Flotilla’s op zich heeft genomen. Zo nam Inge Neefs samen met ISM activiste Griet De Knopper deel aan het beruchte Free Gaza Flotilla van 31 mei 2010 waarbij negen vermeende ‘vredesactivisten’ de dood vonden.

Inge Neefs moet in Gaza voor rekening van ISM de schijn van humanitaire hulp ophouden

Op deze video geeft Inge eind december 2010 een interview weg aan de openbare omroep VRT/Canvas waar ze samen met Vlaanderens best betaalde Israëlbasher VRT-journalist Rudi Vranckx de markt in Gaza afschuimt. Op 26 november 2011 voerde Inge Neefs een boycot-Israël aan voor het Gents Actieplatform Palestina (GAPP) aan de ingang van de Colruyt te Gent. Sinds enkele maanden zit ze terug in Gaza. Ik heb nog geen plaatje gevonden van haar met een kalasjnikov AK 47, maar dat komt nog wel. 😦

In deze videoclip, genomen tijdens een voordracht aan de Rutgers Universiteit in 2010, legt Adam Shapiro, medestichter van de ISM en de Free Gaza Movement, ten overstaan van eigen publiek uit dat de tactiek met de Free Gaza Flotilla ‘s deel uitmaakt van een grotere oorlog waarvan het doel is Israël in het algemeen te ondermijnen en legt uit hoe hij het conflict van ‘Israel versus de Palestijnse Arabieren‘ wil veranderen in ‘Israël versus de wereld‘ en het conflict aldus wil internationaliseren.

Huwaida Arraf en de andere ISM vrijwilligster Greta Berlin waren de organisatoren en woordvoerders van dat ‘Free Gaza Flotilla’ dat op gewelddadige wijze trachtte de legale zeeblokkade door Israël van de Gazastrook te doorbreken om zodoende de aanvoer via de zee van wapens aan de terreurorganisaties weer mogelijk te maken. Greta Berlin schaamde zich niet om de Holocaust te misbruiken voor haar perfide doelstellingen toen ze zei: “Al 60 jaren wachten de Palestijnen op gerechtigheid. Hoe veel langer nog moeten zij de prijs betalen voor wat Europa de Joden heeft aangedaan?

De ISM gooit onnodig de levens van haar vele buitenlandse vrijwilligers in de weegschaal zoals dat van de Amerikaanse activiste Rachel Corrie en de Britse onderdaan Tom Hurndall. Beiden werden gedood terwijl ze deelnamen aan ISM activiteiten. Tom Hurndall liep op 11 april 2003 in de Gazastrook tegen een kogel aan van het IDF en overleed later aan de gevolgen. Zo raakte in maart 2009 de Amerikaan Tristan Anderson uit California zwaar gewond tijdens gewelddadige protesten aan de veiligheidsmuur in Ni’lin.

Maar ISM vrijwilligers leveren ook daadwerkelijk hand- en spandiensten aan de terroristen. Zo hielpen zij in 2002 in Bethlehem terroristen onderduiken in de H. Geboortekerk. Ook bij de aanslag in 2003 op de Mike’s Place Bar in Tel Aviv, uitgevoerd door terroristen afkomstig uit Groot-Brittannië, waren ISM vrijwilligers in betrokken. Bij die aanslag werden drie mensen vermoord.

Een officieel Israëlisch rapport toonde aan hoe terroristen hun sporen maskeren “door banden te onderhouden met buitenlandse linkse activisten en leden van de International Solidarity Movement (ISM).” Volgens dat rapport “Namen ISM leden actief deel aan illegale en gewelddadige acties tegen IDF-soldaten. Af en toe gebeurt het dat hun activiteiten gebeuren onder de auspiciën van Palestijnse terreurorganisaties“.

In maart 2003 werd een belangrijke terrorist van de Islamitische Jihad, Shadi Sukiya, gearresteerd terwijl hij zich met de hulp van twee ISM activisten verborgen hield in het kantoor van de ISM in Jenin.


Gaza City, 28 augustus 2008. De Italiaanse ISM-activist Vittorio Arrigoni, het liefje van Vlaamse ISM vrijwilligster Inge Neefs, ontvangt hier een Palestijns paspoort rechtstreeks uit de handen Ismail Haniyeh, de premier van Hamas. Sommigen blijven Vittorio desondanks toch een pacifist noemen. Vreemde zaak wel. Iemand zal toch eens dringend de term ‘pacifist’ in het Midden-Oosten moeten omschrijven, want dat betekent blijkbaar niet hetzelfde als wat wij er in het Westen onder begrijpen. Vittorio werd op 15 april 2011 geliquideerd door radicale salafistische islamisten uit Gaza. Wie geweld predikt zal door geweld vergaan.


Met dank aan Lee Kaplan van Stop The ISM voor de hint en NGO-Monitor voor de informatie.

5 gedachtes over “De banden van de International Solidarity Movement (ISM) met het Palestijnse terrorisme

 1. Het NL volk is ziende blind en horende doof. Walgelijk, ja! Zo’n snotjong die geen goede educatieve opvoeding kreeg, thuis noch op school.

  Like

 2. Eigenlijk zouden die gehersenspoelde ISM’rs , wanner ze weer thuiskomen, onmiddellijk opgepakt en gedeprogrammeerd moeten worden. Dat doen ze in Amerika ook met mensen die jarenlang in gevaarlijke sectes hebben gezeten.
  Klinkt misschien inhumaan, maar ze in hun waanideën laten ronddolen is veel gevaarlijker en zou slachtoffers kunnen gaan kosten. Er lopen op dit continent te veel verstandelijk beperkten rond die door deze dwazen laten intimideren.

  Like

 3. ik denk dat elk slachtoffer van de Shoah zich omdraait in zijn graf ge zou voor minder,waar zitten die idioten met hun verstand !!!!!

  Like

 4. Mijn naam is Auke Siebe Dirk
  Ik ben vernoemd naar Dirk Siebe (van de Waffen SS)
  Omdat ook Dirk Siebe niet vergeten mag worden.

  “Hun moordenaars mogen niet vergeten worden”, nou breekt mijn klomp! Om het op z’n Hollands te zeggen. De meer dan 100.000 vermoorde Nederlandse Joden draaien zich om in hun graf…. 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.