Premier Netanjahoe bedankt àlle Vrienden van Israël voor hun enthousiaste steun [video]

Netanjahoe bedankt de supporters van Israël op de Dag van de Onafhankelijkheid

Eersteminister Benjamin Netanjahoe  ter ere van de 64ste verjaardag van de Dag van de Onafhankelijkheid van Israël:
“Wij zijn uniek om zulke enthousiaste vrienden te hebben, Joden en niet-Joden.”

door Elad Benari [Arutz-7]

“De Dag van de Onafhankelijkheid van Israël is een ogenblik om ons te bezinnen wat Israël werkelijk zo uniek maakt.

“Israël is uniek in het herstellen van zelfbestuur en de capaciteit voor zelfverdediging voor een volk dat 2000 jaar lang staatloos en machteloos is geweest.

“Israël is uniek in het opnieuw samenbrengen in het land van hun voorouders van een verdreven volk dat over de hele wereld werd verspreid.

“Israël is uniek in het worden van een wereldmacht op gebied van technologie ondanks het feit dat we bedreigd worden als geen andere natie in de wereld.

“Israël is uniek in het Midden-Oosten voor het hebben van een levendige, liberale democratie, waar vrouwen gelijk zijn, minderheden vrij zijn en waar iedereen gelijk is voor de wet.

“Maar Israël is ook nog op een andere wijze uniek. Wij zijn uniek in het hebben van dergelijke enthousiaste vrienden, zowel Joden als niet-Joden, voor wie het welzijn, veiligheid en toekomst van ons land zo belangrijk is.

“Deze enthousiaste steun, tezamen met het sterke leger van Israël, vrije economie en dynamische samenleving, vormen de steunpijler van onze nationale kracht, en op deze Dag van de Onafhankelijkheid wens ik de tientallen miljoenen Vrienden van Israël over de hele wereld bedanken voor hun niet aflatende steun voor die ene en enige Joodse staat.”

Positief luidde ook de boodschap van de niet-Zionistische Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel Magazine en sinds enkele jaren voor de Belgische media in het algemeen en de openbare omroep in het bijzonder [die helaas nagenoeg allen per definitie pro-Palestijns én anti-Israël zijn] als dusdanig de gedoodverfde woordvoerder is van de Joodse gemeenschap van Vlaanderen-België.

Een fragment waar ik me in kan vinden (alhoewel ik het wel wat ‘pittiger’ had geformuleerd) is waar Freilich het heeft over de band tussen de Joodse gemeenschap van Vlaanderen met de Joodse staat Israël op het gebied van cultuur en religie:

Wat ons met elkaar verbindt zijn onze cultuur en onze religie, al meer dan tweeduizend jaar. De Joden hebben nooit geijverd voor een eigen land of voor onafhankelijkheid. Net het wachten op die verlossing was de hoeksteen van ons bestaan. Maar nood breekt wet – en in de joodse wetgeving is dat nog toegestaan ook. De nood waar ik het over heb, is het bewijs, na jaren van vervolging, dat het enige wat ons daadwerkelijk een garantie kan bieden op het leven, een onafhankelijk land is, dat in staat is zichzelf te verdedigen.

Seculier of religieus, allen werden ze vervolgd. En dat ongeacht in welke eeuw, de 10de, 15de of 20ste. Steeds weer werden we vervolgd. En nu die Staat er is, is het onze plicht om die ten volste onze steun te geven, en er ook van te genieten. Van de samenhorigheid en de verwantschap, en om fier te zijn op zóveel positieve realisaties. En dat natuurlijk met het grootste respect voor de lokale Arabische minderheid, door het garanderen van openheid, vrijheid en democratie voor deze mensen, zoals ze die nergens elders in het Midden-Oosten kennen.

Een gedachte over “Premier Netanjahoe bedankt àlle Vrienden van Israël voor hun enthousiaste steun [video]

  1. Israël mag trots zijn dat ze het als volk het voor elkaar gekregen hebben om in vrijheid daar te kunnen leven. Er is een grote mate van democratie. Minderheden worden er ook gerespecteerd, maar zoals nodig blijkt ook gecontroleerd. De veiligheid in het land is daardoor op kwaliteitsniveau. Door de aandacht in de media en onderlinge verbanden kan Israël als vrij land vele jaren verder.

    Als rooms-katholiek christen kan men in Israël goed leven. De omliggende landen kennen geen democratie, zoals wij dat zien. De moslimstaten worden per decreet geregeerd. Kerken voor christenen mogen in de moslimstaten niet gebouwd worden. De uitoefening van het geloof wordt door de meeste moslimstaten officieel niet geduld.

    Nederland kan nog veel leren van de handelswijze van Israël ten aanzien van de veiligheid. De minderheden, vooral de dominante moslimgroepen in Nederland, hebben of nemen zoveel aandacht dat vele geldstromen nodig zijn om deze groepen enigszins te kunnen beteugelen. Het is nu ook vijf voor twaalf voor Nederland om een inhaalslag en ommeslag te gaan maken en daarbij het voorbeeld van Israël te gaan volgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.