Kinderprogramma op Palestijnse openbare televisie: ‘Zion is een Duivel met een Staart’ [video]

PA Children’s Show: Zion is a Devil with a Tail

door Elad Benari [Arutz-7]

Als deel van voortdurende campagne om Israël te delegitimiseren en demoniseren, zond de openbare omroep van de Palestijnse Autoriteit een kinderprogramma uit op de televisie waarin een kind een gedicht voordraagt dat het Pan-Arabisme bevordert. Het gedicht van een Egyptische schrijver omvat de woorden: “Onze vijand, Zion, is satan met een staart”.

Het kinderprogramma, getiteld ‘Het Beste Huis’, werd uitgezonden op 7 april 2012 door de televisiezender van de PA, die onder de controle staat van  president Mahmoud Abbas van de Al Fatah beweging. Het programma werd gedocumenteerd en vertaald door Palestinian Media Watch (PMW).

In the video clip, is te zien hoe de gastvrouw aan een Arabisch meisje vraagt: “Laila, wat wil je vandaag voor ons brengen?” waarop het meisje antwoordt met het voordragen van het volgende gedicht geschreven door een Egyptische schrijver:

“Toen ik jong was werd mij geleerd dat Arabisch-zijn mijn eer is…
en dat ons land zich uitstrekt van het ene einde tot het andere,
en dat onze oorlogen voor de Al Aksa Moskee waren,
en dat onze vijand, Zion, Satan is met een staart
Onze verdeeldheid ligt in jullie handen [Arabische leiders].
Moge uw handen worden afgehakt.
Wij zijn onze verdeeldheid beu, terwijl alle volkeren zich verenigen.”

Waarop de gastvrouw het uitkrijst van vreugde: “Bravo, bravo, bravo”.

Anti-Zionisme = antisemitisme
De Palestijnse Autoriteit gebruikt dikwijls kinderen voor zijn anti-Israëlische haatcampagne, zoals PMW in het verleden regelmatig heeft aangetoond. Afgelopen zomer onthulde PMW dat een door de Palestijnse Autoriteit gesponsord zomerkamp voor kinderen de deelnemers verdeelde in drie groepen die genoemd werden naar de beruchte Palestijnse terroristen Dalal Mughrabi, Salah Khalaf en Abu Ali Mustafa.

Typische voorstelling van een Jood in het M-O

Dalal Mughrabi pleegde in 1978 één van de meest moorddadige aanslagen in de geschiedenis van Israël. Tijdens die aanslag werden 37 Israëlische burgers vermoord waaronder 12 kinderen.

Salah Khalaf (Abu Iyad) was de leider van de terreurgroep Zwarte September die betrokken was in de moord op 11 Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen in München in 1972 (een aanslag die naar verluidt gesponsord werd door de huidige president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas).

Abu Ali Mustafa was de Secretaris-generaal van de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Hij heeft ontelbare aanslagen gepland tegen Israëlische burgers vooraleer hij werd gedood door het IDF in 2001. Een vierde groep werd genoemd naar de voormalige terroristenleider en voorzitter van de PA, Yasser Arafat.

PMW merkte op dat het bewuste zomerkamp werd georganiseerd onder de auspiciën van de ‘gematigde’ PA-premier Salam Fayyad, die het kamp bezocht om deel te nemen aan de slotceremonie, die hij eveneens sponsorde.

4 gedachtes over “Kinderprogramma op Palestijnse openbare televisie: ‘Zion is een Duivel met een Staart’ [video]

 1. nu begrijp ik dus pas echt wat ze bedoelde….

  Barones Catherine Ashton, chef Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, over Palestijnse kinderen:

  “Wij hebben het potentieel van de jeugd van Palestina erkend. Tegen alle verwachtingen in blijven [deze Palestijnse kinderen] verder leren, werken, dromen en verlangen naar een betere toekomst… en het is naar hen dat we zouden moeten kijken en naar hen dat we zouden moeten luisteren en het is aan hen dat we ons respect moeten tonen.”
  Brussel 19 maart 2012.

  Like

  1. Katrien A. mooi antwoord & 100% correct. Je vraagt je af hoe een volwassen persoon zo een antwoord kan geven zonder te blozen.

   Like

  2. En zo worden er steeds maar nieuwe generaties Palestijnen en Arabieren gekweekt die Jodenhaat worden ingelepeld vanaf hun geboorte. Elke opvoeder zal je kunnen vertellen dat wat je als kind wordt in geprint tot het einde van je dagen er zit ingegrift.

   Wie daar nog hoop op vrede in ziet zal enkele generaties moeten wachten voor daar terug betrouwbare en standvastige partners voor de vrede worden gevonden. Echter, wel op voorwaarde dat die opvoeding tot Jodenhaat vanaf nu wordt stopgezet.

   Like

   1. zie jij dat gebeuren Hugo? eerlijk gezegd ik vrees dat ik dit niet meer ga meemaken en ik ben een prille dertiger.laat ons hopen dat het tij ooit keert….maar echt optimistisch ben ik niet….

    Like

Reacties zijn gesloten.