VN-voertuigen nemen deel aan parade Dag van het Leger in Iran [video]

UN Vehicles Participate in Iran’s Army Day Military Parade

Wie zich soms afvraagt waarom de Verenigde Naties nog altijd geen vredesmacht hebben gezonden naar bijvoorbeeld het door Iran gesteunde regime van president Bashar Al Assad in Syrië om een einde te maken aan het bloedvergieten, mag zelf zijn conclusies trekken uit de beelden op deze video.

Op de Dag van het Leger in Iran van 17 april 2012 namen opvallend veel voertuigen van de Verenigde Naties deel. Wie zei er ook weer dat de Verenigde Naties gecontroleerd worden door de Arabische Liga en het OIC (moslimlanden)? Ah wel nee, dat moet ik allemaal gedroomd hebben. Dat kan toch niet waar zijn?… 😦

Beeldverslag van de Iraanse TV zender IRINN TV, ondertiteld in het Engels door Memri TV. Zie ook hier Memri op YouTube.

4 gedachtes over “VN-voertuigen nemen deel aan parade Dag van het Leger in Iran [video]

 1. Als ze vrij zijn of enkele dagen verlof hebben moeten zij ook naar Iran gaan.
  Waar staan de VNauto’s aan het strand van Tel Aviv,de lafaards.

  Like

 2. De Verenigde Naties: Wiens brood men eet diens woord men spreekt …

  Wijlen Abba Eban stelde zich terecht vragen bij de dubbelzinnige positie van de Verenigde Naties die voorafgaand aan de Zesdaagse Oorlog van 1967 een leger ter plaatse had om de strijdende partijen uit elkaar te houden.

  Op 16 mei 1967, drie weken voor de aanval van Egypte op Israël, trokken de Verenigde Naties – op vraag van de Egyptische president Nasser – hun strijdkrachten [United Nations Emergency Force (UNEF)] terug uit de Sinaïwoestijn, aldus ruim baan gevende aan de Egyptische legers.

  Dat VN-leger – UNEF I – toen het eerste in haar soort, was daar na de Suezcrisis van 1956 present. Het hoe en het waarom van die terugtrekking door de VN is nog steeds niet opgehelderd. Maar het ergst denkbare scenario is niet uitgesloten en de liefhebbers van complottheorieën mogen hier – wat mij betreft – hun tanden op stuk bijten.

  Aban Eban merkte terecht op: “Mensen in ons land en in tal van landen vragen zich af: wat is het nut van een VN-leger dat, als het ware in feite zoals een paraplu, die wordt weggehaald van zodra het begint te regenen?”

  Lees meer op Brabosh:
  Legendarische toespraak van Abba Eban in de VN-Veiligheidsraad van 6 juni 1967
  https://brabosh.com/2010/07/24/legendarische-toespraak-van-abba-eban-in-de-vn-veiligheidsraad-van-6-juni-1967/

  Like

Reacties zijn gesloten.