Droom op terugkeer naar Gaza vertrappeld door de baardige verraders van Hamas [Elder of Ziyon]

In deze gekende videoclip die sedert lang op het internet circuleert, wordt Khaled Meshaal, de bebaarde leider van de terreurorganisatie Hamas die de bevolking van de Gazastrook als sinds begin 2006 gijzelt en zonder ophouden een Jihadistische vernietigingsoorlog tegen de Joodse staat Israël voert, op een ludieke maar veelzeggende wijze het vuur aan de schenen gelegd. 😉

Hamas, “the bearded traitor”

Hamas, de Jihadistische club van de ‘bebaarde verraders’

vrij naar een artikel van Elder of Ziyon [http://elderofziyon.blogspot.com/]

Een interessant bericht mbt tot het vermeende “Recht op Terugkeer” van Palestijnse nazaten van vluchtelingen (zoals bekend is dat ‘recht’ voor deze ‘vluchtelingen’ erfbaar tot in der eeuwigheid, een absoluut unicum), is het volgende van een Palestijns-Amerikaanse activist die schrijft op zijn blog genoemd Road2Tahrir. Hij klaagt erover dat Hamas weigert hem vanuit de VS terug te laten keren naar Gaza en thans al twee weken geblokkeerd zit te wachten in Egypte tot hij Gaza binnen mag.

Merk op dat bv. de Belgische Inge Neefs vrij in en uit de Gaza reist via Egypte, maar dat voor een Palestijn duidelijk heel wat moeilijker ligt. Neefs opereert voor de ngo ISM (de gekende internationale club van overijverige flotillas en flytillas in de strijd om de vernietiging van Israël) en uiteraard gaan voor hun medewerkers alle poorten in de Pal-Arabische gebieden automatisch open. Niet enkel Hamas ziet ze graag komen, ook de westerse media zit gretig te wachten op hun gefalsificeerde verslagen en gemanipuleerde beelden om ze breed te becommentariëren in hun kranten en radio- en TV programma’s.

Een wreed gefrustreerde Palestijnse blogger Road2Tahrir op 13 april 2012:

Ik ben een Palestijn. Enkel omdat ik in Amerika geboren ben, omwille van het feit dat mijn familie als gevolg van de Zesdaagse Oorlog (1967) met Israël, besloot om hun geboorteland te ontvluchten, zit ik hier gestrand. Te wachten. Geblokkeerd in Al-Arish (Egypte), op zowat 20 kilometers van de grens aan Rafah, Gaza, wacht ik al 10 dagen op een toelating om Gaza binnen te gaan.

De sleutel: symbool van de demografische verovering en liquidatie van Israël

Hun regels om binnen te komen zijn onduidelijk en verwarrend en zonder opgave van reden werd mij de toelating ontzegd om Gaza binnen te gaan. Ik de toegang ontzegd NIET door de Israëliërs. NIET door de Amerikaanse regering. NIET door het meedogenloze Egyptische leger dat sinds de grote Egyptische revolutie weigert om de grens naar Rafah te openen. Ik wordt de toegang tot Gaza ontzegd door de Hamasregering van Gaza, die langzaam maar zeker zijn greep op de Gazastrook heeft aangehaald en toeneemt in macht en dagelijkse repressie, en dat terwijl het gebukt gaat onder een internationale blokkade!

Met dergelijke overweldigende moeilijkheden zoals een internationale blokkade die het extreem moeilijk maakt om te regeren, vond ik dat het belangrijk was de regering van Hamas een kans te geven om zichzelf te bewijzen. Maar niet alleen werd het Palestijnse parlement, dat een grote meerderheid van Hamas heeft, niet meer samengeroepen sinds hun legislatuur effectief in januari 2010 ten einde liep, waardoor zij momenteel constitutionele legitimiteit mist. Bij herhaling , openbaren zij hun ware bedoeling in één ding en één ding slechts – het krijgen van en het houden van macht en controle over hun piepkleine feodale rijk.

Om wat hoop te brengen, zij er zij die zich durven uit te spreken zoals de Jeugd van Gaza (GYBO) die het Gaza Manifesto schreven. Maar veel van de jongeren worden geviseerd en gevangen gezet door de autoriteiten van Gaza, om dit te doen. Het mag leuk zijn voor hen die solidair en tot op zekere hoogte Israël en de Verenigde Staten beschuldigen, maar het is aan de Palestijnse activisten om de aandacht op dit feit te vestigen en te benadrukken. Wij kunnen niet langer blijven zwijgen, de jeugd van Gaza heeft onze steun nodig om weerstand te bieden aan dergelijke onderdrukking!

Commentaar van Elder of Ziyon:

Het lijkt duidelijk dat Hamas de volgende schakel in de ketting is van het slachtoffer dat de onderdrukker is geworden. Wanneer zullen de activisten eindelijk wakker worden en het misbruik van de macht aanklagen, de controle en de repressie die BINNEN Gaza bestaat? Het is aan ons om EERST te stoppen met onze eigen kettingen te maken, die kronkelt en zich rondom onze gemeenschappen sluit en om hen die onze natuurlijkste bondgenoten zouden moeten zijn. En als dat nu niet wordt gestopt, zal hun greep op de macht enkel blijven toenemen en meer gebetonneerd worden waardoor het in de toekomst nog allemaal zoveel moeilijker zal worden.

Zoals gewoonlijk zal deze oproep worden verzopen door hen die obsessief Israël van alles willen beschuldigen, omdat het feitelijke idee van het bestaan van een Joodse staat in het Midden-Oosten hen het schuim op de lippen brengt.

Met andere woorden, is het het ouderwetse antisemitisme dat de gewone Palestijnse Arabieren meer dan iets anders kwetst. Het is de diepgewortelde en absurde haat voor Israël die aan de basis ligt van de weigering door de Arabische regeringen om de Palestijnse Arabieren als hun burgers op te nemen en te naturaliseren; het is de irrationele haat jegens de Joden die aan de macht zijn, die ervoor zorgt dat de Arabieren geen echt compromis met Israël kunnen steunen en verder gaan.

Het is het Arabische onvermogen om te aanvaarden dat de dhimmies uit de geschiedenis tegenwoordig macht uitoefenen en niet willen wijken, en die hen dwingt om van elke veldslag een alles-of-niets maken, een nulkommanul resultaat spel waar de Joodse staat wordt gebruikt als een excuus om miljoenen mensen vast te houden in het eeuwige voorgeborchte van de hel, ogenschijnlijk voor hun eigen welzijn. Het creëren van generatie na generatie vervuld met vergiftigde haat is doorlopend de Arabische strategie geweest om met Israël om te gaan, als het niet in deze eeuw was dan wel in de volgende.

En voor zoverre ik met deze schrijver kan sympathiseren, meen ik dat hij nog steeds een deel van het probleem is. De mensen die tegen Hamas zijn en die het Gaza Manifesto creëerden lijken niet geneigd te zijn om het in te stemmen met het bestaansrecht van Israël goed en lijken meer bewogen te zijn door de dupliciteit van Hamas. En tot een nieuwe groep opstaat die begrijpt dat de alles-of-niets optie nooit zal plaatshebben en bovendien dat er een overvloed is aan Israëliërs die gelukkig zouden zijn als ze hun vriendschap zouden kunnen uitbreiden naar die Arabieren die hen niet persé dood wensen, dan vrees ik dat de jeugd van Gaza voor altijd boos zal blijven.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

5 gedachtes over “Droom op terugkeer naar Gaza vertrappeld door de baardige verraders van Hamas [Elder of Ziyon]

 1. eigenlijk heel ironisch/cynisch de enige die ze zouden kunnen helpen zijn diegenen die ze haten…
  btw de “bezette gebieden” die Israel terug heeft afgestaan die boeren ondertussen er ferm op achteruit,laats nog een docu over gezien.2 vrouwen vertelden over hoe “erg de bezetting was” maar zeiden ze erbij,het dorp floreerde omdat iedereen op één of andere manier wel job had….twisted noemen ze dat ..

  Like

 2. Een kort antwoord: wie heeft de kanonnen in handen? Say no more.

  De bevrijding van de Gazaan, man vrouw en kind, zal van buitenaf moeten komen. En dat zal niet gebeuren door de (22 landen van) de Arabische Liga noch door het OIC (de bond van 57 moslimlanden) en al helemaal niet door afdeling Rechten van de Mens van de Verenigde Staten, die kort voor het vertrek van de Libische kolonel Moeammar Gaddafi nog onderscheidden met een mensenrechtenprijs.

  Die organisaties hebben het allemaal te druk met Israëlbashen. Kijk maar hoe ze al 13 maanden lang omgaan met de slachterijen in Syrië en dan weet je wat de Gazanen mogen verwachten.

  Eén hoop rest: Israël moet de Gazastrook terug binnentrekken en afmaken wat ze op 18 januari 2009 hebben nagelaten. Met een dikke middelvinger opwaarts in de lucht onder de neus van al de reeds hierboven genoemde wereldorganisaties.

  Like

 3. nu vraag ik me wel is hoe al die “activisten” gaan reageren moesten de Gazanen in opstand komen tegen hamas en fatah(één pot ellende)
  wat gaan de “gretta,s en de anja,s(lijkt wel schlagerduo) dan verkondigen..
  hoewel,eigenlijk weet ik het al wat ze gaan “zingen” …

  Like

 4. Hij zal waarschijnlijk bedoeld hebben “Ik WAS een vriend van Hamas maar nu niet meer, want die mesjogene sjlemielen laten mij Gaza niet binnen. Dat moet wel de schuld van Israël zijn, dat kan niet anders! Alloeaaaah AkhbaaarRRrrr!!” 😉

  Like

 5. “Ik ben een “Palestijn!” Dat kan dus niet want “Palestina” bestaat niet, heeft ook nooit bestaan. Toen zijn ouders zijn weggevlucht was Gaza Gaza & hoorde bij Egypte.

  “Ik ben geboren in Amerika!” Conclusie: je bent een A M E R I K A A N!

  “Ik ben hier gestrand omdat mijn ouders door de 6-daagse oorlog zijn weggevlucht en ik hierdoor in Amerika ben geboren!”. Zo een zielepiet. Miljoenen wachten op zo een kans maar deze nitwit wil terug naar zijn niet bestaande droomland. Laat Hamas hem nog maar een beetje uitdrogen in El Arish, dan zal hij hopelijk zijn verstand terug krijgen en Allah op zijn blote knieen danken voor zijn US-Green Card. Alhoewel…….bij deze mensen weet je het maar nooit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.