ISM anarchisten jammeren over hardhandige aanpak door IDF-soldaten [video]

Zondag 15 april 2012 trachten een bende anarchisten van de ISM met geweld een blokkade van het IDF te doorbreken. Het werden lange uren van kat-en-muis spel waarbij de anarchisten telkens tevergeefs trachten de ordediensten te verschalken. Het draaide af en toe uit op harde confrontaties waarbij aan weerszijden af en toe enkele rake klappen vielen.

Veteraan Luitenant-kolonel Shalom Eisner haalde enkele keren stevig uit wat hem duur te staan zal komen. In de video is te zien hoe hij de Deense anarchist Andreas Ias met zijn geweer een klap in het gezicht geeft. Echter, de anarchisten hadden alles gefilmd en na wat handig knip en plakwerk, waarbij het hele verloop, aanleiding en context van het incident werden weggelaten en enkel de voor het IDF compromitterende shots werden behouden, plaatsten zij de videoclip zondagavond op YouTube.

Een en ander bleef niet zonder gevolg en leidde tot de schorsing van Lt.-kolonel Eisner. Zowel regeringsleden, IDF officieren als de media in het algemeen keurde het optreden van de kolonel af en oordeelden dat het imago van het IDF hiermee geschonden was. Premier Benjamin Netanjahoe sloot zich aan bij de meute boeh-roepers jegens de IDF-officier en zei “Dat dergelijk gedrag niet typisch is voor IDF-soldaten en officieren en geen plaats heeft in het IDF en in de staat Israël”.

En inderdaad, wanneer Israëlbashers en bv. ISM anarchisten zich gedragen als losgeslagen wilde beesten wordt er nooit geklaagd maar wanneer een IDF officier in het zicht van de camera’s even over de schreef gaat begint overal in de wereld de alarmbel te rinkelen en kent de wereldwijde verontwaardiging geen grenzen.

17 dec. 2011: Egyptische soldaten stampen vrouw in elkaar

Zelfs het nieuws over het opflakkerend geweld in Syrië moet wijken voor dit ongelukkig incident. President Bashar Al Assad weigert categoriek elke camera en journalist om te beletten dat er beelden van zijn dagelijkse slachtpartijen zouden circuleren op YouTube. De  enige beelden die naar buiten lekken werden gemaakt door burgers met hun mobilofoons. Israël zou de ISM anarchisten beter naar Damascus en Homs sturen om daar aan den lijve te ondervinden wat een “échte hardhandige aanpak” precies inhoudt. Het zou hen het lachen spoedig vergaan.

Ik onthoud enkel de reactie van parlementslid Yaakov Katz van de partij Nationale Unie, die duidelijk misnoegd reageerde op de verklaring van Netanjahoe en de overdreven reactie om de IDF-officier uit zijn functie te zetten:

“Wij zijn het feit gewoon geraakt dat de media, die zich identificeert met radicaal links en anarchisten, diegene verdedigt die onze zonen, soldaten en officieren beschimpen en routinematig de 350.000 Israëlische burgers lastig vallen die in Judea en Samaria wonen. Wij hebben geen ogenblik getwijfeld dat de Israëlische media ook maar één goed woord zou over hebben omtrent deze officier.

Maar het is bijzonder droevig vast te stellen dat aan de vooravond van de Holocaust Herdenkingsdag (Yom HaShoah op 19 april a.s.) zowel de premier als de stafchef van het leger (Benny Gantz) zich onmiddellijk scharen aan de zijde van de mensen waarvan ze weten dat ze door hen evengoed hartsgrondig worden gehaat –  de vernielers van (olijf-)bomen, de stenengooiers, de wegblokkeerders en al diegenen die zoveel van hen houden.”

10 gedachtes over “ISM anarchisten jammeren over hardhandige aanpak door IDF-soldaten [video]

 1. Absouut , ik weet nog dat in deze week waar dit is gebeurd, ons staatsgesubsidieerde linkse NOS journaal minuten lang (31/2 als ik het goed heb) aandacht besteden aan die ultraorthodoxe gestoorden die een meisje hadden aangevallen op straat omdat ze niet netjes gekleed was ( voor mij zijn dat ook taliban ), maar de kwestie is dat dàt natuurlijk weer dagenlang primetime nieuws was en deze schofterige zaken niet in beeld komen ..
  typisch de NOS, over de Islam geen slecht woord , maar we grijpen iedere kans aan om israel voor schut te zetten ofcourse . ze sturen zelfs die Lex Runderkamp (Runderlap voor mij) naar Egypte , die geen woord Arabisch spreekt (….).. nou die komt wel met een echt objectief verhaal terug hoor , .. “t is echt niet allemaal de schuld van de Kopten hoor dat hun kerken in de brand gaan “,nou Koptische kerk in nederland is uit zijn vel gesprongen , maar geen gehioor hoor bij de NOS …
  lang leve de echte vrije pers beste mensen van Brabosh ! thanx a million times , en ga verder met jullie werk!!

  Like

 2. tot mijn verdriet ben ik tot de conclusie gekomen dat Irael zich meer en meer als een stetl jid begint te gedragen, en daar red je het niet mee in het m.o, vroeger was dat wel anders, zelfs de linkse partijen beseften dat geweld soms nodig is. schande hoe Eisner behandeld wordt door zijn eigen p.m.en hoofd generaal, en de media. israel is o zo bang voor de opinie in het westen en om geisoleerd te staan.totaal de omgekeerde wereld. netanjahoe en gantz en barak wijzen zijn gedrag af omdat het westen dat verwacht, noemt betwist bezet, want anders wordt het westen boos, bouwt nauwelijks, anders denkt het westen daar slecht over, zelfs de eigen soldaten lopen veel meer risicos, tot doden toe omdat de vijand zich laat gebruiken en wordt gebruikt als schild, Israel past zich aan, want wat moet het westen dan wel niet denken van ons. Israel probeert ziekelijk te laten zien dat het geen monsters zijn, terwijl de meesten die Israel een monster noemen dat doen uit antisemitisme, en dat dus toch wel zullen doen, iost het niet de bezetting, dan is het de muur, of genocide, en dan weer een apartheidsstaat, enz. Israel is veels te veel bezig met het westen, zwak en laf, een stetl jid dus(sjetl jidden hadden ook goede eigenschappen en ik hou van ze, ik wil alleen een goed voorbeeld geven).
  Israel is geen monster en de dingen die het doet zijn over het algemeen terecht. ik hoop dat het gas en de olie ervoor gaan zorgen dat Israel niet meer buigt voor wie dan ook. gas en olie heeft nl ook politieke voordelen.
  als Israel zo doorgaat bestaat het , ben ik bang niet lang meer, want straks heb je een fatachstaat en dan zijn de rapen gaar. Israel is de laatste decenia zwakker geworden in houding en demografisch(nog een beetje buffer in j en s, de rest zijn we kwijt, onze vijanden zijn sterker geworden , in aantal in politiek in wapens. dus ik zie dat niet goed gaan helemaal als je volgt wat voor een duifse achterlijkheden de knesset doet en die is nog nooit zo rechts geweest, kun je nagaan wat een omslag er is gemaakt. er gebeuren veel meer van dit soort schandes in Israel.
  Israel zou schijt moeten hebben aan wat de wereld vind, zij hebben aan niemand verantwoording af te leggen en zeker niet aan het westen. judea en sjomron moeten zuiveren(wegjagen) en annexeren, ook sinai, en met de gevonden gas en extra olie(in sinai is ook olie), pas dan maakt Israel een goede kans om niet verslagen te worden. en zij hoeven zich nergens voor te schamen, want als volkeren je meerdere keren binnen komen vallen dan heb je het recht land in te nemen als buffer, zelfs volgens het oneerlijke internationale recht, zeker als blijkt dat de wens om te vernietigen alleen maar groter is geworden. en dan isoleren en boycotten ze maar, olie en gas wordt altijd gekocht, en ik denk dat niemand het lang vol houd om Israel echt te boycotten, want zij zijn zowat bij al het tecnologisch goede betrokken.

  Like

 3. Is hier nou zo’n rel over?!
  Er gebeurt vrijwel NIETS!!
  Hij zit gewoon later op een muurtje, geen bloed uit zijn bek, geen blauwe plekken?!
  Wat mag de IDF dan nog wel doen?
  Niet eens een traangrasgranaat in een ambulance?
  Niet eens een rubberkogel in een knie?

  Tjeeming wat een huilebalken…

  En dan heeft de brave kolonel-luitenant die niet eens boos geworden is krijgt dan de consequenties?!

  Er zijn welleens ergere incidenten gebeurd bij voetbalrellen….

  Blijkbaar is de feed van nieuws zo laag dat ze wel iets moeten zoeken…

  Like

 4. Israel gaat véél te soft met deze gehersenspoelde malloten om, daarom durven deze heldhaftige provokateurs, gewapend met Arafat-shawls om de nek & camera in de hand ook alleen maar naar Israel te komen. Ze kunnen daar rustig hun gang gaan met het aggressief provoceren, agiteren, protesteren, uitschelden & Ben Gurion Airport met hakenkruisen besmeuren. Geen mens die ze stoort, tot het een keer mis gaat en dan is de wereld te klein. Dan wordt er moord & brand geschreeuwd, de Ambassade erbij gesleept & nog even en dan worden er vragen in de UN over gesteld. Het is Israel’s keuze hoe met dit werkeloze uitschot om te gaan: of ze als Royalty te blijven behandelen of ze eruitsmijten. Ik zou het wel weten, maar wie ben ik.

  Like

 5. Klopt Monica, het waren Egyptische soldaten. Ik heb het meteen verbeterd. Bedankt. Vergeleken met het geweld dat hier te zien is, is de bewuste Israëlische kolonel die in opspraak kwam beslist nog een doetje. Alle ISM activisten daarheen!

  Like

 6. 17 december , en Syrische soldaten die een vrouw inelkaar stampen , klopt miz niet , het is even erg , daar niet van maar het gebeurde op het Taghrir plein in Cairo toch ?

  Like

 7. Niet verstandig maar o zo begrijpelijk van de commandant. Wie financiert die clubs protesterenden eigenlijk? Om zo’n hobby uit eigen zak te betalen is alleen mogelijk voor rijkeluizers…Als de politie in Amsterdam twee studentjes te pakken krijgt bij een opstootje weten ze het gezicht en de enkel te vernaggelen terwijl zo’n studentje gehandboeid op de grond ligt… Verklaring onder ede en gebrek aan getuigen pleit de politie vrij.

  Like

 8. nooit gedacht dat ik het HELEMAAL met je eens zou zijn Pyotr maar deze keer dus wel !

  @Brabosh
  als er idioten moesten staan op Zaventem met een bordje “Bienvenue en France” staat waarschijnlijk Mangain daar ook met een bordje en voor de Nederlanders bwa dat zou niet zo erg zijn afgaande op de Nederlandse aanwezigheid op jouw site gaat dat goed meevallen…trouwens is Antwerpen al niet zo een beetje een Nederlandse Kolonie(soms)…

  Like

 9. Inderdaad Pyotr, ik ben het andermaal volledig met je eens. Laat dat zootje ongeregeld dezelfde harde aanpak genieten die de Joden dagelijks ervaren van hun Pal-Arabische buren. De goesting om Israël en het bestaansrecht van de Joodse staat aan te vechten, zal hen snel vergaan.

  Als je in een Westerse stad ook een illegale manifestatie houdt en politecordons tracht te doorbreken met geweld wordt je zonder pardon stevig afgeranseld. Maar als Israël dat probeert worden zij meteen nazi’s en gestapo’s genoemd.

  Als bv. Fransmannen, Britten of Nederlanders dat in België [!] zouden proberen en de reizigers in de luchthaven van Zaventem (Brussel) zouden opwachten met een bord “Welcome to Britain” of “Welkom in Nederland” of “Bienvenue en France”, zou ik ook wel eens willen zien wat er dan zou gebeuren.

  Like

 10. Enerzijds: die betogingen en protestmarsen zijn frustrerend voor de militairen en momenteel is het weer een golf van dagelijkse kost. Buiten dat trek en duwwerk worden beelden van die linksen geregiseerd, geplakt, bewerkt en situaties uitgelokt. Zo provoceren ze vaak op zeer aggressieve wijze, waarvan ze geen beelden maken, de camera gaat pas terug aan wanneer de militairen daarop reageren.

  Anderzijds: heb geen medeleiden met die linkse flapdrollen, want ergens kicken zij er simpelweg op. Bovendien kan een normale werkende Jan Lul het zich niet permiteren en bekostigen om zo veel en zo lang naar daar te reizen om wat situaties gaan uit te lokken. Iedereen van die eikels die je daar ziet staan, zijn Europeanen die van een uitkering leven en op de Europeaan zijn kap leven.

  Ze worden telkens weggejaagd, in het slechtste geval opgepakt, streng ondervraagd en daarna terug naar huis gestuurd. En de ellende begin van vooraf aan wanneer de volgende floot- of flytilla koers richting Israel zet… En zoniet, dan pakken ze de fiets wel!

  Mijn oplossing: reken ze allemaal in bij zo’n betoging, neem ieders camera in beslag, geef ze een flinke rammeling en stuur ze terug met officiele waarschuwing. Bij een tweede maal dat ze ooit opgepakt worden, dienen ze een jaar of twee in de nor gestopt te worden. De populariteit van die plezierreisjes zou meteen afnemen.

  Voorstellen zoals dit, werden in Israel al gedaan, maar ook daar heb je tegenstanders van harde aanpak. Dat is jammer. En vaak krijg je te horen dat zulke maatregelen te veel geld kosten. Individueel kost dat, ja… Maar uiteindelijk zouden zulke protestacties en relletjes afnemen. Je hebt bij die linkiewinkies wel een hardnekkige kern, maar het grootste deel van hen zijn meelopers en broekschijters. Gevolg is dus dat soortgelijke manifestaties afnemen in kracht en dat er minder militairen moeten worden opgezet. Dit levert op termijn zelfs kostenbesparing op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.