Een jaar na de moord op Vittorio Arrigoni wijst de PA Israël nog immer aan als de dader


Gaza City, Gaza, 28 augustus 2008. De Italiaanse activist Vittorio Arrigoni ontvangt een Palestijnse paspoort rechtstreeks uit de handen Ismail Haniyeh, de premier van Hamas. Sommigen blijven Vittorio desondanks toch een pacifist noemen. Vreemde zaak. Iemand zal toch eens dringend de term ‘pacifist’ in het Midden-Oosten moeten omschrijven, want dat betekent blijkbaar niet hetzelfde als wat wij er in het Westen onder begrijpen.

Palestinian Arab media still blames Israel for Vittorio Arrigoni’s death

naar een artikel van Elder of Ziyon [http://elderofziyon.blogspot.com/]

Voorbije zaterdag 14 april j.l. was het alweer een jaar geleden dat de zogenaamde pacifist Vittorio Arrigoni, gekend Israëlhater en aanhanger van de terreur, door een Salafistische groep in Gaza werd ontvoerd en een dag later werd gewurgd. In die tijd was dezelfde anti-Israëlische meute er – net zoals altijd – als de kippen bij om Israël de schuld te geven van deze ontvoering en moord.

Zo bijvoorbeeld de Italiaanse president Giorgio Napolitano die de moord op Arrigoni toeschreef aan het gebrek aan een vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen. “In plaats van gewoon de schuld te leggen bij het Islamitisch fundamentalisme, vroeg hij dat ‘een onderhandelde oplossing moet gevonden worden voor het conflict dat aan de basis van het bloedvergieten ligt in het gebied”, schreef het Italiaanse parlementslid Fiamma Nirenstein op haar blog. “In plaats daarvan wordt Israël aangemaand een soort geheimzinnige verantwoordelijkheid op te nemen [voor de moord op Arrigoni].”

Niettegenstaande Hamas de leden van de Salafistische groep had geïdentificeerd die zélf de moordaanslag hadden opgeëist en een aantal van hen doodden tijdens een vuurgevecht tussen de baardmannen en milities van Hamas, blijft de leugen rechtop staan. Vittorio bleef een held voor Hamas en het verbaasde dan ook niemand dat zijn stoffelijke resten werden door Hamas met een echte staatsbegrafenis werden uitgezwaaid om in Italië in familiekring te worden begraven.

Echter, tot op vandaag beschuldigt de Palestijnse Arabische media nog altijd Israël van de moord op Arrigoni met inbegrip van de ‘zogenaamde gematigde’ media. Zowel het bij Al Fatah (M. Abbas) aanleunende Palestine Press Agency als het onafhankelijke Ma’an News Agency berichtten afgelopen zaterdag 14 april ’12 dat de groep die Arrigoni vermoorddedat deed in opdracht van de bezetter“.

Elke vergelijking tussen de berichtgeving door de Pal-Arabische media en de waarheid is louter toevallig. [EoZ]

Vittorio Arrigoni was een lid van de Internationale Beweging van de Solidariteit [ISM], een organisatie die beweert toegewijd te zijn “aan het verzet tegen de Israëlische apartheid in Palestina door niet-gewelddadige, methodes van directe actie en principes te gebruiken,” [lees: elke vorm van terreur jegens de Joodse staat is toegelaten] volgens de website van de groep. De leden van ISM zijn in het verleden vaak actief betrokken geweest bij illegale en gewelddadige acties tegen Israëlische soldaten. In dit verband wordt de beweging direct gelinkt aan Palestijnse terreurorganisaties. Zo was de ISM ondermeer betrokken bij een zelfmoordbomaanslag op een populaire dansgelegenheid in Tel Aviv in 2003 waarbij 3 jonge mensen omkwamen en vijftig anderen gewond werden.

Inge Neefs, het voormalige bijslaapje van Hamas in Gaza, die sinds de moord op hare ‘Vic’ [Vittorio Arrigoni] door Salafistische moslims, hals over kop de Gazastrook verliet en tegenwoordig terug in Gaza verblijft en een broek schrijft, zal blij en opgelucht ademhalen dat de daders eindelijk zijn gevonden: de Zionistische schurkenstaat Israël. Iets wat ze zelf ook altijd heeft gezegd. “Is er een zionistische hand in het spel?” schreef ze toen op haar blog. Tja, say no more… Jodenhaat verduistert zonder discriminatie het laatste greintje gezond verstand, van klein tot groot, van de domste dommerik tot het grootste genie, in alle rangen en standen…

Ook onze Vlaamse  zelfbenoemde ‘vredesactiviste’ Inge Neefs, en nauw bevriende partner van Vittorio in de strijd om de vernietiging van Israël, werkt en wordt betaald door dezelfde organisatie ISM. Inge speelt tegenwoordig een voortrekkersrol in de actie Boycot Israëlische producten.

Zo deelden de actievoerders aan de ingang van de Colruyt van Gent pamfletten uit (afb. links op 26.11.2012: Inge ‘in actie’ in de Colruyt), waarin zij de klanten opriepen om geen Israëlische producten te kopen. “Opgepast, aan deze producten kleeft bloed,” gevolgd door de oproep “Boycot Apartheid Israël”. Je kan natuurlijk ook gewoon zoete ‘Palestijnse’ aardbeien kopen, die bloedrood zijn gekleurd met het babybloed van de kindermoorden in Itamar door de terroristenvrienden van Inge Neefs op 11 maart 2011. Het is maar hoe je het bekijkt. 😦


Gaza, 29 oktober 2008. De Italiaanse vermeende ‘vredesactivist’ Vittorio Arrigoni (met pijp) helpt een schip lossen dat zopas heeft aangelegd in de haven van Gaza City. Aan boord zogenaamde ‘hulpgoederen’ voor de Gazanen maar het kunnen evengoed mortiergranaten of onderdelen voor Qassamraketten zijn. Niemand in Gaza die het kan of wil controleren. Achter hem enkele gewapende politieagenten van Hamas. Aan de gezichten af te lezen kunnen ze het blijkbaar allemaal goed met elkaar stellen. Arrigoni werd op 14 april 2011 door een islamistische salafi groep ontvoerd en een dag later vermoord. Vermits nog geen daders werden gevonden, wordt de schuld voorlopig maar bij Joden en/of Israël gelegd of wat dacht u…. (foto: AP/Hatem Moussa)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.