Israël tevreden over debacle van flytilla: volgende keer zenden we ze door naar Syrië of Teheran

Israel pleased ‘flytilla’ fails to disrupt airport

De actie gericht tegen Israël van linkse anarchisten in een poging om het luchthavenverkeer op Ben Goerion in de war te sturen onder het mom van pro-Palestijns activisme, is compleet de mist ingegaan. De enkele dozijnen ‘flytillards’ werd vakkundig ingerekend en al bij al hebben de reguliere reizigers van het hele gebeuren weinig of niets gemerkt. De actie Welcome to Palestine 2012 werd een totale afgang voor de Israëlbashers en andere antisemieten van de wereld en werd uiteindelijk afgeblazen.

Premier Benjamin Netanjahoe sprak zondagavond met minister van Openbare Veiligheid Yitzhak Aharonovitch dankte de ambtenaren en de bevelhebbers van de Israëlische Politie voor hun vastberaden optreden en succesvolle operatie in het voorkomen van de ‘flytilla’ die op het punt stond om uitgevoerd te worden op de internationale luchthaven van Ben Goerion. Netanjahoe zei tegen Aharonovitch “De ontplooiing van operationele en diplomatie elementen hebben hun nut bewezen. Vandaag begrijpt de wereld beter waar de echte problemen zijn in het Midden-Oosten”.

De Israëlische regering blokkeerde afgelopen zondag honderden anti-Israëlische activisten om naar Israël te vliegen as deel van het geplande ‘flytilla’ initiatief. Minister Yitzhak Aharonovitch van Openbare Veiligheid vertelde tegenover verslaggevers op de luchthaven, “Zoals u zelf met eigen ogen kunt vaststellen gaat alles zijn normale gang op Ben Goerion”.

Terwijl hij sprak zorgden politieagenten zowel in uniform als in burger, ongewapende officieren en oproerpolitie in volle uitrusting voor de veiligheid van de luchthaven. De minister prees hen voor hun optreden waardoor de luchthaven de hele tijd normaal kon blijven functioneren en dankte de Europese landen en luchtvaartmaatschappijen voor het weigeren om honderden activisten om zich in te schepen op vliegtuigen die naar Israël vlogen.

Aharonovitch zei dat zijn belangrijkste doel was om te beletten dat er rellen zouden uitbreken op de luchthaven. Het merendeel van de activisten werd tegengehouden bij het inschepen op de vluchten vanuit Europese luchthavens, nadat Israël een lijst van 500 mensen op een zwarte lijst had gezet en doorgezonden naar de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen.

Zoals algemeen geweten moeten luchtvaartmaatschappijen op eigen kosten mensen repatriëren wanneer die ongewenst blijken in het land van hun bestemming. Dreigend financieel verlies heeft de luchtvaartmaatschappijen uiteindelijk overtuigd om de flotillards tijdig te onderscheppen om niet te moeten opdraaien voor de kosten die door de anarchisten zelf veroorzaakt werden.

Op Brussels Airport in Zaventem: de frustratie om de mislukking van de ‘flytilla’ is groot

Na de finale zwanenzang van de Free Gaza Flotilla eind juni begin juli 2011 [lees hier: “De vier Belgische Flotilla kiekens terug naar AF”], transformeerden de Flotilla Idioten naar Flytilla Idioten en trokken Israëlbashers van over de hele wereld per vliegtuig naar de luchthaven Ben Goerion. Het werd een potsierlijke vertoning die voor de meesten op een sisser afliep. Ondermeer ook voor 41 Belgen die kort werden opgepakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.