Netanjahoe misnoegd omdat Obama Iran opnieuw vijf weken respijt geeft [video]

Tijdens het bezoek van de Amerikaanse senator Joe Lieberman aan Israël, haalde premier Benjamin Netanjahoe stevig uit naar president Barack Obama omdat die andermaal het genocidale regime in Iran vijf weken respijt heeft gegeven om zich te schikken naar de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

Eerder op zaterdag had Catherine Ashton, de chef buitenland voor de Europese Unie, gezegd dat “de gesprekken constructief verlopen dat beide zijden elkaar opnieuw zullen ontmoeten in Bagdad op 23 mei 2012. Iran reageerde dat het tot die tijd gewoon doorgaat met nucleair materiaal te verrijken in het kader van haar bewapeningsprogramma.

“Mijn initiële indruk is dat Iran hiermee een freebie [weggevertje] werd gegeven,” zei premier Netanjahoe tijdens zijn ontmoeting met senator Lieberman. “[Iran] krijgt opnieuw vijf weken om door te gaan met het onbeperkt verrijken van uranium,” en voegde eraan toe “Ik denk dat Iran onmiddellijk maatregelen moet nemen. Ten eerste moet het stoppen met verrijken, al het verrijkt materiaal verwijderen en de nucleaire opwerkingsfabriek in Qoms ontmantelen. Ik ben van mening dat de grootste bedrijver van terrorisme in de wereld niet de kans mag krijgen om atoomwapens te ontwikkelen.”

Het doelwit van Iran: Israël vernietigen
Het doel van de Iraanse nucleaire ambities: Israël vernietigen

President Obama heeft intussen reeds gereageerd en zei dat hij niks heeft ‘weggegeven’ aan Iran tijdens de gesprekken die het afgelopen weekend in het Turkse Istanboel werden gevoerd. Obama waarschuwde Teheran dat de klokt nog steeds tikt om een akkoord te bereiken over zijn nucleair programma. Intussen gaat president Ahmadinejad onverminderd door met zijn genocidale plannen in de ontwikkeling van zijn atoombom om Israël van de kaart te vegen.

Ahmadinejad verklaarde vooruitlopend op de gesprekken in Istanboel dat Iran ‘geen jota van zijn nucleaire rechten’ zal opgeven, hoe groot de druk ook wordt, schrijft Xander op zijn blog. Volgens inlichtingenbronnen accepteert Iran geen limiet aan het verrijken van uranium tot 3,5% en gaat het land ook niet akkoord met het verplaatsen van reeds verrijkt uranium naar het buitenland. Wel wil het land samen met de 6 machten bepalen hoeveel 20% verrijkt uranium het land mag produceren, waarbij Iran zich in de toekomst ziet als de belangrijkste exporteur van 20% verrijkt uranium, dat bijvoorbeeld nodig is voor de productie van medische isotopen.

Teheran gaat tevens niet akkoord met de geëiste sluiting van de ondergrondse nucleaire faciliteit in Fordow, nabij de stad Qom. Daarnaast zal Iran alleen het Aanvullende Protocol van het Non Proliferatie Verdrag (NPT) tekenen – waardoor inspecteurs van het IAEA vrije toegang tot de installaties zouden krijgen – op voorwaarde dat Israël hetzelfde zou doen. Israël heeft nooit het NPT getekend en heeft ook nooit het bezit van kernwapens bevestigd.

Algemeen wordt aangenomen dat de Joodse staat over zo’n 200 tot 300 kernbommen zou beschikken, maar dat is nooit bewezen. Het enige dat die stelling moet ‘bewijzen’ is het groezelige getuigenis van Mordechai Vanunu in 1976 die beweerde dat in de Israëlische kerncentrale van Dimona atoomwapens werden ontwikkeld. Maar dat wordt door niemand ernstig genomen, behalve dan door Israëlbashers en andere antisemieten.

9 gedachtes over “Netanjahoe misnoegd omdat Obama Iran opnieuw vijf weken respijt geeft [video]

 1. Ik heb ze nooit persoonlijk gezien natuurlijk. Ik dacht werkelijk dat het toch een boven water staand feit was.
  Als men nu spreekt over 30 meter diepe nuclaire installaties dan zijn die praktisch alleen uit te schakelen met 20-100 kiloton projectielen oftewel tactische nucleaire wapens.
  In de Yom Kippoer oorlog stonden de fronten de eerste 72 uur echt op instorten. Bar Lev wist pas weer de orde te herstellen in de Sinai. De Israeli’s wisten niet dat de Egyptenaren en de Syrische troepen halt hielden o.a. vanwege een mogelijke nucleaire Israëlische reactie.
  Netanyahu zei iets over een eend…

  Like

 2. je moet is kijken naar wie hun “lijstrekkers” zijn in de grote steden en zeg me dan is wat je opvalt?

  Like

 3. Dat staat op de website van de linkse partij Groen, die Israël ronduit een schurkenstaat noemt. André Gantman schreef er onlangs dit over in het artikel Antisemitisme en anti-Zionisme ‘Made in Belgium’ (https://brabosh.com/2012/04/05/pqpct-gxm/):

  “Er zijn in vele partijen anti-Zionistische radicale politici present. Eva Brems, parlementslid voor de Vlaamse Groene partij, is één van de meest extremistische onder hen. Zij is voormalig voorzitter van Amnesty International Vlaanderen. Er gaat maar zelden een week voorbij zonder dat zij provocatieve vragen stelt aan ministers met een duidelijk anti-Israëlische ondertoon.”

  Lees bijvoorbeeld dit maar:

  [video] Jef Lambrecht: “Eva Brems (groen!) laat zich gebruiken door Hamas”
  http://joodsactueel.be/2010/06/04/video-jef-lambrecht-eva-brems-groen-laat-zich-gebruiken-door-hamas/

  Like

 4. “het bewijst ons”

  mooi zo ! ik vind het prachtig dat jij het woord “ons” durft te gebruiken Hugo ! er zijn nog weinig mensen die het lef hebben om te zeggen “ons” als het over Joden gaat !

  bravo !

  Like

 5. Ik denk dat je beter eerst de bron(nen) van jouw informatiekanalen kan checken. Ik heb me bij herhaling verdiept in het vermeende atoomarsenaal van Israël en dan blijft er maar één bron over: Mordechai Vanunu. Ik vind dat bijzonder magertjes om daar het bestaan van 200 à 300 atoomraketten uit te concluderen.

  Let wel, dat betekent niét noodzakelijk dat Israël niet over atoomwapens zou beschikken, maar de Joodse staat heeft dat nooit bevestigd. Ik sluit me aan bij de uitspraak van president Shimon Peres die hierover ooit zei: “No one knows what exactly is in Dimona, but I have to say that the suspicions of Middle Eastern countries about what is there aide Israel’s deterrence.”

  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/peres-uncertainty-over-israel-s-nuclear-capabilities-aides-to-deter-iran-1.403891

  Kort gezegd: laat ons het mysterie omtrent het al dan niet bestaan van Israëlische atoomwapens handhaven, het bewijst ons een nuttige dienst als afschrikking [deterrence] voor de genocidale plannenmakers in Arabistan en Iran.

  Like

 6. Nu ben ik noch Israëlbasher noch antisemiet noch jodenhater maar ik was toch in de veronderstelling dat Israël beschikt over ettelijke honderden kernkoppen. Tijdens de cruciale eerste dagen van de Yom Kippoer oorlog toen de Syrische pantserdivisies doorbraken zijn ze toch paraat gesteld?

  NAVO had een dergelijke doctrine. Bij massale concentraties Sowjet tanks was een tactisch kernwapen praktisch de enige methode om een doorbraak te vermijden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.