Waar zijn de verslaggevers? Flytilla deelnemers hebben een nieuw reisbureau nodig! [Camera.org]

Zondag, 15 april 2012, ergens in het luchtruim boven Israël… Honderden Flytilla-idioten zijn via de lucht op weg naar Bethlehem, Judea. Zonder twijfel viel hun keuze op een passagiersvliegtuig van de gekende Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, dat voor de gelegenheid gecharterd werd door de Palestijnse Autoriteit. Mahmoud Abbas (Al Fatah) en Khaled Meshaal van Hamas besturen samen het vliegtuig: “Dear friends from all over Europe, fasten seatbelts! Israel, here we come!” Als dat maar goed afloopt 😉

Waar zijn de verslaggevers?
Flytilla deelnemers hebben een nieuw reisbureau nodig!

door Camera.org [http://blog.camera.org/]
vertaling Aukina D.

Misschien heb je al gehoord over de komende flytilla naar Israël?

Israëlische politie verwacht dat er zo’n 500 tot 1.000 pro Palestijnse activisten zullen proberen in Israël te landen, in 20 vluchten vanuit West Europa en Turkije, op zondag 15 april 2012. De organisatoren zeggen dat er 2.000 mensen zullen proberen te komen. De Franse delegatie alleen al beweert dat zij 600 deelnemers hebben.

De leider van de Franse delegatie is de 63 jarige Olivia Zemor,een bekende anti-Israël demonstrante. Zij staat aan het hoofd van de groep Euro-Palestina en is lid van de boycot, desinvestering en sancties (BDS) beweging. Israël zette haar op de zwarte lijst in juli vorig jaar, toen ze probeerde deel te nemen aan de eerste (mislukte) flytilla!

Zemor beschrijft de motieven van degenen die betrokken zijn bij het evenement:

“De meerderheid van de deelnemers zijn geen activisten, het zijn mensen die tegen de bezetting zijn. Zij willen een vrij Palestina. Ze willen dat de Israëli’s en Palestijnen in vrede samen gaan leven met gelijke rechten. Ze willen Palestijnen ontmoeten en naar Palestina gaan, om hen te vertellen dat zij hun strijd voor vrijheid ondersteunen.”

Frank Vercruyssen, acteur in Manneken Pis, vertegenwoordigt België en komt persoonlijk Israël onderzeiken

Nou, als de niet-activisten willen dat de Palestijnen gelijke rechten krijgen,dan kunnen ze misschien beter naar Jordanië vliegen, waar de Palestijnen te maken hebben met discriminatie en worden behandeld als buitenlanders. Ze moeten alles betalen met buitenlandse valuta, waardoor het moeilijk voor ze is zich in te schrijven bij Jordaanse universiteiten. Carrière mogelijkheden voor de Palestijnen zijn beperkt tot de particuliere sector.

En de toegang tot beslissing makende cirkels en overheidsinstellingen wordt hun geweigerd. Als gevolg van een wet bedoeld om de Palestijnse vertegenwoordiging te beperken in het Jordaanse parlement. Maar liefst 1,6 miljoen Jordaniërs van Palestijnse afkomst zijn ontdaan van hun burgerschap, en daar door van een groot aantal daarmee samengaande rechten. Hieronder zijn ook Palestijnse Autoriteit en PLO ambtenaren.

Of, misschien willen de niet activisten de strijd voor de vrijheid ondersteunen in Libanon, waar de fundamentele mensenrechten worden ontzegd aan de Palestijnen, Waar het ze wettelijk verboden word een hoge status functie te bekleden, waaronder functies in rechten, geneeskunde, farmacie en techniek en waar ze wettelijk word verboden onroerend goed te bezitten. Een burgerlijke identiteit registratie te hebben,waardoor ze de toegang word ontzegt tot, basis gezondheidszorg, onderwijs, burgerlijke, sociale en economische rechten, de registratie van huwelijken en de registratie van pasgeborenen.

Het Libanese leger beperkt in ernstige mate Palestijnse vluchtelingenkampen waar de avondklok word gehandhaafd. En waar de bewoners door militaire controleposten heen moeten gaan en waar muren worden gebouwd om ze te isoleren van hun omgeving. Palestijnse Arabieren zijn onderworpen aan willekeurige arrestaties, detentie en marteling en juridische hulp word ze ontzegd.

En natuurlijk, als de niet activisten een vrij Palestina willen ,dan moeten ze eens gaan proberen te protesteren in de Gazastrook, onder het gezag van de Hamas. Waar politieke vrijheid, vrijheid van godsdienst en vrijheid van verenigingen ernstig worden beknot. De rechten van vrouwen worden beperkt. Waar terroristische activiteiten zich bevinden in civiele centra en bewoners worden getransformeerd tot menselijke schilden, waardoor ze vaak letsel op lopen of worden gedood. De mensenrechten activisten worden aangevallen en homoseksualiteit een strafbaar feit is.

Het is heel goed mogelijk dat de flytilla deelnemers niet wisten hoe ze hun reis goed kunnen plannen, omdat de media zelden of nooit melding maakt van de onderdrukking die de Palestijnen ondergaan door de handen van hun Arabische broeders! Misschien moeten Zemor en haar kameraden vragen “Waar zijn de verslaggevers?”

20 gedachtes over “Waar zijn de verslaggevers? Flytilla deelnemers hebben een nieuw reisbureau nodig! [Camera.org]

 1. Het doel van deze actie was duidelijk: aangezien het slechte nieuws over Israel een beetje dunnetjes is vanwege Syrie moest er de focus weer gericht worden op Het Echte Probleem In Deze Wereld ™:
  “Het Palestijnse Probleem. Wat er in Syrie, Zuid Sudan, Jordanie, Egypte, Birma. Iran, China etc gebeurd is natuurlijk KINDERSPEL! De echte drama speelt zich al ‘eeuwen’ af in Palestina.” (NOT!)

  Maar ja da’s dus weer mislukt een keer door een uitstekende actie van de Israelische regering. En dat is frustrerend voor de groep Useful Idiots die nog steeds geloven tegen beter weten in dat de Arabieren streven naar vrede.

  En G’d zij dank zijn er checkpoints. Dat scheelt lettelijk duizenden levens zowel aan de Israelische als de Palestijnse kant.

  Ik vraag me overigens af hoeveel van dit soort idioten uitkeringtrekkers zijn die niets beter te doen hebben… en niet beter bv in de kassen te werk gesteld hadden kunnen worden…

  Like

 2. Dat lees ik gewoon hoor in je artikelen. Eerst zeg je dat ze maar via jordanie hadden moeten gaan, vervolgens zeg je dat de flytilla mislukt is omdat ze de airport niet ontregeld hebben. Typisch gevalletje nitwit dat geen idee heeft wat het doel was van de actie en hoe ze dat wilden uitvoeren.

  Like

 3. Met zulke buren zou ik zeker checkpoints hebben.Een goede raad ze zouden dat vliegtuig met die hamas en hersbollahenthoesiasten best richting die autistische tiran van Noord-Korea kunnen sturen.En liefst met Gunther Grass aan boord.Dan zouden ze misschien iets zinnig kunnen schrijven….als ze tenminste eerlijk willen blijven,maar helaas objectief en eerlijk zijn,we weten hoe het ermee gesteld is bij de vrienden van de profeet en hun aanhangers.Am Israel chai!Veerle

  Like

 4. vraagje…ben ik nu mis maar is er hier een soort van Brabotilla op Brabosh losgelaten vandaag?

  Like

 5. “Maar dat alles doet helemaal niets af aan wat Israel doet.”

  het houdt JODENHATERS van zijn grondgebied af ! en beschermt zich tegen een “volk” dat elke Jood ongeacht geslacht of leeftijd wil uitroeien DAT DOET DUS ISRAEL
  jammer genoeg voor jou en elke Jodenhater ter wereld lukt dat nog ook !
  spijtig he? 😉

  Like

 6. Ik geloof ook dat jij denkt dat je hier te maken hebt met achterlijke nitwits zoals die flytilla’s. Waarom denk je dat die checkpoints daar zijn? Om de stenengooiers (en erger) buiten te houden natuurlijk. Je zit daar wel in oorlogsgebied, al 64 jaar lang en dan zijn dergelijke controleposten noodzakelijk. Egypte doet net hetzelfde aan de doorgang ter hoogte van Rafah (wat je waarschijnlijk niet eens weet).

  Like

 7. Ik hoop van harte dat die Vercruysse last krijgt van zijn prostaat en daar nooit meer vanaf komt

  Like

 8. Ach jongens toch, er is niemand die ontkent dat daar verschrikkelijke dingen gebeuren. Maar dat alles doet helemaal niets af aan wat Israel doet.

  Like

 9. Je vergeet natuurlijk (waarschijnlijk weet je het niet eens) dat Ramallah en Bethlehem helemaal -niet- te bereiken zijn zonder Israëlische checkpoints tegen te komen. Als je vanuit Jordanië die kant op wilt moet je net zo goed langs een Israëlische grenspost, net zoals op het vliegveld.

  Like

 10. “Hoe stom kun je zijn?”…

  bwa er zijn verschillende formuleringen die daar voor in aanmerking komen,helaas welke je ook gebruikt je zal ze NOOIT genoeg eer kunnen betuigen om de eenvoudige reden dat stomheid niet te defineren valt …nu pas op ik kan begrijpen dat ze naar gaza willen.heb je die foto,s is goed bezien? tis daar sjiek ze..;)

  Like

 11. De flytilla’s eisen van Israël recht op vrije doorgang naar de betwiste gebieden (Judea & Samaria) waarbij ze vergeten dat Israël net als elke andere staat het recht heeft om aan eender wie de toegang tot zijn staat te verbieden.

  Als die Jodenhaters persé naar Ramallah of Bethlehem willen, kunnen ze dat misschien proberen via Jordanië en Gaza is te bereiken via Egypte. Maar de kans is erg onwaarschijnlijk dat Jordanië of Egypte dat zullen toelaten. Tegen die weigering zouden ze dan – als ze consequent zijn – ook moeten protesteren maar dat zal nooit gebeuren.

  Dus dan toch maar via Israël om niet helemaal een belachelijk figuur te slagen. Wat verwachten ze dan? Dat Israël hen in een gouden koets naar de PA zal rijden en misschien ook nog de rekening van hun vlucht betalen? Hoe stom kun je zijn? 😦

  Like

 12. meteen is ook de vraag opgelost,”waar zijn de verslaggevers”? bij de idioten die Jodenhaat uitdragen…

  Like

 13. Tien Palestijnse burgerdoden in 2011, tienduizend in Syrie. Dus waar vliegen de zogenaamde mensrechtenactivisten naar toe?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.