Abbas laat kantoren sluiten van Palestijnse mensenrechtenorganisatie op de West Bank

Op het ogenblik dat honderden flytilla-idioten naar Bethlehem, Judea, afreizen om te protesteren tegen de Israëlische bezetting en de vermeende schending van de mensenrechten van de Palestijnen door de Joodse staat, sluit de Palestijnse Autoriteit de kantoren op de West Bank van de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Palestinian Human Rights Foundation (Monitor), geleid door Abdulaziz Tarakji. De flytilla-idioten kunnen gelijk doorstomen naar het HQ van Mahmoud Abbas Ramallah om daar hun beklag te doen. Dan zijn die nitwits toch niet voor niets naar Israël gekomen.

PA closes rights group office

door Khaled Abu Toameh [J-Post]

De Palestijnse Autoriteit heeft dit weekeinde de kantoren gesloten van een mensenrechtengroep op de West Bank die Azzam Al Ahmed bekritiseerde, een topmedewerker van Al Fatah die nauwe banden heeft met Mahmoud Abbas, de voorzitter van de PA. De minister van Binnenlandse Zaken van de PA, Abu Ali die het bevel tot sluiting ondertekende, zei dat het werk van de Palestinian Human Rights Foundation (Monitor) ‘niet verenigbaar’ was met de belangen van de Palestijnen.

Het besluit om de stichting op te doeken werd genomen na een aanbeveling door de Minister van Buitenlandse Zaken Riad Malki van de PA. Malki zei dat het besluit om de kantoren van de mensenrechtengroep te sluiten “toe te schrijven is aan meningsverschillen tussen vertegenwoordigers in Libanon en de Palestijnse ambassade in Beiroet”.

Abdel Aziz Tarekji, de regionale directeur van de mensenrechtengroep, zei dat hij vooraf geen waarschuwing heeft gekregen van de autoriteiten van de PA. “Wij werden volledig door dit besluit verrast om onze kantoren op de West Bank te sluiten,” vertelde Tarekji. Hij zei dat hij onlangs bedreigingen had ontvangen van een medewerker van Azzam Al-Ahmed, een hogere ambtenaar van Fatah en een assistent van Abbas. Volgens Tarekji, is de echte reden voor de sluiting van zijn kantoren op de West Bank, het gevolg van verklaringen waarin hij Ahmed bekritiseerde voor zijn weigering om te vluchtelingenkampen te bezoeken toen hij onlangs in Libanon was.

Na de kritiek, telefoneerde één van de assistenten van Ahmed en dreigde hem om de kantoren van de groep op de West Bank te sluiten. De mensenrechtengroep denkt er nu over om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de PA voor de sluiting van zijn kantoren op de West Bank, zei Tarekji eraan toevoegend dat hij van plan was om protestbrieven te sturen naar Abbas en premier Salam Fayyad.

De mensenrechtenstichting werd opgericht in Libanon in 2005 als apolitieke, niet factie gebonden en als niet-gouvernementele organisatie.