Utrecht: Radicale moslims overplakken ‘sexy’ poster voor museumweekend met vuilzakken

“Elk jaar kent het Museumweekend een thema dat het hele weekend in heel Nederland centraal staat. Dit jaar is dat: “Laat je verrijken door het museum”. De campagne wordt nog eens ondersteund met een bijpassende fotoreeks met de daarbij horende typetjes. Stoere man Barry met een 16e‐eeuws stilleven uit Museum De Fundatie te Zwolle. Blondie Marieke met een spaarvarken uit het Utrechtse Geldmuseum  en de in het roze pak gehulde Ruud, die een 18e eeuws boek uit het Haagse Museum Meermanno vasthoudt. Kortom alles wordt gedaan om het bezoeken van een museum in dit weekend nog leuker te maken” [bron]

Locale radicale moslims deden eveneens een duit in het zakje: De poster met het Blondie Marieke (plaatje hierboven) werd door moslims afgeplakt met vuilzakken wegens aanstootgevend… voor moslims. Om dergelijke ethische problemen in de toekomst te vermijden en iedereen het er zowat over eens is dat de integratie van de nieuwkomers is mislukt, stel ik voor dat WIJ ons aanpassen en de volgende keer Blondie Marieke in een zwarte niet-zo-sexy burqa stoppen. Zo heeft iedereen zijn heug en meug 😦

Moslims censureren ‘sexy’ poster museumweekend

bron Algemeen Dagblad http://www.ad.nl/

Allah is Groot maar moslims Klein
‘Geen seksueel getinte reclame in onze wijk’, leest het briefje dat samen met een zorgvuldig vastgeplakte vuilniszak voorbijgangers het zicht moet ontnemen op een reclameposter voor het Museumweekend. De poster in kwestie, waarop een hoogblond meisje in een kort jurkje staat afgebeeld, is naar Nederlandse maatstaven allesbehalve aanstootgevend. De censuuractie gaat vergezeld van de kreet ‘Laa ilehe il Allah’. Vertaald: ‘Er is geen God dan Allah’.

Er is geen God dan Allah

Moslims in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zien de posters blijkbaar als ‘pikant’ en dekten de ‘verleidelijke’ dame af met grijze huisvuilzakken. ‘Sta op en strijd mee in deze zaak. Ter bescherming van onze kinderen!’, staat er verder op het vlugschrift te lezen. De vrolijke plaat toont de, weliswaar kortgerokte maar alleszins bedekte, Marieke. Gehuld in een strapless roze charleston-jurkje, met gebloemde kousen en dito pumps, probeert ze dagjesmensen 14 en 15 april naar het Geldmuseum in Utrecht te lokken. Dit ter gelegenheid van het aanstaande museumweekend.

Bedekt
De combinatie van Mariekes ontblote schouders, korte jurkje en het spaarvarken onder haar arm zorgt echter duidelijk voor ophef. Feit is dat Ruud en Berry de ‘beeldenstorm’ in Utrecht schijnen te overleven, maar Marieke wordt op diverse bushokjes aan het oog ontrokken.

Verder werden ook posters voor het lifestyleblad Red Magazine afgeplakt. Daarop was, naast een jongedame op de cover, een strandtafereel in sfeervol zwart/wit te zien. Ook deze reclameuiting kon rekenen op censuur middels een vuilniszak en begeleidend schrijven.

Spotprent
In Turkije werd donderdag eveneens schande gesproken van een prent in het Rijksmuseum. Op de spotprent uit 1683 wordt de Ottomaanse sultan afgebeeld op zijn ziekbed. Een koran, aan het voeteind, wordt op de tekening gebruikt als toiletpapier. Het museum heeft de tekening niet verwijderd, ook al gaven Turkse media aan dat de ambassade hiertoe had verzocht.

Wel is een verklarende tekst opgehangen bij de afbeelding, die uitlegt dat de prent hoort bij het ‘volledige beeld’ dat het museum van 400 jaar Turks – Nederlandse relaties wil geven. Het museum onderschrijft echter niet de betekenis van de prent, stelt het bijschrift. Naar aanleiding van de Turkse reacties op de spotprent, en het handelen van het Rijksmuseum daarop, stelden de PVV’ers Kortenoeven, Bosma en Wilders kamervragen.

Intussen schijnt de zon op het strand van Tel Aviv in The Land of The Free, Israël


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

9 gedachtes over “Utrecht: Radicale moslims overplakken ‘sexy’ poster voor museumweekend met vuilzakken

 1. Dit is een gat in de markt!!! Reclame door moslims voor moslims in “hun” wijken…
  Zo wordt ook het grote aantal moslim werklozen getemperd… De belasting die ze genereren
  kan dan ook worden betaald naar uitkeringen voor “hun” ” eigen” mensen!!!
  Dan nog een straatverbod voor onreine honden, autochtonen, alcohol,sigaretten,holesbi’s, muziek en dergelijke provocerende en beledigende zaken als een spaarvarken…

  Ik ben echt blij dat er gelukkig nog mensen met moraal in Nederland zijn…

  Like

 2. Ja mensen, dit is nog maar het begin! (zelf)Censuur v.d. cultuur. Censuur v.d.reclame! De Media is bang om objectief te zijn! Moskeeen & minaretten waar we ook kijken! 25 millioen gratis Korans uitgedeeld door salafistische moslims om de Duitsers te redden v.d.hel! Intimidatie als je er een andere mening op na houdt (bijv. positief over Israel)! Vrijheid v. meningsuiting is éénrichtingsverkeer! Infiltratie van het ‘vredelievende gedachtegoed op de westerse universiteiten! Hele wijken in London & andere steden met bordjes “hier geld de Sharia” (Politie & Westerlingen komen hier dus niet meer)! Géén respect voor openbare orde, politie of gerecht (sharia staat overal boven)! Duizenden biddende moslims op de straten van Londen & Parijs! Onze hoofdstraten, ooit het toppunt van ‘klasse & mondaine chique zien er vandaag uit als marktstraten, waaruit het westerse modebeeld bijna is verdreven. Als je wilt weten hoe Gaza eruitziet, bezoek de moslim wijken in Europese hoofdsteden! Als je wilt weten hoe de toekomst v. jouw kinderen eruit gaat zien……kijk naar de ‘Arabische Lente & naar Iran!

  Tiktoktiktok……hier komt het Kalifaat, in liefde ontvangen door onze linkse broeders & bange politici.

  Like

Reacties zijn gesloten.