Israëlische badstad Eilat in het zuiden opnieuw doelwit van raketaanslagen

Terrorists Fire Two Grad Rockets at Eilat

naar een bericht van Elad Benari [Arutz-7]

Terroristen hebben deze nacht twee raketten van het Grad-type afgevuurd op de bekende badstad en haven van Eilat aan de Golf van Akaba in het meest zuidelijke punt van Israël. Dat melden verschillende Israëlische kranten vanochtend, die het bericht overnamen van Kol Yisrael radio.

Eén van de raketten explodeerde in een bouwwerf in een residentiële wijk van de stad. Veiligheidseenheden doorzochten het gebied om de tweede inslag te lokaliseren. Er zijn geen berichten van lichamelijk gewonden of materiële schade. Echter een aantal mensen werden in schok opgenomen voor behandeling.

Het is op dit ogenblik nog onbekend van waaruit de raketten precies werden afgevuurd, maar ambtenaren zeggen dat ze waarschijnlijk werden afgevuurd vanuit de Sinaï Peninsula. Kort na middernacht (locale tijd), werden de inwoners van Eilat uit hun slaap opgeschrikt door luide explosies in de stad. De politie begon onmiddellijk met het gebied te doorzoeken in een poging om de bron van de explosies te localiseren.

Raketaanvallen op Eilat zijn ietwat ongewoon maar komen toch voor. De Sinaï dient dikwijls als springblank voor terreuraanslagen op Israëlisch gebied. Zo werden in augustus 2010 vijf Katyoesharaketten afgevuurd op Eilat. Twee daarvan explodeerden in open gebied en drie anderen stortten neer in de Golf van Akaba. Er waren geen gewonden.

Ook in april 2010 werden er raketten afgevuurd op Eilat. Eén belandde in zee en een andere trof de Jordaanse stad Akaba. De meest recente aanslag vond plaats in augustus 2011 waarbij zeven Israëliërs werden gedood en dozijnen anderen werden gewond in een goed doordachte meer-fasige aanval. De Nasser Salah al-Din Brigades in Gaza [afgekort als de Saladin Brigades], de gewapende vleugel van de Volksverzet Comitées [Popular Resistance Committees – PRC] eiste toen de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op.

De Jerusalem Post schrijft vandaag dat Israël buurland Egypte heeft aangemaand om zijn inspanningen om de veiligheid aan de grens te verhogen om dergelijke aanslagen te voorkomen. Echter, het Egyptische leger weigert vooralsnog om de terroristische infrastructuur van Hamas te ontmantelen in de Sinaï Peninsula. Het IDF heeft haar troepen versterkt aan de grens met Egypte en een nieuwe regionale brigade opgericht die verantwoordelijk is voor het verdedigen van Eilat en nabije gelegen gebieden.

Aanslag op de autoweg naar Eilat donderdagmiddag 18 augustus 2011. Een zelfmoordterrorist blies zich op in de bus die daarop volledig uitbrandde. Ook de buschauffeur kwam om het leven [bron]

8 gedachtes over “Israëlische badstad Eilat in het zuiden opnieuw doelwit van raketaanslagen

 1. “het Egyptische leger weigert vooralsnog om de terroristische infrastructuur van Hamas te ontmantelen in de Sinaï Peninsul”

  waarom ben ik nu niet verbaasd?

  Like

 2. Ik zou graag nog willen meemaken hoe onze premier + alle betweters zouden reageren, wanneer er dagelijks raketten vanuit Luxmburg, richting Z-Belgie/Wallonie zouden vliegen. Een paar raketten vanuit Nederland op Antwerpen en wat zelfgemaakte explosieven op de LIJN. Verder nog wat last van stenen gooiende nieuwe Belgen, af-en toe een aanval met een zwaaiende bijl. Duitsland vindt dat het duitssprekende Belgie bij haar hoort en begint met georganiseerde (opgefokte) menselijke optochten aan de grens, terwijl Human Rights activisten vinden dat de ‘taalgrens onwettig is volgens het Internationaal recht en organiseert internationale ‘Flottilla’s via Knokke en Flytilla’s via Brussel om hiertegen te protesteren. Wat zou het antwoord van de regering zijn???????

  Like

  1. waarschijnlijk een deel van het grote Joodse complot om de werelddominantie verder te versterken…..

   Like

   1. Katrien.A. Ik had het niet over theorie, maar over de reële vraag wat de regering (die haar bevolking moet beschermen) zou DOEN…….., of was uw antwoord ”het antwoord = niets?

    Like

    1. het was niet echt een antwoord hoor,eerder een flauwe vorm van sarcasme …
     .
     maar..als je je bevolking wil beschermen dan moet je wel overgaan tot aktie.maar onthou wel dat je het over belgie hebt en dan is alles mogelijk of onmogelijk

     Like

  2. Waarschijnlijk zou het allemaal onder het tapijt worden geschoven…
   Waarom zou je je druk maken over dergelijke kleinzieligheden?
   De generatie van de IJzer was een ander soort hout…

   Trouwens in Nederland is het echt niets beter hooguit iets minder schrijnend i.v.m. de aantallen…

   Like

 3. Zo is dat. Volgens westerse Israëlbashers zijn die talloze afgevuurde raketten, Katyoesha’s en mortiergranaten slechst handgemaakte vuurpijltjes die nooit wat raken. Behalve het feit dat ze regelmatig wél wat raken, af en toe doden en gewonden maken en veel materiële schade veroorzaken, is Joden doden slechts bijkomstig.

  Abu Ibrahim, commandant van de terreurgroep Islamitische Jihad, legde een paar weken terug het ware doel uit van die permanente beschieting van willekeurige burgerdoelwitten in Israël:

  “Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven“, vertelde hij aan het AFP. “Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zaten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons meer belangrijker dan doden.“

  https://brabosh.com/2012/03/17/pqpct-gad/#more-63749

  Like

Reacties zijn gesloten.