Arabieren moeten hun verantwoordelijkheid opnemen voor Joodse vluchtelingen [Nir Cohen]

Vluchtelingenkamp nabij Tel Aviv met Joden afkomstig uit Irak. Arbeiders leggen voorlopige riolering aan.

Arabs should accept responsibility for Jewish refugees’

door Nir Cohen [http://www.ynetnews.com/]

Minister Danny Ayalon

Het Ministerie voor Buitenlandse Zaken presenteerde afgelopen dinsdag tijdens een persconferentie een speciaal rapport over “Joodse vluchtelingen uit de Arabische naties.”

Vice-minister voor BuZa Daniel Ayalon maande de Arabische wereld aan om hun historische verantwoordelijkheid op te nemen voor de ontworteling van de Joden die ooit in de Arabische landen leefden en hen tot feitelijke vluchtelingen maakten. “De Arabische Liga moet haar verantwoordelijkheid erkennen en toegeven dat zij diegenen zijn die de Joden hebben verdreven uit de Arabische landen”, zei de minister.

Ayalon zei verder dat de Arabische landen hun eigen rol zouden moeten erkennen in het creëren van de Palestijnse vluchtelingen, die door hun oorlogen tegen Israël werden verplaatst. De vice-minister van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat Israël er zal op aandringen dat de Palestijnse vluchtelingen alleen in de toekomstige Palestijnse staat zullen geabsorbeerd worden, op dezelfde wijze zoals de Joodse vluchtelingen werden geabsorbeerd in de Staat Israël.

“Vandaag, zijn ongeveer 50% van de Israëliërs vluchtelingen en nakomelingen van vluchtelingen afkomstig uit de Arabische landen. Zij hebben zich volledig geassimileerd en bijgedragen aan het ontstaan en de vooruitgang van Israël.”

Ayalon voegde eraan toe: “Net zoals de Staat Israël de Joodse vluchtelingen heeft opgenomen, zouden de Arabische vluchtelingen die tijdens de periode van het Mandaat Palestina dezelfde behandeling moeten krijgen.”

“De premise is dubbel waar,” zei hij, “gezien in het licht van het ontstaan van de Palestijnse Autoriteit en het feit dat zijn bestaan niet het bestaan rechtvaardigt van de Arabische vluchtelingenkampen.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint.