Een ‘gewone’ dag in Israël: stenen, rotsblokken, molotovs en ander Palestijns geweld [video]

Zoals verwacht draaide de ‘Dag van het Land’, voor de gelegenheid omgedoopt naar Global March to Jerusalem, uit op regelrecht geweld. Gewelddadige Pal-Arabieren begonnen vrijdagnamiddag molotovcoctails (zelfgemaakte brandbommen) en stenen te gooien naar de Israëlische soldaten die het controlepunt nabij Kalandia ten noorden van Jeruzalem bewaakten.

Deze video werd gemaakt door IDF soldaten vanuit een bewakingstoren in Bethlehem, ten zuiden van Jeruzalem. Hier is te zien hoe relschoppers samen drummen aan het veiligheidshekken en stenen en brandbommen naar de IDF soldaten slingeren. Je kan de soldaten “balagan” horen zeggen – grote chaos en verwarring – tegenover hun commandanten terwijl ze via de radio oproepen om versterkingen en ze beelden schieten van het geweld met hun persoonlijke smartphones.

Jonathan S. Tobin vat de essentie van het Palestijnse geweld samen op Commentary Magazine:

De demonstraties van vandaag n.a.v. de “Dag van het Land” op diverse plaatsen op de West Bank, Jeruzalem en aan de grens van Gaza, evenals een mars aan de Israëlisch-Libanese grens, zijn allemaal bedoeld om de aandacht te vestigen op de Palestijnse campagne tegen Israël en internationale sympathie te verhogen voor de benarde toestand van de Palestijnen. Maar de gewelddaige aard van de protesten en de eisen die worden gesteld door de deelnemers moeten de leugen in stand houden dat alles wat hier gebeurt te maken heeft met de wens naar vrede in het Midden-Oosten.

Door grote stukken steen te slingeren naar de Israëlische strijdkrachten in de hoop dat zij dat geweld met dodelijke kracht zullen beantwoorden, spelen de Palestijnen hun gebruikelijke spel waarin zij hopen dat een aantal van hun jongeren zich opofferen in ruil voor het beschadigen van de reputatie van de Joodse staat. Meer in het bijzonder, zou iedereen echt moeten luisteren naar wat zij de soldaten toeschreeuwen, de Palestijnen en hun buitenlandse cheerleaders laten geen twijfels bestaan omtrent hun werkelijke doel: de vernietiging van Israël.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

5 gedachtes over “Een ‘gewone’ dag in Israël: stenen, rotsblokken, molotovs en ander Palestijns geweld [video]

 1. quiz vraagje? aan wat kun je merken dat het niet is gegaan volgens plan?

  antwoord..het stilzwijgen van de media..

  2é vraag? wat zijn de verwachtingen voor de komende dagen/weken?

  antwoord..raketaanvallen en provocatie,s waarbij (zo hopen de Arabieren) een paar doden mogen vallen,kinderen worden daarbij waarschijnlijk als een “bonus” gezien wat dan weer een paar resoluties bij de VN opbrengt(altijd leuk) mvr Ashton die haar bezorgdheid uitdrukt en ondertussen nog maar is de “waarden en normen” van de paljastijntjes prijst…

  en ondertussen in Syrie martelt en doodt men kinderen en wat doet de wereld? die veroordelen Israel omdat het buitensporig geweld gebruikt.
  moet kunnen…pffff ik word er cynisch van

  Like

 2. Inderdaad. Wat met veel tamtam werd aangekondigd (twee miljoen deelnemers!) is compleet de mist ingegaan. Er waren wel her den der relletjes, maar die zijn er elke vrijdag wel. Tenminste op voorwaarde dat de pers en de fotografen aanwezig zijn en die komen enkel maar als zeker weten dat er ook IDF soldaten zullen zijn om die showrelletjes op te fleuren.

  Niettegenstaande aan al die condities werd voldaan (stenengooiers, Pallywood, Pers en IDF tekenden allen present) bleek de aangekondigde mensenzee als bij elkaar zowat 20.000 mensen te zijn, let wel: alle Arabische landen samen. Inderdaad enkele nullen minder. Er viel helaas ook één dode, een PA-Arabier. Zoveel poeha die slechts één martelaar opleverde daar heeft zelfs de Arabische Liga moeite mee.

  Ook Xandernieuws schrijft erover onder de titel “Wereldwijd Mars op Jeruzalem opnieuw een grote flop” http://xandernieuws.punt.nl/?id=656923&r=1&tbl_archief=&

  Like

 3. De Arabieren hoopten op twee miljoen demonstranten maar op het filmpje zijn er hooguit een paar honderd te zien, met een stuk of wat fotografen die graag hadden gezien dat het IDF geweld had gebruikt, zodat ze die weer voor hun propaganda hadden kunnen gebruiken.

  Maar ik heb bewondering voor de terughoudendheid van het IDF. Had dit b.v. in Syrië gebeurd dat hadden de demonstranten allang in een massagraf gelegen.

  Like

 4. en dan noemen ze dat “vreedzaam verzet” ben is benieuwd wat het gaat geven als ze het “vreedzame opgeven” (stom van mij ! ik weet al wat dat geeft..)

  Ashton zal verheugd zijn dat haar “steentjes en kleine brandbommetjes” naar die beesten van het IDF .echt waar ge zou voor minder trots (not) op je “lieve kindjes”

  nu ze zo hun best gedaan hebben gaat ze er waarschijnlijk voor zorgen dat hun “zakgeld” verhoogd wordt zodat ze GROTERE steentjes kunnen werpen en heeeel misschien wel een raketje of kalashnikov kunnen aanschaffen.
  brave kindjes mag je immers niets ontzeggen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.