Vandaag islamistische mars op Jeruzalem: Israëlisch leger in hoogste alarmfase

Vandaag is het een hoogdag voor de verloren generatie van Palestijnse stenengooiers. Volgens EU BuZa barones Catherine Ashton zijn dit “Jonge Palestijnen die ondanks alles toch doorgaan met studeren, werken, dromen en hopen op een betere toekomst.” En nog steeds volgens diezelfde Ashton moeten wij gesprekken aanknopen met hun Palestijnse leiders, Mahmoud Abbas en Salam Fayyad, want “Dat zijn mensen die onze waarden nauw in hun harten sluiten. Zij geloven in dezelfde waarden als wij… Ik geloof dat Israël niets beters kan doen dan met hen te onderhandelen.

Israëlisch leger in hoogste alarmfase

door Brabosh.com

Deze vrijdagmiddag gaat de Global March to Jerusalem van start. Naar verwacht zullen er een massa gewelddadige incidenten plaatsvinden. Het Israëlische kabinet heeft in overleg met de Israëlisch veiligheidsdiensten en het IDF een reeks maatregelen afgekondigd om haar burgers en de Joodse staat te beveiligen.

Als onderdeel van de voorbereidingen heeft de woordvoerder van het IDF donderdagnacht een besluit van de minister voor Defensie, Ehud Barak, uitgevaardigd en aldus een algemene sluiting opgelegd van alle door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden in Judea en Samaria (cfr West Bank).

De sluiting wordt 24 uren lang gehandhaafd te beginnen vanaf 23u59 (donderdagavond, Israëlische tijd) en zal opnieuw opgeheven worden op vrijdagavond 23u59 in zoverre dat een beoordeling van de veiligheidssituatie in het gebied dat toestaat. Volgens dat besluit wordt de doorgang naar Israëlisch grondgebied enkel om dringende redenen toegestaan, zoals om humanitaire redenen, medische redenen en andere uitzonderingen die de goedkeuring krijgen van de Civil Administration.

De Israëlische veiligheidskrachten verkeren in verhoogde staat van alarm. Zowel de IDF, de politie en Shin Bet, evenals de hulpdiensten MDA, worden allen paraat gehouden om de verwachte Arabische onlusten en rellen het hoofd te bieden. Zoals reeds gisteren bericht, trekken Arabieren van naburige landen – Libanon, Jordanië en Syrië – evenals uit Gaza en de West Bank, vandaag naar de Israëlische grenzen. Volgens de Israëlische inlichtingendiensten zit Iran achter deze initiatieven.

De veiligheidskrachten verwachten niet enkel geweld van Arabische burgers buiten Israël maar eveneens van de kant van Arabische inwoners van Israël en van Jeruzalem. Honderden extra politieagenten zijn ingezet in en om Jeruzalem om de stad te beschermen tegen aanvallen en aanslagen. Deze omvatten sluipschutters en de speciale politie eenheid Yassam, die hevige onlusten zullen neutraliseren en desnoods de Tempelberg zullen bestormen als dat noodzakelijk zou worden.

De meeste strijdkrachten zullen dichtbij moskees worden geplaatst, waar Moslims deze morgen hun gebeden van de Vrijdag houden. Algemeen wordt rekening gehouden met de gekende stenenregens van jonge Arabische moslims net zoals andere vormen van geweld. Ook met een gewapend conflict wordt terdege rekening gehouden.

Israëlische Veiligheidsdiensten in hoogst paraatheid. Honderden extra politieagenten zijn ingezet in en om Jeruzalem om de stad te beschermen tegen aanvallen en aanslagen. Deze omvatten sluipschutters en de speciale strijdkracht Yassam (plaatje hierboven), die hevige onlusten zullen neutraliseren en desnoods de Tempelberg zullen bestormen als dat noodzakelijk zou worden.

3 gedachtes over “Vandaag islamistische mars op Jeruzalem: Israëlisch leger in hoogste alarmfase

 1. @Henk Bruyn
  Wees gerust, over de EU-moloch heb ik in het verleden mijn vingers aan het toetsenbord genoeg versleten. Deze naar totalitarisme neigende “nieuwe orde” ontkent graag het bestaan van volken, waar het artificieel in elkaar geknutselde volk van Palestijnen op een voetstuk gezet wordt. Laten we in deze eens uitzoeken waarom de EU het ene volk wel bestaansrecht gunt en het andere dwingt op te gaan in een zielloze grijze massa van een Groot-Europa.

  Like

 2. Beste filantroop, de oorzaak van dit alles is: DE [JIHAD]
  Wanneer het Arabische volk de [Jihad] van zich af gaat werpen komen de geesten vrij voor ontwikkeling en ‘handen uit de mouwen’.
  In Europa hebben we dit ook kunnen zien. Duizend jaar heeft de Rooms-Katholieke kerk de bevolking gemuilkorfd en pas na de Reformatie en in het spoor daarvan de Verlichting heeft de mensen vrij gemaakt tot wat we nu zijn. Maar pas op, een nieuw juk in de vorm van Europese regelgeving gaat ons steeds meer onze vrijheid ontnemen.
  Er zijn al veel [Jihadisten] die de [Jihad] verlaten hebben, maar dat is een kleine minderheid en ze moeten vrezen voor hun leven. En ach, Luther begon ook met weinigen . . .


  Mod: Beetje bijgesnoeid…

  Like

 3. Een volk dat het eigen falen nimmer zal koppelen aan de eigen tekortkomingen maar er altijd anderen schuldig aan blijft verklaren zal altijd bron zijn voor conflicten. Terwijl er volken in de Derde Wereld zijn die eindelijk besloten de handen uit de mouwen te steken in plaats van het Westen aan hun armoede schuldig te verklaren en thans met een economische groei in de vaart de volkeren opgenomen worden, blijven Arabieren zwelgen in verwijten en zelfverkozen armoede.

  Uit ruim zestig jaar kwaad zijn op Joden zijn slechts een toenemende oorlogszucht naast een onbeheersbare bevolkingsaanwas ontstaan. En dat niet in de laatste plaats omdat bepaalde politieke stromingen in het Westen er baat bij hadden ze daarin moreel te steunen.

  Indiërs, Chinezen en Brazilianen bewijzen dat het mogelijk is het Westen naar de kroon te steken. Wat mankeert er toch aan de Arabieren, nota bene een volk dat er prat gaat de wetenschap bedacht te hebben, dat het maar blijft hangen in zelfverkozen armoede door totalitarisme en archaïsme?

  Als Israël laat zien dat het een economische groei weet te genereren waar het Westen zelfs afgunstig op is, waarom zouden de Arabieren dan toch niet ook eindelijk eens de handen uit de mouwen steken in plaats van te stampvoeten tegen de Joden?

  Ja natuurlijk, een zondebok als Israël is een formidabel excuus dat het maar niet lukken wil de vele beschikbare vrije tijd anders te vullen dan door op elkaar te schieten en vervolgens in vreugderoes de plaatselijke avifauna uit de lucht te mitrailleren. Je durft het haast niet te denken, maar zou het toch iets met het intellectuele vermogen te maken hebben?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.