Waar het in de moslimwereld om draait: Olie, bloedgeld en de Joden [Giulio Meotti]

Blood, money and Jews

Islamitische en Westerse staten financieren de hedendaagse bloedsprookjes tegen de Joodse staat

door Giulio Meotti [http://www.ynetnews.com/]

De sfeer in de wereld wordt vergiftigd door een oceaan van in olie gedrenkt bloedgeld dat hen bedruipt die aanzetten tot anti-Joodse rellen, desinvestering in Israël bevordert en bloedsprookjes verspreid onder het mom van “objectieve journalistiek.” Sommige academische carrières worden gefinancierd door hen die geloven dat de Joden geen bestaansrecht hebben. Saoedi-Arabië besteedde honderd miljard dollars om het Wahabisme – de meest antisemitische versie van de Islam – te verspreiden in het Westen (de Sovjet-Unie investeerde destijds in de Koude oorlog veel minder geld aan zijn propaganda.)

Momenteel zijn er 17 federaal gefinancierde centra aan de Amerikaanse universiteiten actief die zijn opgedragen aan de studie van het Midden-Oosten: Elk van deze steunen pro-islamistische en anti-Israël ideeën. Stephen Schwartz, directeur van het Centrum voor Islamitisch Pluralisme, vatte deze samen in een rapport voor het Middle East Forum. Georgetown, de oudste Katholieke universiteit in de V.S., ontving 40 miljoen dollar van de Saoedi ‘s.

Ook op de lijst van “begunstigden” van Riyadh, staat Harvard, het juweel van de Ivy League, met ongeveer 30 miljoen dollar. Ondertussen werd zowat 20 miljoen dollar geschonken aan het Centrum voor de Studie van het Midden-Oosten aan de Universiteit van Arkansas; 5 miljoen dollar aan het Centrum voor de Studie van het Midden-Oosten in Berkeley; 11 miljoen dollar aan de Cornell Universiteit en de lijst loopt maar verder.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

De Arabieren exporteren hun haat ook naar Europa. De St. Andrews Universiteit, de wieg van de Britse koninklijke adel, ontving honderdduizenden ponden uit Damascus (Syrië) om daar een centrum voor “Syrische studies” te financieren. De London School of Economics, één van de bekendste universiteiten van de wereld, kon rekenen op een royale gift t.w.v. een half miljoen pond die werd geschonken door Saif al-Islam Gaddafi, de zoon van de vroegere Libische dictator.

Met het geld van Europa
Elders heeft de Universiteit van Oxford een onderzoekscentrum dat door Iran wordt gefinancierd, terwijl in Cambridge de fondsen afkomstig zijn uit Saudi-Arabië, Oman en Iran. Acht universiteiten, met inbegrip van Oxford en Cambridge, hebben sinds 1995 meer dan 233,5 miljoen Engelse ponden geaccepteerd afkomstig uit de moslimlanden.

NGO ‘s, die betrokken zijn bij de de-legitimisering van de Joden, worden niet enkel gefinancierd door deze Arabische staten. NGO ’s krijgen geld van Europa om Israël legaal en politiek voor het gerecht te dagen: Addameer (207.000 dollars van Zweden); Al Haq (426.000 dollars uit Nederland, 88.000 dollars van Ierland ondanks het worstelt met een diepe economische crisis en 156.000 dollars van Noorwegen); ook deze lijst gaat maar verder en verder…

Het stereotiep dat Joden verbindt met geld, gaat terug tot het vroege Christendom, waar het verhaal van Jezus die de geldwisselaars confronteert, een symbool is geworden voor de snode rol van Joden en vermeend hebzuchtig winstbejag. Demagogen zoals de Iraanse President Mahmoud Ahmadinejad en de voormalige premier van Maleisië Mahathir Mohamad beschuldigden ook de Joden van het controleren van het geld van de wereld. Shylock en zijn pond vlees uit Shakespeare hebben vele generaties Joden doen sidderen en beven.

Welnu, door het antisemitisme te financieren en het geld wit te wassen van de islamistische haat, helpen de moslimstaten en het Westen om wereldwijd nieuwe bloedsprookjes te scheppen.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Giulio Meotti, a journalist with Il Foglio, is the author of the book A New Shoah: The Untold Story of Israel’s Victims of Terrorism

Een gedachte over “Waar het in de moslimwereld om draait: Olie, bloedgeld en de Joden [Giulio Meotti]

  1. Hoezeer de moslimstaten zich ook inkopen om mondiale invloed te verwerven, des te minder zijn ze bereid de noden te lenigen die zich in de wereld, en vooral in de eigen islamitische habitat, voordoen. Dat de islam bepaald geen menslievende instelling is valt op te maken uit het ontbreken van de stroom ontwikkelingsgeld uit moslimlanden die wel jaarlijkse van de Westerse naties afgetroggeld wordt. Het valt daarbij op dat in Westerse naties vooral de linkse mens stampvoetend om steeds meer ontwikkelingsgeld jammert, maar daarbij accepteert dat zijn eigen islamitische bondgenoten geen cent bijdragen aan ontwikkelingshulp, maar die daarentegen wel een fortuin uitgeven aan het bevorderen van de mondiale invloed van de islam en het internationale antisemitisme. Op zich niet helemaal bevreemdend, want links en islam hebben hier parallelle belangen.

    Bovendien steunde de linkse mens communistische dictaturen die nooit een cent uitgaven aan ontwikkelingshulp maar de eigen economie zodanig de vernieling inwerkten zodat die zelf voor ontwikkelingshulp in aanmerking kwamen. Het toeval wil dat juist die naties met de meest agressieve moslimlanden ententes aangingen en daarmee het internationale antisemitisme hielpen verbreedden.

    Het moet als ironie in de zuiverste betekenis van het woord gezien worden dat juist in linkse en islamitische kringen de term joodse lobby in de tong gegraveerd is, maar er waarschijnlijk nimmer een krachtiger lobby geweest is dan die welke thans het antisemitisme internationaliseert en aanmoedigt.

    Ronduit beangstigend is dat het verschijnsel “links” in de loop der jaren steeds verder richting politiek centrum uitvloeide en nu ook de linkervleugels van het liberalisme en de christendemocratie is gaan beheersen. Dat maakt het dat de toekomst voor zowel Joden als Israël er bepaald niet rooskleurig voorstaat. De bloedsprookjes zullen dan ook weer in de folklore van veel naties terugkeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.