Mars op Jeruzalem: op naar een gewelddadige confrontatie met de Joodse staat


“Mars naar Jeruzalem”

door Vederso [http://ejbron.wordpress.com/]

De organisatoren zeggen te rekenen op twee miljoen deelnemers, aldus The Times of Israel. Israël heeft er bij buurlanden op aangedrongen te voorkomen dat de demonstranten haar grenzen bereiken. Twee miljoen Arabische en internationale betogers zullen vrijdag 30 maart in de richting van Israël marcheren en deelnemen aan activiteiten, die bedoeld zijn om het Arabische karakter van Jeruzalem te markeren, aldus de organisator van het evenement.

Ribhi Halloum, algemeen coördinator van de “Global March to Jerusalem” (GMJ), zei in een persverklaring dat vrijwilligers uit 80 landen aan de mars zullen deelnemen. Jordanië en Libanon zullen de betogers naar de grens sturen, terwijl Egypte een solidariteits-marathon zal organiseren van de Universiteit van Caïro naar de piramiden van Gizeh en verder ook een grote bijeenkomst in de Al-Azhar universiteit.

De organisatoren benadrukten het vreedzame karakter van de mars, die zal samenvallen met “Land Dag”, een jaarlijkse dag ter herdenking van inbeslagneming van land door Israël. Maar te oordelen naar de Facebook- pagina van het evenement eist in ieder geval een aantal supporters concrete actie met betrekking tot Jeruzalem. “Wat ga je doen na de mars? Bevrijd het!” Dit schreef in een reactie Muhammad Malkawi. Andere volgers vragen om activiteiten in Soedan of Irak.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

In Jordanië zullen demonstranten met bussen vanuit het centrum van Amman naar Maghtis in de Jordaanvallei worden gebracht, aan de grens en tegenover de kibboet Beit Ha’arave. Zij zullen het vrijdaggebed aan de grens houden. In Libanon zullen demonstranten samenkomen bij het kasteel van Beaufort, niet ver van de Israëlische stad Metula. Volgens de officiële Facebook-pagina zullen Syrische Palestijnen activiteiten organiseren “in overeenstemming met de binnenlandse situatie.” Het Jordaanse dagblad A-Dustour meldde maandag dat activisten in Syrië zijn geland aan boord van Iraanse vliegtuigen. De organisatoren wijzen ook op de deelname door een delegatie van Neturei, een ultraorthodoxe groep die zich afzet tegen het zionisme.

Israël heeft een aantal Arabische staten gewaarschuwd naar aanleiding van de mars en laat de IDF voorbereidingen treffen voor een mogelijke confrontatie met de demonstranten die proberen de grens over te steken. Israël verklaart dat de mars wordt georganiseerd door vijandige elementen en heeft direct of indirect berichten gestuurd aan de autoriteiten in Syrië, Libanon, Jordanië, de Hamas-regering in Gaza en de Palestijnse Autoriteit en roept op om een escalatie in de regio niet toe te staan, doordat mensen naar de grens marcheren.

De organisatoren beweren dat meer dan 700 instellingen uit 64 landen bij het evenementen betrokken zijn. Protesten zijn ook gepland bij Israëlische ambassades in Europa en de Arabische landen.

De GMJ, gepland voor 30 maart 2012, is een anti-Israël publiciteitsstunt, die tot doel heeft een miljoen mensen naar en over de grenzen van Israël te laten marcheren vanuit de omringende landen – Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte – met als doel het bereiken van Jeruzalem. Tegelijkertijd worden demonstraties gepland in de gebieden, die onder gezag staan van de Palestijnse Autoriteit en tegen diplomatieke missies van Israël in grote steden over de gehele wereld.

Wie organiseren de GMJ?
De organisatie van GMJ is samengesteld uit leden van Hamas, de Moslimbroederschap, linkse extremistische activisten en wordt ondersteund door de Iraanse regering. De hoofdverantwoordelijken hierbij zijn:

  • Ahmed Abo Halabiya, een Hamas-MP die in 2000 een preek hield waarin hij zei: “Heb geen medelijden met de Joden, ongeacht in welk land ze zijn. Bestrijd hen, waar u ook bent. Waar u hen ook ontmoet, dood hen.
  • Zaher Birawi, een prominente Hamas-activist in Groot-Brittannië en belangrijk lid van de Moslimbroederschap, verbonden aan het “Palestijnse Terugkeer Centrum.”
  • Abdul Maqri, hoofd van de Algerijnse delegatie aan boord van de Mavi Marmara, die in 2010 zei: “Al ons bloed is Palestina” en verklaarde dat Israël binnenkort zal worden vernietigd.

Leden van de Raad van Advies zijn onder andere: George Galloway, ds. Jeremia Wright, aartsbisschop Desmond Tutu, Mairead McGuire, Mahathis Mohammed en Sjeik Raed Salah.

Wat zijn de doelstellingen van GMJ?
Officiële verklaringen van de organisatoren van GMJ doen een poging om de beweging te portretteren als een vreedzaam protest om aandacht te krijgen voor de zogenaamde “Judaïsering van Jeruzalem”. In 2011 verklaarde de algemeen coördinator van GMJ, Ribhi Halloum: “Het protest is erop gericht om het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen van theorie tot praktijk te laten worden.” In die praktijk is het recht op terugkeer de afwijzing van de twee-staten-oplossing en een uitvlucht voor de vernietiging van Israël als natiestaat van het Joodse volk. Gekoppeld aan het gebruik van het begrip “Judaïsering van Jeruzalem” is de hatelijke retoriek ontworpen om duizenden jaren van Joodse geschiedenis te ontkennen en de Arabieren op te ruien.

Zijn er voordien pogingen geweest om de grenzen van Israël te doorbreken?
Ja, in 2011 waren er twee afzonderlijke pogingen van een mars naar en over de grenzen van Israël, voornamelijk vanuit Syrië op 15 mei en op 5 juni, die beiden resulteerden in geweld met tientallen doden en honderden gewonden. Net als elke andere soevereine natie heeft Israël het recht om te bepalen wie het land binnen mag en heeft het recht zijn grenzen te beschermen tegen elke schending.

Moeten we ons zorgen maken over GMJ?
Absoluut! Met een bloedige opstand in Syrië, een Moslimbroederschap in Egypte, de Iraanse nucleaire dreiging, een mislukt vredesproces en het recente, hernieuwde geweld vanuit het door de Hamas gedomineerde Gaza, is de situatie zeer instabiel. In combinatie met de extreme terreurgroepen achter de organisatie van GMJ en samen met de strijdkreet “Red Al-Aqsa (moskee Jeruzalem) van de Joden”, is onze inschatting dat bij een voldoende aantal deelnemers de organisatoren zullen aansturen op een gewelddadige confrontatie met de Israëlische strijdkrachten (IDF) om daarmee een “Derde Intifada” te ontketenen.

Waar meer informatie over GMJ te vinden?
Er is een speciale website op http://www.gm2j.com, die gedetailleerde informatie geeft over GMJ, met profielen van de organisatoren, steunverklaringlijsten en een regelmatig bijgewerkt blog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adam Levick, hoofdredacteur van CiF Watch op adamlevick@cifwatch.com Het ontmaskeren van de waarheid over de “Global March to Jerusalem” is een speciaal project van CiF Watch en is als media monitor gewijd aan het onthullen en het bestrijden van antisemitisme, en (tegen) de aanval op de legitimiteit van Israël in de “The Guardian” en het “Comment is Free” blog.

Opmerking: In de (niet vertaalde) tekst van Bare Naked Islam wordt een anonieme bron geciteerd, die zegt, dat de Israëlische autoriteiten een deelname verwachten tussen 12.000 en 100.000 deelnemers. Daaruit blijkt dat eigenlijk niemand een idee heeft wat de omvang en impact van dit gebeuren zal zijn. Mijn vraag is of Gretta Duisenberg en/of Harry van Bommel op enige manier figureren in dit gebeuren.

Advertenties

6 gedachtes over “Mars op Jeruzalem: op naar een gewelddadige confrontatie met de Joodse staat

  1. Inderdaad Henk, maar voor Gretta heb ik een synoniem dat als volgt luidt: Gretta Duizend Eurobergen of Miljoeneneurobergen!
    Ben

    Like

Reacties zijn gesloten.