Pro-Palestijnse mars in Marokko [Jom Jom]

Op vrijdag 30 maart ’12 gaat The Global March tot Jerusalem van start. Ook Marokko neemt deel en een voorproefje kregen we reeds afgelopen zondag 25 maart te zien toen in Rabat, hoofdstad van Marokko, een pro-Palestijnse manifestatie door de stad trok. Ruim 100.000 deelnemers aan de manifestatie zongen “Het volk wil Al Aqsa bevrijden” en “Een miljoen martelaren trekken naar Jeruzalem“. Traditioneel werden in Rabat ook Israëlische vlaggen openlijk in brand gestoken zoals hier op het plaatje te zien is. Intussen bereidt het IDF zich op het ergste voor…

Pro-Palestijnse mars in Marokko

door Jom Jom [http://www.jomjom.nl/]

Al maandenlang wordt er gewerkt aan de “Global March to Jerusalem”, nu nog enkele dagen en dan is het zover. Uit alle delen van de wereld zullen onder leiding van naar eigen zeggen vredelievende organisaties en personen de deelnemers zich verzamelen om “Al-Quds” te redden uit de handen van de “Israëlische bezetter”.

De federatie van islamitische organisaties in Europa ( FIOE) heeft vandaag een oproep gedaan aan alle moslims, islamitische centra etc. in Europa om zich de laatste week van maart in te zetten voor activiteiten ter ondersteuning van Jeruzalem, de Al-Aqsa moskee en de Global March.

Feiten, achtergronden en updates over de Global March zijn te volgen hier en hier.

Een voorproefje op de miljoenen mars naar Jeruzalem werd zondag gegeven in Rabat de hoofdstad van Marokko, waar vele duizenden mensen de straat op trokken om hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk en de Global March om Al Quds te redden. Zie videobeelden hieronder:

4 gedachtes over “Pro-Palestijnse mars in Marokko [Jom Jom]

 1. Ga ik te ver als ik het Marokkaanse volk een ‘[..] volk’ noem?

  Ze hebben in de afgelopen decennia honderdduizenden Joden, die eeuwenlang in Marokko hebben gewoond, het land uitgejaagd met achterlating van al hun bezit. En zelfs nu ze in het land van hun vaderen wonen laten die [..] Islamieten hen niet met rust.

  Van mij mag Marokko in zee wegzakken!


  Moderator: nee, je gaat niet te ver, maar ik heb toch voor alle zekerheid een paar dingetjes tussen haakjes gezet. Big Brother Jihad kijkt mee.

  Like

 2. Een mars richting solidariteit met miljoenen gemutileerde moslimmeisjes, de jaarlijkse standrechtelijke executies in Iran of Saoedi-Arabië…’t Zal hun worst wezen.
  De doorsnee Arabische macho -moslim man slaat en verkracht zijn vrouw, verkoopt zijn dochter en ziet graag dat zijn zoon op “kamp” gaat naar Afghanistan.
  Niet zo lang geleden waren het de Arabieren die Afrikaanse zwartjes aankochten door het stamhoofd een spiegeltje voor te houden.
  Vandaag is het niet beter.
  Ben

  Like

 3. Zo’n demonstratie voor de heropname van hun verloren zonen en dochters uit heel Europa lijkt me meer op de plaats…

  Dit is allemaal onderdeel om met hun demografisch over(ge)wicht Europa onder druk te zetten. Europa, opportunistisch als altijd, zal handelsbelangen en rust in de binnensteden prefereren boven rechtvaardigheid.

  Like

 4. Ik hou mijn hart vast….

  En dat voor een leugen, Jeruzalem die nooit Arabisch/Islamitisch is geweest.
  Historisch aantoonbaar vrijwel altijd Joodse bewoning heeft gehad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.