Betoging in Tunesië: ‘Vecht tegen de Joden, ga naar het Paradijs’


Tunisia rally: “Fight the Jews, enter Paradise”

“Vecht tegen de Joden”, klinkt het overal in de landen van het Midden-Oosten, dus niet: “Vecht tegen de Israëliërs” of “Vecht tegen de Zionisten”. Dat onderscheid maken enkel Westerse linkse opiniemakers en andere nuttige idioten die beweren te strijden voor de Palestijnse zaak maar in werkelijkheid enkel Israël en zijn Joodse volk in het vizier hebben. In het M-O is “De Jood” de vijand. Punt. Net zoals dat ook het geval was in nazi-Duitsland.

In het M-O wordt niet om de pot gedraaid. Daar hoor je nooit zoiets zeggen als “We hebben niks tegen de Joden op zich, want“, zeggen ze dan… “onze strijd gaat tegen Israël dat de Palestijnen mishandeld en etnisch zuivert“. Pure onzin dus. In het M-O lachen ze zich dan ook terecht een kriek met die onnozele linkse Israëlbashers.

In Tunesië heeft een jaar geleden de Arabische Lente toegeslagen gevolgd door het aftreden van het regime van Tunesisch president Zine al-Abdine Ben Ali op 14 januari 2011.  En net zoals elders bracht dit de islamisten aan de macht en werd een nieuw doelwit gezocht en gevonden: de Joden, alweer… of wat dacht u?

Een gewelddadig vervolg liet niet lang op zich wachten. Op 1 februari 2011 werd een synagoge in brand gestoken in Gabes, een stad in het zuiden van Tunesië.  Korte tijd later werd de Grote Synagoge van Tunis [ook gekend als de Beit Mordekhai Synagoge] aangevallen onder de kreten ‘Allahua Akbar!’ en het zingen van de genocidale islamitische dodenzang: “Khaybar, Khaybar, o Joden, het leger van Mohammed zal terugkomen!

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Doodt alle Joden en dan komt er over de hele wereldbol Vrede. Tja, Sinterklaas gaat hier niet blij om worden

Ook Hamas is een graag geziene gast in Tunis. Op 5 januari ’12 bezocht hij opnieuw het land waar hem zoals voorspeld een warm onthaal wachtte. Hij werd er hartelijk verwelkomd door de Tunesische premier Hamadi Jebali en de leider van de Islamistische politieke partij Ennahda Rached Ghanouchi (plaatje onderaan).

Op 8 januari hield de terroristenleider een toespraak in een stadion waar hij uitbundig werd verwelkomd door zowat 5.000 mannen, vrouwen en kinderen die zwaaiden met Palestijnse, Tunesische en Hamasvlaggen. “Wij beloven u dat wij geen één enkel deel van Palestina zullen afstaan, wij zullen nooit Jeruzalem afgeven, wij zullen blijven vechten en wij zullen onze wapens niet neerleggen,” orakelde de terroristenleider van Gaza. Dat horen ze graag zeggen in Tunis. Echt een man naar hun hart.

Terug naar het heden. De Tunesische krant At Tounissia en andere Arabische media berichten over een grote manifestatie die afgelopen zondag door de straten van Tunis trok. Zoals bekend vind overmorgen, vrijdag 30 maart, ‘The Global March to Jerusalem’ plaats. Overal in de Arabische landen warmen de Jodenhaters zich intussen op voor dit grote Arabische evenement aanstaande vrijdag en houden zij her en der betogingen, conferenties en beleggen in vergaderingen met binnenlandse en buitenlandse organisaties hoe hun haatboodschap jegens de Joodse staat het luidste zal klinken.

De Tunesische media riep zondag haar jeugd op om “te oefenen” om binnenkort “de Joden te bevechten” en “naar het Paradijs” te gaan. Zoals je ziet, worden ‘goede’ daden altijd beloond in de moslimwereld. Voor iets hoort altijd wat. Deze oproep gebeurde tijdens een demonstratie in de binnenstad van Tunis waar Islamisten luidkeels opriepen om de sharia (de islamitische wetgeving) “de basis voor de wet” moet zijn in de Grondwet van Tunesië. Duizenden aanhangers van verschillende islamistische groeperingen namen deel aan de demonstratie.

De Arabischtalige nieuwszender Russia Today merkte onder andere de radicale Hizb ut-Tahrir beweging op onder de deelnemers van de manifestatie. Die radicale moslimbeweging beweging probeert ook in West-Europa vaste voet aan de grond te krijgen. Op 18 juni 2011 manifesteerde aanhangers in Brussel en korte tijd later was het de beurt aan Nederland en hield Hizb ut-Tahrir op 3 juli 2011 in Amsterdam een conferentie die veel stof deed opwaaien.

Tijdens de demonstratie van zondag 25 maart j.l. werden vele toespraken afgestoken door baardige jonge mannen die honderden luidsprekers meezeulden en hun aanhangers opriepen, roepende: “Bereidt jezelf voor… oefen jezelf in het bevechten van de Joden, vecht voor het heil van Allah…. het paradijs zal komen… paradijs… paradijs… paradijs.” De jongeren beantwoorden de slogans van de Salafistische leider met “Allah is Groot”.

Een videoclip met het sermoen van de Salafistische leider werd nadien op Facebook geplaatst en werd wereldwijd druk bekeken. De activisten vertelden op Facebook “Dit is de eerste keer in Tunesië dat mensen openlijk en bij daglicht op straat worden aangezet om de Joden te vermoorden.” Ah ja, voor alles moet het een eerste keer zijn niewaar? 😦

De krant Watan bericht dat Roger Bismuth, de leider van de 2000 leden tellende Joodse gemeenschap van Tunesië, de manifestatie heeft afgekeurd en de Tunesische autoriteiten heeft gevraagd om actie te ondernemen tegen dit openlijk aanzetten tot moord op Joden. In 1948, net voor de stichting van Israël, leefden er nog ongeveer 110.000 Joden in Tunesië. Blijkbaar zijn de nu nog 2000 resterende Joden er 2000 teveel… 😦

De leider van de islamistische Ennahda partij, Rached Ghannouchi (links) ontvangt hier de voorzitter van de Joodse gemeenschap van Tunesië, Joseph Roger Bismuth (rechts) in Tunis op woensdag 2 november 2011 [foto: AP – bron]

9 gedachtes over “Betoging in Tunesië: ‘Vecht tegen de Joden, ga naar het Paradijs’

 1. In antwoord op eerste reactie in dit topic…

  Europa en eigenlijk 75% van de wereld zakt weg in achterlijkheid. Wat verwacht je dan van een onderwijssysteem? En een grondlegger van die achterlijkheid is immers de Islam die deze wereld gaandeweg overneemt. Niet de Islam past zich aan, maar de rest van de wereld past zich aan aan de Islam. Wat je nu ziet in midden-oosten, magreb, Noord-Afrika is voor Europa binnen 10 jaar ook dagelijkse kost.

  Maar goed, voorlopig kunnen we nog naar Tunesië op vakantie. Vooral omwille van de netheid, want je kan er van de straten eten. En ook de mooie vrouwen die met weinig textiel het straatbeeld sieren… Om van het lekkere eten nog maar te zwijgen.

  Like

 2. Misschien een maandje geleden was er de oproep en uitnodiging aan alle voormalige Tunesische Joden, die gedwongen terugkeerden naar Israel vanwege de onafhankelijkhedsverklaring in 1948 van Israel, om terug te komen, ze zouden goed behandeld worden, veiligheid bla-bla-bla, enz enz enz. Dit was notabene een oproep van de nieuwe Tunesische presient!
  Ik denk dat de Tunesische Joden hierom smalend gegrimasd en hun schouders hebben opgehaald.

  Like

 3. Je moet natuurlijk wel tegen een ‘stootje’ kunnen, dus niet beginnen flauw doen of zo als iemand een riotgun bovenhaalt. Da ’s alleen maar om te zwanzen. 😉

  Like

 4. je wordt er zelfs “ha(r)telijk aangemoedigd door de plaatselijke bevolking” tijdens een bonte optocht door de stad 😉

  Like

 5. Kom net van het station af. Daar hing een poster met ‘Ontdek Tunesië’.

  Liever niet.

  Like

 6. Waar ik altijd met ‘verbazing naar sta te kijken is, waarom goed opgeleide Westerse mensen achter dit primitieve zootje met hun slogans aanloopt.

  Wil je iemand leren kennen….kijk wie zijn vrienden zijn. Blijkbaar is er iets goed mis met het Europese onderwijs systeem, of zou die Jodenhaat zó diep zitten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.