Andermaal ‘eremoord’ in Gaza: Man schiet vrouw in hospitaal door het hoofd


“Honor killing” in Gaza

[http://elderofziyon.blogspot.com/]

Volgens de onderzoeken die werden gevoerd door de Palestijnse mensenrechtenorganisatie in Gaza, de PCHR (Palestinian Center for Human Rights), werd donderdagavond, 22 maart 2012 omstreeks 21u00, in het vluchtelingenkamp van Khan Younis in het zuiden van de Gazstrook een vrouw in kritieke toestand in het Nasser Hospitaal opgenomen.

Daar bleek dat ze zware vergiftigingsverschijnselen vertoonde, klaarblijkelijk een geval van poging tot zelfmoord. De vrouw werd vervolgens behandeld in de afdeling intensieve zorgen en haar toestand verbeterde relatief goed. Enkele uren later, vrijdag 01u30 op 23 maart 2012, kwam een familielid van haar toe in de intensieve zorgen om te informeren hoe het met haar gesteld was. De dokter van wacht informeerde hem dat haar toestand verbeterde.

Daarop haalde het familielid een pistool boven en richtte het op haar met de bedoeling haar dood te schieten. Toen de dokter een verpleegster hem trachten te stoppen, dreigde hij hen neer te schieten. Kort daarop schoot hij de vrouw in het ziekebed door het hoofd die onmiddellijk overleed. De moordenaar gaf zich aan bij de politie.

Volgens politiebronnen werden de verdachte en één van de broers van het slachtoffer opgesloten in de gevangenis en zijn de onderzoeken nog aan de gang.

Brabosh: Vanzelfsprekend ligt de schuld bij de vrouw. Een van haar familieleden moet ‘gedacht’ hebben dat “ze naar een ander had gekeken.” En dat mag niet in Hamastan. Foei, domme vrouw! Eigen schuld dikken bult!

Ik weet niet zeker of ze de arme vrouw nog ‘martelares’ (shahidas) kunnen maken, u weet wel: gestorven door de schuld van de Zionistische Bezetter in Gaza. Maar de dader(s) hebben alvast de ‘eer’ van hun familie hoog gehouden en verdienen terecht bedacht te worden met de glorieuze eretitel: ‘Held van Gaza’.

En als ze geen sluitend bewijs vinden om de dader te veroordelen en levenslang op te sluiten, kunnen ze nog altijd de schuld bij Israël leggen, als dat intussen al niet gebeurd is. Eind goed al goed.

Brabosh.com / VVvI sinds 31 januari 2009 onafgebroken in de Top Tien

WordPress Nederlandstalige blogs (Nederland en Vlaanderen samen)

(hieronder stand op maandag 26 maart 2012)

Een gedachte over “Andermaal ‘eremoord’ in Gaza: Man schiet vrouw in hospitaal door het hoofd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.