Turks cosmetisch bedrijf gebruikt Adolf Hitler in een reclamespot voor shampoo [video]

Wansmakelijk: Turks cosmetisch bedrijf gebruikt Adolf Hitler in een reclamespot voor hun product. Biomen is een Turks cosmetisch bedrijf dat tracht zijn plaats te veroveren op de locale markt. Zij hebben daarvoor M.A.R.K.A. ingehuurd, een reclamebureau gekend om zijn ‘catchy’ advertenties. Dit resulteerde in een reclamespot waarin een toespraak van Adolf Hitler wordt ingesproken en ondertiteld en waarin hij een shampoo aanbeveelt voor mannen. Dit spotje wordt getoond tijdens sportwedstrijden en is erg populair bij het grote publiek. Het spotje wordt door vrijwel alle TV-zenders in Turkije uitgezonden. [bron]

Turken houden nog altijd heel veel van Adolf Hitler
Dat Hitlers boek Mein Kampf erg populair is in de Arabische landen is algemeen bekend. Vertalingen en regelmatige herdrukken van Mein Kampf verschijnen opnieuw en het boek wordt in de meeste Arabische landen voor een prikje te koop aangeboden.

Kavgam - Mein Kampf

In Beiroet is ook dat andere anti-Joodse boek The protocols of the elders of Zion, razend populair en staat bijvoorbeeld in Beiroet (Libanon) op nummer één in de boeken-toptien. In Nederland verspreidde de Amsterdamse moskee El Tawheed via internet een Arabische versie van Mein Kampf.

Minder bekend is dat het boek al decennialang enorm aanslaat in Turkije. Wie een oorzaak zoekt achter het virulente antisemitisme bij een groot deel van de Turken dat zich ontpopt tot een hedendaagse versie in anti-Zionisme en Israëlhaat is dan ook niet verbaasd dat op het nachtkastje van de gemiddelde Turk naast de Koran ook Kavgam ligt, de Turkse vertaling van Mein Kampf.

Lees hier verder.

Een gedachte over “Turks cosmetisch bedrijf gebruikt Adolf Hitler in een reclamespot voor shampoo [video]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.