Israël zal niet samenwerken met ‘Goldstone 2’ van VN-Mensenrechtenraad (UNHRC)

De Waakhond van de Raad voor de Rechten van de Mens van de VN (UNHRC) kijkt altijd maar één kant op. De disproportionele aandacht voor de Joodse staat swingt de pan uit. “Dit is een schijnheilige raad met een automatische meerderheid tegen Israël. Deze raad zou zich moeten schamen. Tot op vandaag, heeft de raad 91 besluiten genomen, waarvan 39 Israël betreffen, drie m.b.t. Syrië en slechts één omtrent Iran.” [premier Benjamin Netanjahoe]

Israel Won’t Cooperate with UNHRC’s ‘Goldstone 2’

door Elad Benari [Arutz-7]

Israël heeft donderdagnacht 22 maart ’12 aangekondigd dat het niet zal samenwerken met de nieuwe “onderzoekscommisie” van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Die bijzondere commissie moet de vermeende Israëlische schendingen onderzoeken met betrekking tot gemeenschappen in Judea en Samaria. Een anonieme diplomatieke bron vertelde dit tegenover de Radio van het Leger na de aankondiging van UNHRC donderdag j.l. dat Israël niet met de opdracht zou samenwerken zeggende dat Israël “geen legitimiteit zal geven aan een orgaan dat onwettig is”.

Eerder keurde de 47 naties van de UNHRC vijf resoluties goed waarin Israël werd veroordeeld, met inbegrip van deze die de onderzoekscommissie aanstelde. De resolutie, die werd ingediend door ‘Palestina’ werd aangenomen met 36 ja-stemmen (waaronder ook België), met slechts één tegenstem (de V.S.) en 10 landen die zich onthielden van de stemming.

Premier Benjamin Netanjahoe was er snel bij om een verklaring uit te geven die de UNHCR aan de kaak stelde:

“Dit is een schijnheilige raad met een automatische meerderheid tegen Israël. Deze raad zou zich moeten schamen. Tot op vandaag, heeft de raad 91 besluiten genomen, waarvan 39 Israël betreffen, drie m.b.t. Syrië en slechts één omtrent Iran. Men moest slechts luisteren naar de toespraak van de Syrische afgevaardigde over de mensenrechten om te begrijpen hoever de Raad verwijderd is van de realiteit. Een ander bewijs van zijn losmaking van de realiteit gebeurde vorige week toen de raad een vertegenwoordiger van Hamas uitnodigde, een organisatie van wie ideologie gebaseerd is op de moord op onschuldigen.”

Eerder op de week kondigde de Palestijnse Autoriteit aan dat het van plan is om de UNHRC te benaderen en te vragen om de “Israëlische misdaden” in Judea en Samaria te onderzoeken. Riyad Al-Malki, de Minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit vertelde dat de PA de UNHRC zou verzoeken om een internationale onderzoekscommissie te benoemen “om het bezette Palestijnse grondgebied te bezoeken om getuigen uit de eerste hand van de onwettige Israëlische praktijken die de rechten van het Palestijnse volk overtreden.”

Disproportionele aandacht voor Israël. Intussen gaat het dagelijks moorden in Syrië ongestoord verder. Geen kat die het interesseert of in staat is (of niet wil zoals Rusland en China) een einde te maken aan de Syrische genocide.

Een gedachte over “Israël zal niet samenwerken met ‘Goldstone 2’ van VN-Mensenrechtenraad (UNHRC)

  1. Israel zou deze figuren niet eens door moeten laten bij de grens.
    Paspoort versnipperen en meteen terug op het eerste vliegtuig.

    Wanneer zou er een keer een VN fact finding mission naar Tibet gaan?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.