De leugens van de UNRWA, diplomatiek wapen van de VN in de strijd om de vernietiging van Israël

Gaza City, 5 oktober 2011. Demonstratie door Palestijnse onderwijzeressen tegen de aanwezigheid van de UNRWA in de Gazastrook aan het hoofdkwartier van de hulporganisatie in Gaza City. De leerkrachten hielden de VN-school voor een dag gesloten uit protest tegen een langdurig lopend conflict tussen Hamas en het hulpagentschap. De stakers protesteerden tegen de schorsing voor drie maanden van Suhail al-Hindi, een leraar en de leider van de Onderwijzers Vakbond, wegens beschuldigingen door de UNRWA van banden te onderhouden met de terreurgroep Hamas [bron] (foto: Adel Hana / AP)

UNRWA lies

naar een artikel van Elder of Ziyon
[http://elderofziyon.blogspot.com/]

Op dezelfde conferentie waar Catherine Ashton zichzelf zo belachelijk maakte, werd een al even idiote verklaring – maar eerder werkelijk een openlijke grove leugen – afgestoken door Filippo Grandi, de Commissaris-generaal van de UNRWA. U weet nog wel, die aparte vluchtelingenorganisatie voor en door Palestijnse Arabieren wier aantal elk jaar aanzienlijk toeneemt vermits hun vluchtelingenstatus erfbaar is.

De UNRWA was hier de organisator van de bewuste conferentie van de flaters. Filippo Grandi zei hier het volgende:

De sleutel: symbool van de demografische herovering en liquidatie van Israël

Onze inleidende sprekers, die hier hun overheden en instellingen vertegenwoordigen, maar ook doorheen hun eigen persoonlijke toewijding, vormen een indrukwekkende dwarsdoorsnede van diegenen die allemaal de Palestijnse vluchtelingen steunen en zijn aldus de voornaamste belanghebbenden van de UNRWA:

de Europese Unie, onze grootste collectieve donor; de regering van België, van wie de steun aan de Palestijnse vluchtelingen reeds teruggaat tot 1949; de regering van Jordanië, gastheer van de grootste enige Palestijnse vluchtelingen populatie; de Liga van Arabische Staten, de leidende algemene regionale bondgenoot en verdediger van de vluchtelingen; en minister van Buitenlandse Zaken Malki van de Palestijnse Autoriteit, die vandaag namens President Abbas zal spreken.

Ik herinner er u aan dat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie [PLO] een zeer belangrijke partner en tegenspeler is van de UNRWA in zijn rol van het vertegenwoordigen van alle Palestijnen en door zijn inspanningen om een oplossing voor de vluchtelingen kwestie te vinden.

De schandelijke waarheid is dat de UNRWA decennialang geen klap heeft uitgericht om een oplossing te bedenken voor het probleem van de Arabische “vluchtelingen” [sinds 1967: ‘Palestijnse’ vluchtelingen genoemd toen dat volk werd uitgevonden] toen zij in de jaren 1950 nog werkelijk échte vluchtelingen waren.

Sindsdien is UNRWA zélf deel gaan uitmaken van de oplossing door deel de worden van het probleem. Terwijl in het begin van de jaren 1950 zij nog projecten trachtte uit te werken om de vluchtelingen te rehabiliteren en hen het mogelijk maakte om aan de slag te gaan in de economieën van hun gastheerlanden, gaf het dat deel van haar mandaat volledig op tegen eind 1960.

Sindsdien zijn zij de Palestijnse Arabieren maar gevolgd om het even wat zij wilden dat ze deden, vooral omdat 99 procent van hun personeel zélf ook Palestijnen zijn, die nog minder geneigd zijn het probleem op te lossen vermits de UNRWA hun reden van bestaan en hun enige bron van inkomsten is.

Een kleine episode, maar de moeite waard om te vertellen, speelde zich af in 1958. Ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties, 24 oktober ’58, werden door de Verenigde Naties affiches verspreid in alle vluchtelingenkampen. De affiches toonden de vlaggen van alle naties van de wereld – met inbegrip van Israël.

Uit het JTA archief van 12 november 1958, die het verhaal uitbracht:

Wat het United Nations Relief and Works Agency for Arab Refugees betreft, maakt Israël geen deel uit van de Verenigde Naties. Dat konden we vandaag leren uit voorliggende rapporten die werden ontvangen uit de Arabische vluchtelingenkampen van drie weken geleden.

Vlak vóór 24 oktober, de Dag van de Verenigde Naties, had de UNRWA V.N.- affiches laten verspreiden in alle vluchtelingenkampen. De affiches toonden de vlaggen van alle lidstaten van de V.N., met inbegrip van uiteraard ook de vlag van Israël. Jordanië protesteerde bij de UNRWA tegen de opneming van de vlag van Israël. Waarna, volgens de hier gemelde feiten, de UNRWA – een agentschap van de V.N. – mensen uitzond naar alle kampen om van de affiches de vlag van één lidstaat weg te wissen, met name Israël.

En de PLO prijzen alsof zij ooit het vluchtelingenprobleem hebben willen oplossen is de PLO prijzen voor het willen vernietigen van Israël, omdat dat precies is wat zij bedoelen met ‘het probleem op te lossen’ – met name door UNGA 194 te verkeerd interpreteren alsof het betekent dat Israël miljoenen kunstmatig bepaalde “vluchtelingen” maar moet accepteren. Dat is een flagrante leugen en betekent dat helemaal niet.

De UNRWA kon helpen met het probleem op te lossen door hun definitie van “vluchteling” overeenkomstig die van de UNHCR te zetten, de internationale vluchtelingenorganisatie van de VN, die alle andere vluchtelingen behalve de Palestijnen vertegenwoordigt en die geen erfbare vluchtelingenstatus uitreikt  aan geen enkel ander volk ter wereld.

De UNRWA doet dat niet omdat dan meer dan 80% van de zogenaamde “vluchtelingen” onmiddellijk van de lijsten zou verdwijnen, zelfs indien u nog altijd gelooft dat nakomelingen van vluchtelingen zelf ook vluchtelingen zouden zijn.

Brabosh.com / VVvI sinds 31 januari 2009 onafgebroken in de Top Tien

WordPress Nederlandstalige blogs (Nederland en Vlaanderen samen)

(hieronder stand op zaterdag 24 maart 2012)

2 gedachtes over “De leugens van de UNRWA, diplomatiek wapen van de VN in de strijd om de vernietiging van Israël

  1. De UNWRA is een multinational met ongev. 30 000 werknemers met riante salarissen,(meestal Arabische Palestijnen & Hamas helpers), die allemaal brodeloos zouden worden wanneer “het Palestijnse Probleem” zou worden opgelost. Zij hebben dus het meeste baat bij instandhouding ervan. De UNWRA zal daarom altijd proberen om de boel te torpederen & te provoceren. Het gaat ze niet om de ‘arme Palestijnse broeders’ maar gewoon om de centen. Zij maken geen deel uit van de oplossing maar van het probleem, nee, ze zijn het probleem. De status quo kan doorbroken worden wanneer de UNWRA wordt opgeheven, maar hun werknemers zullen er wel voor zorgen dat dát niet gaat gebeuren. Zo simpel is het.

    Like

  2. Catherine Ashton , wanneer wordt zij mondeling aangepakt, door de nog enkele overgebleven Israël fans in de politiek?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.