VN-Mensenrechtenraad (en België) veroordeelt Israël met vijf nieuwe resoluties [UN-Watch]

“Soms lijkt het mij toe dat de Verenigde Naties een beetje antisemitisch zijn…” – “Hoe kom je daar nu bij? Dat is pure inbeelding, daar is niks van aan!”

UN’s discredited HRC creates “Goldstone II,” new investigation against Israel

door UN Watch [http://blog.unwatch.org/]

De 47 aanwezige leden van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties hebben andermaal vijf resoluties aangenomen die Israël veroordelen, met inbegrip van het aanstellen van een “fact-finding mission” (onderzoekscommissie) die de schendingen van Israël moeten onderzoeken in de nederzettingen op de West Bank (Judea & Samaria), een mandaat dat de Verenigde Naties weer enkele honderdduizenden dollars zal kosten. Voor de volledige tekst en resultaten van de stemmingen klik hier.

België volhardt in boosheid: géén vriend van Israël
In de 47-leden tellende Mensenrechtenraad zetelde ook België (Nederland is geen lid van de United Nations Human Rights CouncilUNHRC). De Verenigde Staten was het enige land dat vijf keer tegen stemde. België daarentegen stemde drie keer vóór de resolutie in kwestie (alle drie werden door ‘Palestina’ ingediend!) en onthield zich bij de twee laatste resolutiestemmingen. Ons land blijft trouw aan zijn Palestijnse partners Hamas en Al Fatah van de Palestijnse Autoriteit en bevestigt andermaal zijn illustere reputatie als Europees Kampioen Israëlbashing.

Commentaar van Hillel Neuer, directeur van UN Watch:

“Op dezelfde dag dat VN-Raad voor de Rechten van de Mens, een tekst fel afzwakte waarin het Sri Lanka wordt toegestaan om zelf te bepalen welke raad het van de V.N. krijgt – en nadat de raad onze eigen voorgestelde resoluties heeft genegeerd met betrekking tot de slachtoffers van mensenrechten schendingen in China, Cuba, Saoedi-Arabië en Zimbabwe, heeft deze VN-zitting de helft van al zijn veroordelende resoluties gericht tegen één enkele staat: Israël.

Droevig genoeg, blijft de raad partijdig, selectief en gepolitiseerd, en slaagt er niet in om zijn basisopdracht te vervullen, met name de slachtoffers in de wereld te beschermen tegen schendingen van hun mensenrechten.

De nieuwe onderzoeksopdracht van de VN-Raad omtrent de nederzettingen, die mede gesponsord wordt door Syrië en Iran, is pure fraude, waarvan het eindoordeel reeds bij voorbaat vastligt. De enorm éénzijdige resolutie geeft geen enkele vermelding van het officieel veroordeelde Palestijnse terrorisme, het afvuren van raketten op burgers en het aanzetten tot haat, antisemitisme en genocide.

De Palestijnse Autoriteit en de Islamitische staten die de tekst sponsoren weten heel goed dat Israël dit recentste oordeel van deze kangoeroe rechtspraak zal wettigen, en handelen daarom met de bedoeling om eerder te ontwrichten dan vooruit te gaan en bieden aldus totaal geen perspectief op een bilateraal onderhandeld vredesakkoord en wederzijdse verzoening.”

Hierna de bewuste anti-Israëlresoluties die ter stemming werden aangeboden:

 • Israeli Settlements (A/HRC/19/L.35)
  (Israëlische nederzettingen)
  Ingediend door Palestina op 16 maart 2012
  Resultaat van de stemming: aangenomen op 22 maart 2012 met 36 ja-stemmen waaronder België, 1 tegen (VS) en tien onthoudingen (Costa Rica, Tsjechië, Hongarije, Italië, Moldavië, Polen, Roemenië, Spanje, Kameroen en Guatemala).

5 gedachtes over “VN-Mensenrechtenraad (en België) veroordeelt Israël met vijf nieuwe resoluties [UN-Watch]

 1. De UNHRW, het georganiseerde collectief van anti-semitische en dus anti-Israel landen kan besluiten dat de zon groen is en de maan paars en hun ‘bevindingen naar iemand sturen die het interessert….Israel hoort daar niet bij. De UNHRW heeft zich allang uit de markt geprijsd. Bekijk het Human Rights curriculum van de participerende landen en dit betoog behoeft verder geen uitleg.

  Belgie moet zich schamen om überhaupt bij zo een club te willen horen.

  Israel heeft vanmorgen hun “resolutie al in de vuilbak gedeponeerd.

  Like

  1. Belgie moet zich schamen om überhaupt bij zo een club te willen horen.

   Ik ben het met je eens.
   Dhimmitude.

   Like

Reacties zijn gesloten.