Moord op Joden in Toulouse gerelateerd aan Israel ‘bashing’ campagne [Missing Peace]

Moord op Joden in Toulouse gerelateerd aan Israel ‘bashing’ campagne

door Missing Peace [http://missingpeace.eu/nl/]

Mohammed Merah die deze week vier Joden, waaronder drie kinderen, in Toulouse vermoordde, is dood. De Franse politie schoot Merah door het hoofd na een langdurige belegering van het pand waarin hij zich ophield.

Merah sprak twee uur voor het begin van de belegering door de politie met het TV station France 24 en eiste de verantwoording voor de aanslag in Toulouse op. Ook gaf hij allerlei details vrij over de aanslagen die hij pleegde en over zijn motieven en achtergrond.

Tegenover France 24 verklaarde hij dat de aanslag in Toulouse wraak was voor wat zijn Palestijnse ‘zusters en broeders was aangedaan’:

De Franse politie verklaarde later dat Merah tijdens een telefoongesprek met Franse onderhandelaars had gezegd dat hij de Joden in Toulouse had vermoord om ‘Palestijnse kinderen’ te wreken.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Media campagne
Marah’s dood maakt het onmogelijk meer te weten te komen over zijn exacte motieven, maar de aanslag in Toulouse kwam na de escalatie in Gaza vorige week en een daaropvolgende nieuwe mediacampagne tegen Israël.

Tijdens de confrontatie tussen door Iran gesteunde Palestijnse terreurbewegingen werd toen opnieuw gebruik gemaakt van propaganda. Die was met name gefocust op vermeende jonge Palestijnse slachtoffers van IAF vergeldingsaanvallen voor het bombardement op de Israëlische bevolkingscentra.

Zo was er de bewering dat Adham Abu Selmiyah, een Palestijnse jongen, was gedood door de IDF. Later bleek dat hij was doodgeschoten door Palestijnse schutters tijdens een begrafenis.

OCHA
Een medewerker van de VN organisatie OCHA maakte het nog bonter door een foto van een – door een ongeluk van gewond – Palestijns kind uit 2006 via Twitter te verspreiden, met de mededeling dat het kind tijdens de recente Israëlische luchtaanvallen was verwond.

De Nederlandse kranten NRC en De Volkskrant maakten zich schuldig aan een zelfde vorm van propaganda door te beweren dat Israel de partij was die raketten Gaza inschoot. De Volkskrant rectificeerde later dat bericht nadat de krant een groot aantal klachten had ontvangen.

Ashton
EU commissaris Catherine Ashton kwam maandag jl. met een persverklaring waarin de moorden in Toulouse op één lijn werden gesteld met het lot van kinderen in Gaza. Pas nadat Ashton zware kritiek te verduren kreeg uit Israël en andere delen van de wereld, werd de verklaring gerectificeerd.

Dit was de derde keer in één maand dat het kantoor van Ashton werd betrapt op het verspreiden van dubieuze en incorrecte verklaringen die gerelateerd waren aan Israel. Eerder gebeurde dat tijdens de hongerstaking van een leider van Islamic Jihad, en na een IDF actie tegen illegale Palestijnse TV stations.

Eenzijdig
De EU kwam al eerder in het nieuws door de eenzijdige focus op Joods geweld op de West Bank. Een intern rapport over dit onderwerp, dat door EU ambassadeurs in de regio was opgesteld, werd gelekt naar de pers. De Nederlandse regering tekende bezwaar aan tegen het lekken van dergelijke interne rapporten en verklaarde bij monde van minister Rosenthal dat

“het ‘lekken’ van rapporten het voeren van een vrije, interne discussie over toekomstige beleidslijnen verhindert. Een intern onderzoek naar de overtredingen van de regels met betrekking tot vertrouwelijkheid is noodzakelijk, alsmede aanscherping van procedures teneinde toekomstig ‘lekken’ te voorkomen”.

Maar Rosenthal schreef in zijn brief aan de Tweede Kamer ook: “Nederland is het eens is met de weergave van gegevens in het rapport. Nederland verwerpt geweld door kolonisten”. Het lijkt er sterk op dat zelfs Rosenthal, die eerder aangaf het zogenaamde ‘Israelbashen’ te willen bevechten, nu op het verkeerde been is gezet door de Palestijnse propaganda.

Het EU rapport gaat volledig voorbij aan het feit dat verreweg het meeste geweld op de West Bank geïnitieerd wordt door Palestijnse Arabieren. Over de eerste 11 weken van 2012 werden maar liefst 511 incidenten geregistreerd waarbij Palestijnen stenen gooiden naar Israeli’s. Verder werden er 35 brandbommen naar Israëlische burgers geworpen. Dit resulteerde in 30 Israëlische gewonden.

Op woensdag jl.bijvoorbeeld, werden vier Palestijnen aangehouden die in de buurt van Gilad op de West Bank een Jood aanvielen. Verder is er slechts een kleine aantal Joden op de West Bank betrokken bij geweldincidenten met Palestijnse Arabieren in twee specifieke gebieden, Nablus en Hebron en omgeving.

Er is dus sprake van demonisering van een hele bevolkingsgroep wanneer men spreekt over ‘kolonistengeweld’. Meer dan 95% van de Israëli’s op de West Bank is nooit betrokken geweest bij enig geweld tegen Palestijnse Arabieren.

Water
Een ander rapport dat wordt gebruikt in de voortdurende ‘Israel bashing’ campagne werd vorige week gepubliceerd door de VN organisatie OCHA. In dat rapport wordt gesteld dat Palestijnen niet meer over waterbronnen in het door Israel beheerde C gebied op de West Bank kunnen beschikken om Joden die bronnen in beheer zouden hebben.

OCHA baseerde zich gewoontegetrouw exclusief op Palestijnse bronnen en had niet de moeite genomen om met COGAT , het Israëlische civiele bestuur op de West Bank, te spreken. Al eerder berichtte Missing Peace dat de Palestijnse Autoriteit water gebruikt in de wereldwijde propaganda campagne tegen Israel. Daarbij ging het om de waterverdeling en de infrastructuur op de West Bank.

Uit originele documenten die wij van COGAT officials ontvingen bleek dat de PA de partij is die verantwoordelijk is voor de watertekorten die zich in de zomer voordoen in Palestijnse dorpen en steden. Ook bleek dat de PA regelmatig leugens verspreidt over zaken die met water te maken hebben.

Ook in dit geval bleek dat OCHA een valse voorstelling van zaken over de werkelijkheid gaf. Slechts bronnen die binnen de gemeentegrenzen van Joodse dorpen op de West Bank liggen zijn meestal ontoegankelijk voor Palestijnen, en wel om veiligheidsredenen. Dat zijn er echter geen dertig zoals OCHA beweert.

Daarnaast is het zo dat in veel gevallen Joden vervuilde bronnen hebben gerenoveerd en ontdaan van vervuilende elementen. Bijvoorbeeld, in Hebron was een bron in de buurt van Moslim begraafplaats jarenlang een vuilnisstortplaats waar Palestijnse Arabieren zelfs kadavers dumpten. Daarna is de bron door de Joden geheel gerenoveerd en dient nu als ritueel bad.

UNHRC
En tot slot was er de raad voor de mensenrechten van de VN (UNHRC) die op donderdag opnieuw blijk gaf van haar obsessie met Israel. Van de 91 beslissingen die UNHRC tot nu toe nam hadden er 39 betrekking op Israel. Ook nu werden er 5 moties aangenomen waarin Israel werd veroordeeld.

Verder was er een nieuwe beslissing die het instellen van een ‘fact finding’ commissie betrof, die ‘de effecten van de Israelische nederzettingen op het Palestijnse volk in de bezette Palestijnse gebieden’ moet onderzoeken.

Gezien de ervaringen met andere UNHRC ‘fact finding’ commissies en de bewoordingen van het mandaat van deze commissie, staat het bij voorbaat vast dat Israel opnieuw veroordeeld zal worden. De regering in Jeruzalem reageerde dan ook woedend en kondigde aan niet mee te werken aan de UNHRC missie. Dezelfde UNHRC stond deze week toe dat een vertegenwoordiger van de verboden terroristische organisatie Hamas een lezing hield in haar complex.

Israel bashing
De moord op vier Joden in Toulouse lijkt dus op het oog niets te maken te hebben met Israël, behalve dan dat drie van de vier slachtoffers de Israëlische nationaliteit hadden. Echter de moordenaar bleek sterk beïnvloed te zijn door de ‘Israel bashing’ campagne.

Die campagne die voor een aanzienlijk deel haar oorsprong vindt in het verspreiden van propaganda en leugens door Palestijnse functionarissen en organisaties, leidde precies een jaar geleden tot de moord op de familie Fogel uit Itamar op de West Bank. Een jaar later blijkt deze campagne officials tot in de hoogste internationale kringen te beïnvloeden en bedreigt nu zelfs rechtstreeks Joden die buiten Israel leven.

2 gedachtes over “Moord op Joden in Toulouse gerelateerd aan Israel ‘bashing’ campagne [Missing Peace]

  1. Ja, verschrikkelijk. Ook las ik ergens dat Merah geen plan had om de Joodse school binnen te vallen. Hij zal waarschijnlijk gedacht hebben van, “’t Is mooi weer vandaag, ik heb toch niks om handen, laat ik maar wat Joodse meijes afknallen. Zo kom ik ook weer in de gazetten.” 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.