Ondanks oorlog & terreur is Israël veiligste plek in de wereld voor Joden [Moshe Ronen]

“Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’
slechts betekent dat je je moet gaan wassen”

Israel, the Jewish haven

Ondanks onze oorlogen en terreuraanslagen, is Israël de veiligste plek in de wereld voor Joden

door Moshe Ronen [http://www.ynetnews.com/]

Dit is een enthousiaste Zionistische tekst waar ik echt in geloof: Ondanks alle twijfels, is Israël de veiligste plaats in de wereld voor Joden. Ik breng u deze boodschap niet enkel in het licht van de verschrikkelijke terreuraanslag in Toulouse van afgelopen maandag [19.03.’12], die het bewijs levert dat het leven van Joden in Diaspora altijd blootstaat aan gevaren, zowel van links als van rechts. Ik houd ook geen rekening met de dreigingen uit Iran en Hezbollah die Israëliërs die in het buitenland leven naar het leven staan.

Inderdaad overweegt een Perzische leider momenteel alle opties om de Joden te vernietigen. Hij is van plan om een atoombom te bouwen, maar wij hebben een verdedigingsmacht om hem dat te beletten. Wij hebben raketten, een leger, en een afschrikkingsmacht. Tot zover in zijn pogingen om Joden te kwetsen is Iran daar slechts twee keer in geslaagd en dan nog overzee, eerder dan binnen de Staat Israël: tijdens twee mega-aanslagen jegens Joodse doelwitten in Argentinië.

Tienduizenden raketten staan naar ons opgesteld vanuit alle richtingen. Maar waar in de wereld schuilt er geen gevaar? De inwoners van Los Angeles verwachten op elk ogenblik een massieve aardbeving die de stad mogelijk kan vernietigen. De Japanse burgers vrezen terecht tsunamis. Inwoners van Miami vrezen de verwoestende orkanen. In New York en Chicago kan een gewelddadige diefstal omkeren in regelrechte moord. Bovendien liggen de kansen om te sterven tijdens een verkeersongeval in de Verenigde Staten veel hoger dan in Israël.

Israëliërs leven langer
Statistisch gezien zijn de risico’s in Israël niet groter dan die overzee. Een feit is dat is dat de algemene levensverwachting in Israël, ondanks alle oorlogen en terreuraanslagen, onder de hoogsten van de wereld is. De gemiddelde Israëliër leeft langer dan de gemiddelde Amerikaan en Brit, en leeft veel langer dan de gemiddelde Rus. En iemand zoals ik die hier al zijn hele bestaan in dit land leeft, kan ik persoonlijk getuigen dat Israëliërs hier een beter leven leiden.

Als Israëliërs zijn wij goed vertrouwd met alle gebreken en wat hier verkeerd loopt. Maar toch kennen wij niet de problemen waarmee ze in andere landen te kampen hebben. Ik ben de wereld rondgetrokken en heb diverse staten bezocht: ook daar hebben de mensen te maken met complexe problemen en moeilijkheden. Ondertussen, hier in Israël, genieten wij van een levensstandaard die onder de hoogst van de wereld is.

Hier volgen nog meer Zionistische woorden: Onze ouders droomden ervan om hier in Israël een plaats te bouwen waar het veilig zou zijn voor Joden. De hele wereld begreep hen in de nasleep van de Holocaust. Een koel en nuchter onderzoek van de situatie thans 64 jaar later, laat ons toe om te besluiten dat wij daarin geslaagd zijn. Israël is het veiligste land van de wereld voor elke Jood.

Ontdek in de volgende videoclip hoe de Israëlische organisatie Nefesh B’Nefesh [http://www.nbn.org.il/] steun en assistentie verleent aan dappere jonge mannen en vrouwen die aliyah maken en militaire dienst volbrengen bij de Israëlische Strijdkrachten [IDF]. Luister uit eerste hand naar wat deze jonge soldaten te vertellen hebben over het Lone Soldiers Aliyah programma dat hen helpt met hun aliyah en militaire dienst.

Video: Soldier Aliyah Program met Nefesh B’Nefesh


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

8 gedachtes over “Ondanks oorlog & terreur is Israël veiligste plek in de wereld voor Joden [Moshe Ronen]

 1. Volgens mij is de kans dat een Jood beroofd, verkracht of vermoord wordt vele malen groter in Israël – waar de bevolking voor tachtig procent uit Joden bestaat – dan in een ander land waarin Joden slechts een minderheid vormen.

  Like

  1. Ik neem aan dat je daar cijfers of ander bronnenmateriaal hebt die dat kunnen aantonen. Of is het maar een subjectief ‘gevoelen’?

   Zou het niet eerder kunnen zijn dat de meeste Joden in Israël (en in Judea & Samaria) vermoord worden door moslimarabieren, voornamelijk gelieerd met Hamas en Al Fatah en het dozijn andere Pal-Arabische tereurgroepen? Die honderden bomaanslagen en zelfmoordaanslagen, beschietingen met duizenden raketten en mortiegranaten, hebben die dan geen Joodse slachtoffers gemaakt?

   Like

 2. Ik heb het over een blinde vlek in de Joods-Zionistische gemeenschap. Het is een onderwerp waarover men consequent liever niet praat: dat Joden ménsen zijn met ménselijke tekortkomingen. De gebreken der Joden zouden aan de top van de agenda en het Joodse nieuws moeten staan, maar in plaats daarvan spreekt men slechts over de tekortkoming der ánderen. Het is alleen mogelijk om Israël als een veilig prachtland te presenteren wanneer men de gewone misdaadstatistiek negeert. Nam men die statistiek wél in overweging, dan zou men concluderen dat Israël wat betreft de kleine en grote criminaliteit niet onderdoet voor andere beschaafde landen. Het spreekt vanzelf en ik hoef er de cijfers van de politie niet voor op te zoeken: in Israël is de kans dat Joden door andere Jóden worden bestolen, bedrogen, beroofd, verkracht of vermoord, vele malen groter dan door de hand van Arabieren of Moslims, en eveneens vele malen groter dan wanneer men als Jood buiten Israël woont. Conclusie: voor Joden (als Joden) is het veiliger om niet tussen de Joden te wonen.

  Like

  1. Je bedoelt dat het Joodse volk net een volk is als alle anderen? Ja natuurlijk, heb ik ooit het tegendeel beweerd? Onder de (Israëlische) Joden heb je extreemlinkse tot extreemrechts figuren, ultra-orthodox tot seculier, communisten en fascisten, pro-Israëlische nationalisten (Zionisten) tot bestrijders van het bestaansrecht van de Joodse staat (Neturei Karta).

   Ben je daar nu pas achter gekomen? Dan moet je deze blog maar wat beter volgen.

   Wat betreft je bewering over criminaliteit, dat moet je maar eerst eens hard maken want dat gelooft geen kat. En als je dat niet kunt aantonen kan je er maar beter over zwijgen. Want vooroordelen over Joden ken ik bij dozijnen.

   PS: ik zal eens zelf achter criminaliteitsstatistieken omtrent de situatie aangaan. Het zal me benieuwen wat ik vind.

   Bekijk alvast dit: http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Israel

   Crimes in Israel committed by Palestinians:

   Director of the Latin American Institute of the American Jewish Committee in Washington, D.C. Dina Siegel, criminology professor H. G. van de Bunt, and lecturer in criminology Damián Zaitch showed in their book Global Organized Crime that a significant amount of crime in Israel, especially crime against property, is committed by the residents of the Palestinian National Authority (PNA or PA)[4]. Motor vehicle theft is a major crime committed by the Palestinians. Since the early 1990s, there has been an increase in the rate of robberies in Israel. Between 1994 and 2001, the rate of robberies increased from 14.0 to 30.6 cases per 100,000 population. The reason behind this increase in robberies is analyzed as a result of the establishment of the Palestinian Authority in the West Bank and Gaza Strip which according to the book Global Organized Crime “serves as a safe haven for Palestinian offenders”. However, the organized crime industry associated with motor vehicle theft involves not only Palestinians, but also Israeli Jews and Israeli Arabs. The parts of the stolen cars are removed in “chop shops” in the Palestinian Authority and then these vehicles are sold in the black market in the Israeli territory. Media reports suggest some of these vehicles are even handed over to high-ranking Palestinian Authority officials[5]. It was reported that since the beginning of 2010 through the end of February 2010, the Palestinian Authority police have destroyed 910 stolen cars.[6]

   Although Palestinian criminals are involved in organized crime in the country, Siegel et al. suggested one should not conclude that “organized crime in Israel is dominated by Palestinians. Organized crime committed by Jews or other non-Palestinians has been part of the Israeli crime scene for many years”.[2]

   Arms trafficking is another form of crime and it is directly associated with terrorism. There are many links between Israeli and Palestinian gangsters that facilitate these ventures[5]

   Like

   1. mag ik hier een mooi geformuleerde verwensing aan iemand zijn adres richten Hugo? (een mooi woord uit de “dikke Van Dale) pas op wel een beschaafd woord ! in de richting van zeveraar of zo?

    of moet ik ineens overgaan tot bedriegen/stelen/moorden/verkrachten/martelen/land pikken/onderdrukken van een volk (was hij vergeten) ?

    laatste lijkt me wel leuker !

    Like

    1. Tja, ik begrijp niet goed wat die Michael van ons verwacht. Dat we gaan zeggen hoe slecht dat die Joden wel zijn? Waarom zouden we herhalen wat de antisemieten al 2000 jaar lang van alle daken in de wereld schreeuwen?

     Hij schrijft zelfs dat het voor Joden veiliger wonen is buiten Israël dan binnen Israël. Zullen we hem dan maar even ter wille zijn door snel de Joodse staat op te doeken en de Joden eigenhandig in de Zee te drijven? Want daar is het stukken veiliger, tenminste toch voor diegenen die kunnen zwemmen. 🙂

     Like

     1. en dan krijgen de Joden de schuld dat ze de zee vervuilen met hun aanwezigheid in het water zeker? 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.