Minstens vier doden tijdens bloedbad aan Joodse school Ozar HaTorah in Toulouse

Franse soldaten hebben de Joodse school afgezet

Update 12u00 (20.03):

De Franse krant Le Point schrijft dat de Franse politie op zoek is naar drie voormalige paracommando’s, die in 2008 uit het leger werden gezet op verdenking lid te zijn van een neo-nazistische groepering. Daarnaast is er Danni Jatom, een voormalige directeur van de Mossad (de Israëlische geheime dienst), die op op Israel Radio verklaarde dat hij het vermoeden heeft dat Iran of de met haar verbonden terreurorganisatie Hezbollah achter de aanslag zit.

Het gezin Yonatan Sandler. De echtgenote/moeder overleefde de aanslag. Rabbi Sandler laat naast zijn vrouw, ook nog zijn derde kind na, een dochtertje van vier. De drie slachtoffers – en ook Miriam Monsonego – worden op dinsdag 20.03 naar Israël overgevlogen om daar te worden begraven.[bron]

Bloedbad in Toulouse: 4 doden

Toulouse, Frankrijk, 19 maart 2012 – 8u00. Deze ochtend werd in de zuidelijk gelegen Franse stad Toulouse omstreeks 8u00 deze ochtend van maandag 19 maart 2012 het Joodse college Ozar HaTorah onder vuur genomen. Bevestigd werd dat er vier Joodse mensen omgekomen, één volwassene en drie kinderen. Daarnaast vielen er vijf zwaar gewonden. Een vierde slachtoffer, Miriam Monsonego, de 8-jarige dochter van Yaacov Monsonego, de directeur van de school, is eveneens overleden.

Miriam Monsonego

De straat in de wijk Bonnefoy waar het college is gelegen werd onmiddellijk door een omvangrijke politiemacht afgezet. De dader (s) maakte zich naar verluidt uit de voeten op een zwarte scooter. Volgens de politie is het gebruikte wapen een 11.43, hetzelfde kaliber dat gebruikt werd tijdens eerdere aanslagen. Vorige week vond een bloedige aanslag plaats op drie soldaten in Toulouse en in het nabijgelegen Montauban.

Volgens de procureur zijn er vier doden en twee zwaargewonden. De dodelijke slachtoffers zijn de 30-jarige rabbijn Yonatan Sandler en zijn twee zonen Aryeh, 6 jaar oud en Gavriel, 3 ½ jaar oud. Woordvoerder Yigal Palmor van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat zijn land “geschokt” is. De Joodse staat “vertrouwt” op Parijs om het drama “helemaal op te helderen en de verantwoordelijken voor de rechter te brengen”.

Grootrabbijn Gilles Bernheim van Frankrijk zei “geschokt” en “van de kaart te zijn”. Hij zei onmiddellijk naar Toulouse te vertrekken. De voorzitter van de Unie van Franse Joodse studenten, Jonathan Hayoun, stelde dat “Het tolereren van antisemitische en racistische uitspraken heeft vandaag een klimaat van onveiligheid geschapen voor de Joden in Frankrijk”. Ook het Elysée liet weten dat president Nicolas Sarkozy zich samen met Richard Prasquier, voorzitter van de raad van Joodse organisaties in Frankrijk, ter plaatse zal begeven.

Lees ook de berichtgeving van heden op Joods Actueelblog.

Laatste berichten op de voet volgen kan hier:EN DIRECT – Toulouse

Grote verslagenheid in de Joodse gemeenschap van Toulouse

16 gedachtes over “Minstens vier doden tijdens bloedbad aan Joodse school Ozar HaTorah in Toulouse

 1. Die anti-Israëlische tegenpolen vertegenwoordigen een absolute meerderheid van 99% in den Belgiek. Die kloppen zichzelf en hun mede-genöSSen voortdurend op de schouders, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Als je in een beerput werd grootgebracht merk je de stank niet meer op.

  Die tegenpolen wringen mij meteen de nek om als ik ze een schop geef onder hunnen inktpot. 😉

  Like

 2. zouden jouw “tegenpolen” daar ook last van hebben? van klachten? of krijgen die schouderklopjes?

  Like

 3. @Benieuwd of ik een klacht aan m’n been heb wegens eerroof en smaad.

  Daar hoef jij nooit bang voor te zijn, want jij post anoniem op een blog die niet van jouw is. Ik heb al enkele klachten aan mijn been om uitspraken die anderen maakten op deze blog. Citaten van anderen die ik door de vingers had gezien en waarvoor IK (en niet jij) verantwoordelijk wordt gehouden. ’t Is maar dat je weet waarom sommigen dingen niet kunnen op het account van een ander en vandaar helaas moeten gewist worden.

  Maar wat mij betreft klopt het dat Karel De Gucht een Israëlbasher is. En Israëlbashers zijn volgens mijn definitie de facto Jodenhaters. Israël is het excuus, Jodenhaat de brandstof die de motor aandrijft.

  Lees dit maar op deze blog over De Gucht:
  Karel De Gucht herontdekt de Protocollen van de Wijzen van Zion
  https://brabosh.com/2010/09/03/karel-de-gucht

  Like

 4. Karel De Gucht met zijn antisemitische uitspraak destijds, IS HELEMAAL NIET MEDEPLICHTIG AAN DIT DRAMA WAARBIJ EEN JOODS KIND IN HET ACHTERHOOFD WERD AFGEMAAKT.
  Erger, Karel doet wat anderen hem voordeden al meer dan 1500 jaar maar dan met woorden die aanzetten tot eeuwenoude haat én geweld.
  Bij deze beschuldig ik Karel De Gucht als een medestander van het anti jodendom.
  Benieuwd of iemand uit zijn entourage hem daarvan op de hoogte brengt wat ik hier neerpen!
  Benieuwd of ik een klacht aan m’n been heb wegens eerroof en smaad.
  Ben

  Like

 5. Shalom Pieter A Meijer

  Met IRAN? bedoel ik: ” Zou hier de Iraanse geheime dienst achter zitten?”. Zoals u weet is er sinds maanden en jaren een zenuwenoorlog aan de gang tussen Israël en Iran i.v.m. het nucleaire programma van Iran. In India,Thailand en Azerbajan zijn aanslagen geweest op Israëlische doelen. In Iran worden kerngeleerden gedood. Er ontploffen munitie opslagplaatsen. In de VS wordt een aanslag op de Saoedische ambassadeur verijdeld.

  De mullahs in Iran voeren al sinds 1979 een open oorlog tegen alles wat joods,christelijk of westers is en steunen sinds jaar en dag Hizbollah, Islamitische Jihad en dergelijke clubs.

  Een aanslag op Franse soldaten of Joodse Franse burgers in Frankrijk zelf is een aardige schop tegen het been van Sarkozy. Ik ben trouwens benieuwd in hoeverre de minuut stilte op Franse scholen gerespecteerd zal worden door het Noord-Afrikaanse deel van de leerlingen…

  Like

 6. Het kwaad zal niet winnen. Inderdaad, de enige ware God van Abraham, Izaäk en Jacob, zal Zelf waken over Zijn land en volk.
  Het kwaad kan wel veel mensenlevens kosten, immers de boze gaat nog steeds rond als een briesende leeuw.

  Like

 7. Shalom chaveriem;
  En alweer is Yahuda het doelwit. Sommigen vragen zich af: “Waarom?”
  Heel eenvoudig en zo voor de hand liggend.
  Wij zijn verbonden door Torah met de Eeuwige.
  Van de Eeuwige moet 80% v/d mensheid niets hebben.
  Men duldt geen ander gezag, dan eigen gezag boven zich.
  Een 2e reden is, dat de Eeuwige heeft beloofd, dat Hij alle dingen zal nieuw maken/herstellen.
  En dat wil men HELEMAAL Niet.
  Dus, als de Yahuda zijn uitgeroeid; is er voor de Eeuwigeniemand meer om naar toe te komen. Want bijv. Yerushalayim is er dan niet meer.
  Maar wees gerust; het kwaad zak NIET winnen.
  Am Yis’ra-El Chai.

  Like

 8. het is triest dat dit anno 2012 nog kan gebeuren.hopelijk vinden ze snel de laffe dader(s)

  Like

 9. Het is inderdaad waar dat het toelaten van anti-joodse en anti-israelische commentaren zowat overal (ook en vooral in de main stream pers) gemaakt heeft dat er een klimaat komt waarop geweld ten opzichte van joodse mensen meer en meer mogelijk wordt. Gaat men hieruit iets leren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.