Voor gesubsidieerde DeWereldmorgen.be zijn niet alle dode kinderen in touring autocars gelijk

Promotie voor zelfmoordbomaanslagen op Israëlische autocars en lijnbussen door DWM/Indymedia. Voor DeWereldmorgen.be [ex-Indymedia.be] mogen autocars en lijnbussen gevuld met kinderen, vrouwen en bejaarden altijd crashen en afbranden, hoe meer doden hoe beter. Maar wel op voorwaarde dat er zich dan Joden en Israëliërs in bevinden. De “bezetting” van Palestina is hun rechtvaardiging [antisemitische cartoon van de Braziliaanse tekenaar Latuff van 18 juni 2003, nog steeds te zien op de archiefsite van DWM/Indymedia op het net – bron]

De misdadige hypocrisie van DeWereldmorgen.be

door Brabosh.com

Terwijl Vlaanderen en Nederland rouwen om het dodelijk accident in Sierre (Zwitserland) waarbij 22 kinderen en zes begeleiders omkwamen, tracht de extreemlinkse De Wereldmorgen.be garen te spinnen uit dit accident voor hun eigen groezelige partij-politieke agenda. “Onbewogen neutraliteit is niet aan ons besteed. Objectiviteit en correctheid des te meer“, staat er op hun website te lezen. DeWereldmorgen.be is de directe opvolger van Indymedia.be dat er op 1 maart 2010 de brui aan gaf. “De ploeg van indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuws-website werken. De komende weken en maanden bouwen we indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers,” kondigt Indymediabaas Han Soete aan. DWM wordt sinds twee jaar geleid door (dezelfde redacteurs van Indymedia) Han Soete, Dirk Barrez en Christophe Callewaert.

Echter hypocrisie triomfeert bij DWM. En inderdaad, de krokodillentranen druipen van het gezicht van Christophe Callewaert wanneer hij in zijn artikel ‘Verdriet van 14 maart 2012 op de site van DWM het volgende schrijft :

“Als journalist haat ik dagen als deze. Ik wil gewoon mee rouwen. Op zo’n dag is er niets dat je aanspoort om achter het laatste nieuws aan te hollen. De feiten, dat ene zinnetje “bij een ongeval met een Belgische bus in Zwitserland kwamen 22 kinderen en 6 volwassenen om”, is genoeg. Ik ben heel nieuwsgierig, schuim de hele dag nieuwssites af, maar op zo’n moment wil ik geen huilende ouders door een telelens zien. Dat doet te veel pijn. En dat wekt ook te veel schaamte op over de journalist die die beelden aan het schieten is.”

Baas van DeWereldmorgen/Indymedia Han Soete (2de van links; lid van de maoïstische PVDA partij van Kris Merckx/Peter Mertens) hier samen op de foto met Dyab Abou Jahjah (rechts) van de AEL op een betoging van 10 november 2002 tegen de oorlog in Irak en voor de bevrijding van Palestina, of waar DWM zijne mostaard haalt…

Lees ook op Brabosh: België betaalt 168.690 euro per jaar aan extreemlinkse Dewereldmorgen.be. Israëlbashen loont goed, zoveel is wel zeker.

Op hun website/archiefsite koesteren tot op vandaag de redacteuren van DeWereldmorgen/Indymedia.be een reeks cartoons van de Braziliaanse tekenaar Latuff van brandende en exploderende autocars en lijnbussen. Geef toe, toch een vreemde perverse passie om dergelijke beelden te blijven bewaren voor hun lezers en het publiek in het algemeen. En dan maar tranen en tuiten trekken om de dode kinderen in Sierre… Wie gelooft die mannen nog?

De meeste cartoons dateren uit de jaren 2002 tot 2004 toen de ene zelfmoordbomaanslag na de andere werd gepleegd in Israël. Dan te bedenken dat deze cartoons die in die periode geplaatst werden, financieel bedropen werden door de Vlaamse Gemeenschap. “Indymedia (jongeren uit heel België worden nauwer betrokken bij de media, door vorming, projecten en (inter)actieve participatie),” luidde de subsidiemotivatie in Brussel en Han Soete en zijn zootje ongeregeld kregen vervolgens voor hun noeste antisemitische arbeid van dat jaar prompt 24.750 euro toegeschoven! Cartoonist Latuff zag dat het goed was en leverde meer van die antisemitische troep aan Indymedia. [bron]

Snel meer plaatjes kijken en verder lezen KLIKKEN op–>>

Brandende autocars vormen het woord ‘ISRAEL’. “IsraHell is the real obstacle to peace in Middle East”, staat eronder geschreven. Alle middelen zijn goed om de Joodse staat te vernietigen. Zoveel mogelijk aanslagen op bussen met vrouwen en kinderen luidt het advies van DWM/Indymedia [antisemitische cartoon Latuff van 15 september 2003, nog steeds te zien op de archiefsite van DWM/Indymedia op het net – bron]

Het doel rechtvaardigt de middelen, vinden ze bij DeWereldmorgen.be [ex-Indymedia.be]. Zoveel mogelijk zelfmoordbomaanslagen op autocars en lijnbussen.  Tenslotte zijn het maar Joodse kinderen, vrouwen en bejaarden die worden vermoord en afgebrand. Een einde maken aan de “bezetting” van Palestina is hun rechtvaardiging, (zelf)moordaanslag en doodslag het middel. [antisemitische cartoon Latuff van 23 juni 2003, nog steeds te zien op de archiefsite van DWM/Indymedia op het net – bron]

DWM/Indymedia ‘Welcome to IsraHell‘ (welkom in de hel van Israël): “Violence by the way is not an incidental byproduct of occupation or oppression or dispossession. It is an inevitable consequence of these injustices (which are of course sustained themselves by violence which forms part and parcel of colonialism and occupation).” Israëlische autocars en lijnbussen getekend in de vorm van een explosieve handgranaat. Enkel de pin eruit trekken en tientallen vrouwen en kinderen worden in flarden gerukt. Hun misdaad? Geboren zijn uit Joodse ouders en in Israël wonen. [antisemitische cartoon Latuff van 24 februari 2004, nog steeds te zien op de archiefsite van DWM/Indymedia op het net – bron]

Nog een lijnbus van Latuff op de archiefsite van DWM/Indymedia, deze keer in de vorm van een rijdende doodskist. [antisemitische cartoon Latuff van 21 augustus 2003, nog steeds te zien op de archiefsite van DWM/Indymedia op het net – bron]

Brabosh.com sinds 31 januari 2009 onafgebroken in de Top Tien

WordPress Nederlandstalige blogs (Nederland en Vlaanderen samen)

(hieronder stand op zaterdag 17 maart 2012)

4 gedachtes over “Voor gesubsidieerde DeWereldmorgen.be zijn niet alle dode kinderen in touring autocars gelijk

  1. Israel bashing VERKOOPT! Zo simpel is het. Degenen nog stééds voor deze propaganda taktiek vallen zijn niet meer te helpen, tenslotte is niet iedereen met een stel goed werkende hersenen geboren.

    Like

  2. Brabosh,inderdaad deze website maakt van alle hout pijlen om Israël te treffen. We moeten hen inderdaad responsabiliseren door de subsidiërende overheid te wijzen op het anti-semitisme dat sluimert op deze site. Als lezer kan men reageren, maar als het comment niet in de lijn ligt van “de ziekte van het palestinisme” dan wordt ze niet gepubliceerd, of dan wordt na enkele uren de reactie al verwijderd. Het blad MO is ook (minder echter) in hetzelfde bedje ziek. Zij willen de progressieve linkerzijde voorstellen… echter daarvoor moeten ze eerst hun romance met de islam eens opgeven!

    Like

  3. ik vraag me af wat dwm over de aanslag in Toulouse gaat schrijven. Gaan ze (eindelijk) een normaal stuk schrijven? Of bestellen ze karikaturen in Brazilië met scholen in de vorm van handgrananten en dooskisten?

    Like

Reacties zijn gesloten.