CNN betrapt op het recycleren van een oude foto van Op. Cast Lead in verslaggeving


Aan de leugencampagne omtrent van het verslaan van de huidige escalatie van het conflict tussen Hamas en gelieerde terreurgroepen en de Staat Israël wordt niet enkel meegewerkt door particulieren maar ook door officiële medewerkers. Dit bleek toen enkele dagen geleden Khulood Badawi, die werkt voor OCHA, het Kantoor voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties, op de dienst voor Informatie en Coördinator van de Media, een foto verspreidde van  een nep-slachtoffer van het IDF.

Ron Prosor, Israëlisch afgevaardigde bij de VN, heeft intussen klacht neergelegd tegen deze VN-medewerkster en eist haar ontslag.

Maar er kan ook nog heel wat ‘officiëler’ met foto’s en berichten worden gemanipuleerd als de grote nieuwsleveranciers en TV-kanalen zich engageren in de leugencampagne jegens Israël. Op het plaatje hierboven tovert CNN Arabic een oude foto uit de doos om haar berichtgeving over het conflict wat op te smukken en bij te kleuren (wellicht bij gebrek aan relevant beeldmateriaal).

Op de foto is een enorme rookpluim te zien nadat de IAF een luchtbombardement uitvoerde in de Gazastrook. Echter, de getoonde BBC-foto dateert van 15 januari 2009 genomen tijdens het Gazaconflict toen het Israëlische verdedigingsoffensief Operatie Cast Lead naar zijn einde liep en onder druk van de publieke opinie vroegtijdig werd afgeblazen. Ook toen verloor Israël de propagandaslag die toen door Pallywood and Friends werd gevoerd èn… gewonnen!

Tja, als de grote kanonnen zoals CNN zich aan de spits van de leugencampagne jegens de Joodse staat plaatsen, vraag ik me niet alleen af in welke mate we nog kunnen betrouwen op de onze eigen berichtgevers, TV-journaals en kranten, maar vooral hoelang Israël nog zal kunnen doorgaan met de verdediging van haar burgers vooraleer de politieke beleidsvoerders van Israël er totaal moedeloos de brui aan geven en zwichten onder de druk van de Israëlbashers en Jodenhaters van de wereld.

Een gedachte over “CNN betrapt op het recycleren van een oude foto van Op. Cast Lead in verslaggeving

Reacties zijn gesloten.