Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis [video]

Herschrijven van de geschiedenis: Palestijnse geschiedenis gefabriceerd

Palestinian Media Watch [http://palwatch.org/]

De Palestijnse openbare omroep PA TV (Al Fatah) portretteert Israël als een buitenlandse koloniale bezetter en beweert dat de antieke Joodse geschiedenis van Palestijnse oorsprong is.

Wel ja, ’t is weer eens zover. In deze uitzending van vrijdag 2 maart 2012 op de Palestijnse openbare omroep, zeg maar dè BBC, de NOS of de VRT/Canvas TV van de Palestijnse Autoriteit, krijgen we weer eens de fabel van de oorspronkelijke bewoners van het Heilig Land aangeboden. De steek-er-wat-van-op-show van de PA op zijn best.

Mohammed Abu Kroepoek, de eerste Palestijn 30.000 B.C.

Zoals we ondertussen al te weten zijn gekomen uit vorige illustere Pal-Arabische educatieve videoclips, bestaat de Islam intussen ruim 30.000 jaren, liggen er alleen maar Arabieren begraven op de Olijfberg in Jeruzalem, hebben er nooit Joden gewoond in Palestina, de Gouden Rotskoepel en de Al Aqsa moskee werden op de Tempelberg gebouwd lang vooraleer de eerste Neanderthaler op de aardbol verscheen en is Jeruzalem de oorspronkelijke hoofdstad van het Palestina uit de Oudheid, duizenden jaren vóór de eerste Joden hun dierbaar Islamistisch Kalifaat ontstolen, koloniseerden en de oorspronkelijke Palestijnse bevolking etnisch te vuur en te zwaard weg zuiverde [sic]. Al Ji-haat, Al Ji-haat, deze keer met een ‘t’ gespeld ipv een ‘d’ met inbegrip van de zegen van de Almachtige Allah en Mohammed zijn Profeet.

Deze videoclip van de PA-TV toont een vrouw die blijkbaar de “antieke Palestijnen” (of misschien wel Moslims) verbeelden moet, en in zeven grote haasten doorheen de geschiedenis van het land surft – en de feitelijke geschiedenis van het Joodse volk vervangt. De vrouw wordt voorgesteld in een vreedzame scène die wat vogels voedt in een periode die duidelijk de Romeinse bezetting van Judea vooraf gaat en de vernietiging van de Tempel in 70 na Christus antidateert.

Plotseling wordt dat idyllische tafereel verstoord, de vogels fladderen alle kanten op en de [Palestijnse] vrouw zet het op een lopen, op de vlucht voor de buitenlandse invallers: eerst een antieke Romeinse soldaat, daarna een Kruisvaarder, vervolgens een Britse soldaat en ten lange leste “de Jood” (met een keppeltje op het hoofd), die een brandende sigaret naar haar gooit.

In de definitieve scène, stopt de vrouw met vluchten wanneer een man te paard op het toneel verschijnt – de zogeheten “nieuwe” Moslimveroveraar Saladin die de Kruisvaarders versloeg – zijn hand reikt naar de vrouw en haar erg behulpzaam de berg op helpt. Hij vertegenwoordigt de volgende redder die “Palestina” van het Joods-Israëlische juk zal bevrijden. Op het einde staat de vrouw op de top van de berg, vlucht er niemand meer weg, symboliserend dat Israël is verdwenen net zoals de vorige buitenlandse heersers.

Zoals reeds gezegd, lijkt de vrouw het allereerste gefingeerde oude Palestijnse volk voor te stellen en de andere figuren in het verhaal symboliseren de verschillende buitenlandse heersers in het land van Israël. De Joden/Israëliërs worden afgebeeld als de huidige vreemdelingen, die net zoals de Romeinen, de Kruisvaarders en de Britten zullen worden verslagen. Zo te merken kent de Palestijnse fantasie werkelijk “geen grenzen”. [Uitzending op PA TV (Fatah) van 2 maart 2012]


Met dank aan Arutz-7 voor de hint.

6 gedachtes over “Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis [video]

 1. Zo was er een leuke sketch op Latma over een prehistorische Palestijnse dinosauriër met keffiye en AK-47 die zijn omgeving aanviel.

  Like

 2. Ja, vreemd wel. Het filmpje spreekt wel over de Britse bezetters die het gebied amper 30 jaren bezet hielden, maar van de Ottomanen (Turken) geen spoor. Nochtans hielden de Turken het gebied maar liefst 400 jaar bezet tot de Britten hen versloegen in 1917. Blijkbaar wil de PA Turkije niet voor het hoofd stoten die hun bondgenoot is in de strijd tegen de Joodse staat. Nochtans zouden ze dat wel moeten want huidig Turks premier Erdogan droomt hardop van een neo-Ottomaans Imperium en daar hoort ook Israël bij (inclusief ‘Palestina’).

  Like

 3. Als we maar lang genoeg wachten hebben de Palestijnen Amsterdam ook gesticht. Wat nu zo ontzettend sneu voor ze is, is dat ze nooit tot de vorming van een eigen taal gekomen zijn. Nooit een historie hebben kunnen ontwikkelen die ouder is dan pakweg een eeuw. Geen musea vol hebben staan met kunstschatten die door Palestijnse handen gekneed of gebeiteld zijn. Geen boekenkasten gevuld hebben met oude literaire of sacrale schatten. Geen oude musicologische bronnen hebben aan te boren. En evenmin kunnen bogen op een eigen architectuur, anders dan die welke uit de joodse historiën hergeknutseld werd. Zelfs de Verenigde Staten, toch pas in tegen het einde van de achttiende eeuw gesticht, kan een langere cultuurhistorie overleggen.

  Like

 4. Ja, hier zijn ze goed in: de geschiedenis vervalsen.

  De Islam is ontstaan rond 600 na Christus, historisch aan te tonen, bewijzen, maar claimen al te hebben bestaan voor het Jodendom en Christendom waar zij grotendeels uit zijn ontstaan.

  Claimen de graven van Rachel en Abraham, nooit genoemd in de koran. Wel genoemd in de Tanach die ouder is dan de koran. (de oudste bekende rollen zijn zo’n 1400 jaar ouder dan de koran)

  En het Westen die dit weet, en ook weet dat er altijd al Joden in Israël, Palestina, Judea hebben gewoond, kijkt weer de ander kant op, laat de leugens toe……

  Als we dat blijven doen wordt de hele wereld geschiedenis straks herschreven en verdraaid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.