Zo heel af en toe brengt de BBC ook wat echte feiten naar buiten

Gaza, 12 maart 2012. Een berg puin als resultaat van een verdedigingsoffensief van de IAF (Israëlische Luchtmacht) [foto: BBC News, Gaza]

Behind the scenes in Gaza

naar een artikel van Elder of Ziyon
EoZ: http://elderofziyon.blogspot.com/

Er schuilt enige waarheid in een artikel van BBC-reporter Rupert Wingfield-Hayes, afgelopen maandag 12 maart 2012:

Aan de noordelijke rand van Gaza, werd ik op maandag meegenomen om één van de recentste [door de IAF] gebombardeerde plaatsen te bekijken. Een huis van vier verdiepingen werd volledig vernietigd. Het dak was binnenwaarts in elkaar gestort, tafels en stoelen, beddengoed en kinderspeelgoed, puilden uit de verpletterde vloeren zoals uit winkelen gaan met een gescheurde plastieken zak.

Het terrein rondom het huis was helemaal verkoold en er hing een scherpe brandlucht. Terug op de gebombardeerde plek ontmoette ik de man die de respectievelijke eigenaar was van die berg puin die – tot vorige nacht – nog zijn huis was geweest. Ongelooflijk wel dat er niemand werd gedood in de explosie, ondanks de volledige verwoesting.

Op het eerste gezicht leek het alsof één van de Israëlische missiles compleet verdwaald verkeerd was ingeslagen, een geval van collateral damage (= zijdelingse niet bedoelde schade). Maar bij nadere bevraging veranderde dat beeld.

“Ik heb reeds één zoon in de strijd om de bevrijding [van Palestina] verloren,” vertelde de eigenaar van de berg puin me. “Ik heb er nog twee meer en ik ben bereid om hen ook op te offeren.” Eén van zijn zonen is lid van de Al Qassam Brigades, zegt hij, en de andere is actief in de Islamitische Jihad.

“Nadat de aanval van vorige nacht [zondag 10.03] telefoneerde de Israëlische Shin Bet (Binnenlandse Veiligheidsdienst) me op om me te vertellen dat dit gebeurde wegens de activiteiten van mijn zoon,” zei de man.

Ik vroeg aan een andere locale inwoner hoe het mogelijk was dat zoveel mensen relatief ongedeerd uit het gebouw konden ontkomen dat toch zo volledig werd vernietigd. “Soms bellen de Israëliërs vooraf de persoon op om hen te waarschuwen dat zij nog 10 minuten de tijd krijgen om het huis te verlaten, dan slaan zij toe.”

… “Wat bedoelt u met wanneer u zegt dat u strijdt tegen de bezetting?” vroeg ik aan een Gazaan. “Israël heeft zich toch tenslotte in 2005 helemaal uit de Gazastrook getrokken?”

Wij bedoelen de bezetting van Jeruzalem, van Jaffa en Haifa en alle andere plaatsen die ons toebehoren,” zegt hij zonder aarzeling.

Ha zo zit dat in elkaar. Zo hoor je het ook weer eens van een ander… 😦

2 gedachtes over “Zo heel af en toe brengt de BBC ook wat echte feiten naar buiten

 1. Dit zegt YHWH de GOD van Israël :

  In deze eeuw zal IK hen, die Israël willen vernietigen, vernietigen op de
  DAG van mijn wraak en vergelding.
  IK YHWH BEN.

  Woord van GOD.
  16.03.2012.

  Like

Reacties zijn gesloten.