Egyptisch parlement neemt motie aan: Israël eerste vijand van Egypte en de Arabische natie

Kaïro, Egypte. Een dagje uit tijdens de Arabische Lente van 2011. Foto genomen op vrijdag 13 mei 2011 tijdens een manifestatie op het intussen wereldbekende Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Kaïro, sinds kort hernoemd als het Plein van de Vrijheid. Het Vrijdaggebed ter ere van de Dag van Nationale Eenheid werd weer massaal bijgewoond. Hierboven werd een pop symboliserend de staat Israël opgehangen, dit om de islamisten beter te inspireren tot een devoot gebed [foto: CiF-watch, h/t Armaros]

Ägyptische Volksvertretung fordert Bruch mit Israel

door D. Nowak [http://www.israelnetz.com/]
vertaling E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com/]

Het door islamisten beheerste Egyptische parlement heeft de regering in Kaïro ertoe opgeroepen om de Israëlische ambassadeur in het land uit te wijzen. De afgevaardigden namen maandag een dienovereenkomstige anti-Israëlverklaring aan.

Egypte zal nooit vriend, partner of bondgenoot van de zionistische constructie zijn, die wij als eerste vijand van Egypte en de Arabische natie zien”, staat er in het document van de Egyptische volksvertegenwoordiging. Daarin roepen de afgevaardigden de regering ertoe op om “alle betrekkingen en overeenkomsten met deze vijand te herzien”. De regering zou bovendien met onmiddellijke ingang de gasexport naar Israël moeten stopzetten en de Egyptische ambassadeur uit Israël moeten terughalen.

In de verklaring eisen de leden van het parlement de ondersteuning voor het Palestijnse verzet in al zijn vormen, met het oog op de “agressieve politiek” van Israël. Volgens de krant “Jerusalem Post” werden de eisen door de regering van Iran begroet. De stap zou een “natuurlijke en logische” reactie op de “misdaden van het zionistische regime” zijn, zei Ramin Mehmanparast, de woordvoerder van het Iraanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een gedachte over “Egyptisch parlement neemt motie aan: Israël eerste vijand van Egypte en de Arabische natie

  1. Met deze motie zullen zij het probleem van de meer dan 50% Egyptische analfabeten, de torenhoge werkloosheid, armoede & honger zéker kunnen oplossen. Ze zullen het ook nooit leren. Israel als de bekende bliksemafleider, voor het eigen falen om problemen op te lossen. Die Arabieren kan je werkelijk alles wijsmaken hoor ik je denken, maar de gemiddelde Europeaan is ook niet te verwaarlozen. Bij hen werkt deze tactiek ook prima.

    Like

Reacties zijn gesloten.