Geen gebrek aan Westerse en internationale aandacht voor Palestijnse terreurgroepen [in beeld]

Gaza City, 12 maart 2012. Plaatjes boven en onderaan: De Gazaanse website Pal Today, gelinkt met Islamitische Jihad, bracht gisteren een persconferentie van de Al Quds Brigadisten, de gewapende vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad. Zo te merken aan de dozijnen microfoons die de terroristen haast de neus worden ingeduwd, mogen ze duidelijk niet klagen over een gebrek aan belangstelling voor hun terreuroorlog jegens Israël. Toppunt van perversie en een zoveelste dieptepunt van de de facto anti-Israëlische internationale en Westerse media. Voor een uitgebreid (Engelstalig) verslag van de bewuste persconferentie klik hier.

De Israëliërs zèlf moeten het met heel wat minder belangstelling doen. Op de Belgische nieuwszender De Redactie wordt in hun nieuwsitem over Gaza een begeleidend filmpje getoond over het leed van de Gazanen dat wordt veroorzaakt door de Israëlische bombardementen. Maar geen enkele Westerse camera of micro te zien in de belegerde dorpen en steden in Zuid-Israël. Geen nieuws over Ashdod, Ashkelon, Beersjeba… zero, nada, nothing at all! Volgt u nog?

Opmerkelijk is ook het misleidend taalgebruik in de kranten wanneer ze over terroristen en hun organisaties schrijven.  Hoewel zowel internationaal als Europees de terreurgroepen Palestijnse Islamitische Jihad en eveneens Hamas als feitelijke terreurorganisaties staan geboekt op de terreurlijst van de VS en de EU, is dit blijkbaar nog niet overal doorgedrongen bij onze (Belgische) kranten en mediakanalen. Zo spreekt de linkse krant De Morgen over “de Islamitische Verzetsbeweging Hamas…” [waarbij verzet met een hoofdletter ‘V’ wordt geschreven!] en de conservatieve kranten Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws over ”de Palestijnse verzetsbeweging Hamas…”

Hiermede geeft de Belgische media duidelijk te kennen dat zij die Europese en Amerikaanse terreurlijst niet erkennen. Ondanks het feit dus, dat zowel van Canada, Japan, Israël, de Verenigde Staten inclusief 28 op 29 landen van de Europese Unie (waaronder dus ook België en Nederland) Hamas op de lijst van terroristische groeperingen hebben staan. [Enkel Groot-Brittannië en haar vazalstaat Australië hebben [voorspelbaar] enkel de militaire vleugel van Hamas, met name de Izz Ad-Din Al-Qassam Brigades, geafficheerd als terreurorganisatie.]

Op de terreurlijst van de Europese Unie, die werd goedgekeurd te Brussel op 21 december 2005, komen naast de namen van 26 internationaal gezochte terroristen, ook de namen voor van 27 terreurorganisaties waaronder: Hamas (met inbegrip van de Hamas Izz Al-Din Al-Qassam Brigades), Palestijns Bevrijdingsfront (PLF), Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) met inbegrip van de Al Quds Brigadisten (plaatjes boven en onderaan), Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), Volksfront voor de Bevrijding van Palestina / Generaal Commando (a.k.a PFLP — General Command), Hizbul Mujahideen aka Hezbollah (HM) en de Al Aqsa Martelaren Brigades (= de gewapende vleugel van Al Fatah, de partij van de ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

5 gedachtes over “Geen gebrek aan Westerse en internationale aandacht voor Palestijnse terreurgroepen [in beeld]

 1. Ach waarom niet? De opstelling van de Jager wordt ook belachelijk gemaakt t.a.v. de kwestie Griekenland. Waarom spendeert Hamas (of krijgt) mortieren ,geavanceerde antitank raketten en Grads? Als de EU op zou houden met heimelijk mee te werken aan de vernietiging van Israël zou dat best mogelijk zijn. Kom nou niet aan met 1 april hoewel het vooralsnog wat ver gezocht lijkt.

  Like

 2. De ‘accountboeken van Hamas & Fatah te laten inspecteren? Eén April is pas over twee en halve week.

  Like

 3. Toch loont het de moeite om er tegen in te gaan. Vergelijk het Palestijnse meisje boven. Bovendien in de reactie laat de schrijfster nog steeds de schijn bestaan dat het hierboven genoemde meisje toch door Israël is gedood zij het in 2006.

  Like

 4. Zou al dat wapentuig gefinancierd worden door de EU en de USA? Het lijkt me een goed initiatief om ook de Hamas en Fatah accountboeken te laten inspecteren door hun geldschieters net zoals in Griekenland.

  Like

 5. Ik denk niet dat een paar ongeinformeerde, gebiaseerde Belgische kranten het verschil zullen maken. Als het ze ‘zo een satisfactie geeft om (tegen beter weten in) verkeerde informatie te blijven geven, laat ze. Het énige wat dan helpt is aanklagen en retificatie afdwingen, maar dit loont de moeite niet, daar het maar om ongeinformeerde, gebiaseerde miniscule kranten gaat en hun “journalisten zichzelf totaal te kijk zetten in hun onkunde.
  Domheid is ook een vak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.