Kwakkel v/d dag: Volkskrantfoto toont Israëlische raketbeschieting van Gaza…Huh? [in beeld]


Update 12 maart: protesteren helpt. De Volkskrant heeft zijn misser ingezien en de ondertiteling bij de foto gewijzigd. Er staat nu: “Een Israëlische Iron Dome-raket wordt afgevuurd om een inkomende raket uit de Gazastrook te onderscheppen.” Overigens hadden ook Trouw en het Parool deze kwakkel klakkeloos overgenomen. Kan je nagaan zeg…

In hun haast om Israël te demoniseren maak je de gekste toestanden mee in de media. Vandaag was het dan de beurt aan de Nederlandse Volkskrant. Onder de titel “Derde dag op rij van luchtaanvallen op Gazastrook”, toont de VK een persfoto van het AP van een luchtafweerinstallatie van waaruit een raket wordt afgevuurd met als ondertitel :”Een raket wordt vanuit Israël op de Gazastrook afgevuurd.” En de krant gaat verder met “Israël heeft zondag voor de derde dag op rij luchtaanvallen uitgevoerd op de Palestijnse Gazastrook. Daardoor zijn al 17 mensen om het leven gekomen en 28 mensen gewond geraakt, meldden artsen in Gaza.”

Echter, wat u op het plaatje ziet is geen Stalinorgel of zoiets, maar het succesvolle Israëlische luchtafweersysteem Iron Dome. Telkens Hamas en Co raketten afschieten, lanceert dit geschut enkele geleide raketten die de aanstormende Gazaanse raketten onderscheppen en onschadelijk maken. Zo werden dit weekeinde door dit systeem 28 op 31 Qassam raketten met succes onderschept.

Hoe de Volkskrant dergelijke kwakkel van jewelste in de wereld stuurt, is echt te gek om los te lopen. Misschien dat ze in de toekomst beter andere journalisten aan het werk zetten die een minimum notie hebben van het Israëlisch-Palestijnse conflict en zo ongeveer weten welke wapens beide partijen inzetten. Het zou de geloofwaardigheid van de krant ten goede kunnen komen.

Videoclip: Israel’s Iron Dome


Met dank aan Sophie P. voor de hint.

5 gedachtes over “Kwakkel v/d dag: Volkskrantfoto toont Israëlische raketbeschieting van Gaza…Huh? [in beeld]

  1. Ik was al bang dat Hamas hun Gradraketten nu al op deze wijze konden inzetten in een container dus. Dat zou hun vuurkracht dramatisch verhogen… Hopelijk zijn ze nog niet op dit idee gekomen.

    Like

  2. Men noemt dit ‘stemmingmakerij door een stelletje onbenullen die zichzelf het predicaat journalist toekennen. De gebalanceerde, neutrale journalist (die eigenlijk niets meer is dan een doorgeef luik van feiten) bestaat niet meer. De ‘journalist van vandaag voelt zich geroepen om zijn ‘persoonlijke mening of voorkeur met ons te delen. Waar of niet waar, dat doet er niet toe, als hij zijn hart maar kan luchten & het niet tegen de politieke voorkeur v.d. hoofdredactie gaat.

    Like

  3. Dezelfde foto met hetzelfde bijschrift plaatsten ook Trouw en Parool op hun websites. Er wordt dus klakkeloos iets overgenomen zonder dat men het controleert. Blijkbaar doen deze kranten niet meer aan waarheidsvinding.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.