Journalisten in Gaza afgeranseld, reporter van Sky News ontvoerd door Hamas

Gaza, 9 maart 2012. Hamas milities overvallen de wagen van journalist Mohammed Mashharawi van Sky News en voeren hem af naar een onbekende bestemming.

Gaza : deux journalistes battus, un troisième enlevé
Aucune réaction internationale ou des ONG

naar een artikel van Niso Amzar [http://jssnews.com/]
en van Elder of Ziyon [http://elderofziyon.blogspot.com/]

Dat Hamas het niet zo nou neemt met de vrije meningsuiting en de vrijheid van pers weten we al langer dan vandaag, maar het wordt er echt niet beter op. Hamas wil geen pottenkijkers in de buurt en het heeft daar zo zijn redenen voor. Lees bv op Brabosh.com: Wereldvrouwendag in Hamastan anno 2012: Gaza een wereld APART

Het persagentschap Palestine Press Agency en ook Wafa berichten dat Hamas gisterochtend 9 maart ’12 drie journalisten hebben aangevallen en in elkaar geslagen en er eentje hebben meegenomen naar een onbekende bestemming.

Volgens het bericht zijn de afgeranselde journalisten Mohammed Mashharawi van Sky News, Adnan al-Barsh van de Arabische sectie van de BBC en journalist Amer Abu Omar. Mashharawi (plaatje rechts) werd naar verluidt opgepakt en ontvoerd door Hamas. De betrokken journalisten waren in Gaza om er een massahuwelijk te verslaan.

In de Westerse berichtgeving is hierover niks terug te vinden. Geen enkele internationale organisatie, geen enkele niet-gouvermentele organisatie (NGO), zelfs niet Reporters Zonder Grenzen, vinden geen van allen dit incident de moeite waard om over te berichten. Ik ben benieuwd om te zien welke Westerse media of mensenrechtenorganisatie zich met deze kwestie zal inlaten, als het al ooit zal gebeuren. Want, als er nergens een link met Israël kan gelegd worden, waarom zouden ze ook, niewaar? Vreemde zaak…!

Ironisch genoeg verklaarde de gisteren afgeranselde BBC-journalist Adnan al-Barsh eind vorig jaar parmantig dat hij en andere Palestijns-Arabische journalisten nooit zouden ophouden om de waarheid te brengen en de zaak van hun volk te steunen – “ongeacht hoezeer ze ook gepest en geïntimideerd worden door Israël“. Benieuwd wat Adnan al-Barsh nu zal zeggen nadat hij in elkaar werd geslagen door zijn zo geliefde volk dat het gebied controleert waar hij zijn werkterrein heeft.

Op deze video kan je luisteren naar een verslaggeving van Al Barsh over de uitreiking van de diploma’s aan de Al Quds Universiteit in Gaza, de broedmachine van aanstormende terreurleiders en ideologen van Hamas en Co.


Met dank aan Geert V. voor de hint.