Vrouwendag: Ik wens dat het hele Midden-Oosten wat meer op Israël lijkt [2x video met Happy Joel]

‘Happy Joel’ (Joel Moss) is een 31-jarige Joodse standup comedian uit Los Angeles, California, VS. In de video hierboven wenst hij op zijn onnavolgbare wijze dat het hele Midden-Oosten wat meer op Israël mag lijken. “Seriously, if women had rights and people could vote and media was as free in the other countries of the mid-east, this would be a much better world.” [In alle ernst, indien vrouwen rechten hadden en de mensen hun stem mochten uitbrengen en de media zo vrij was als in andere landen van het Midden-Oosten, dan zou het een veel betere wereld zijn om in te leven.”]

In de volgende video deed Happy Joel, naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de stichting van de Joodse staat Israël in 2008, mee aan de Israel@60 wedstrijd in de categorie “Adverteren in 30 seconden in het Duits“. Omdat Happy Joel zoveel houdt van democratie, vrije meningsuiting, vrouwenrechten en al dat soort andere belangrijke kwesties, koos hij als motief: Ich Liebe Israël!!! (Ik hou van Israël) 🙂

Facebook fanpagina van Happy Joel en hier zijn website.