Internationale Vrouwendag: wanneer krijgen vrouwen in de moslimwereld gelijke rechten? [video]

Vandaag 8 maart 2012 is het Internationale Vrouwendag. Hierboven: knap gemaakte videoclip van Vrouwendag 2011 door Honest Reporting.

Als je wilt weten hoe het er in een bepaald land of in een bepaalde gemeenschap aan toegaat, als je de mate van beschaving in dat bepaald land of gemeenschap wilt kennen, stap dan altijd en overal eerst op de vrouwen af en ga kijken en luisteren hoe het met ze is gesteld.

vrij zijn – heerlijk!

Hoe leven ze, wat mag en mag niet, mogen ze naar school en later naar de universiteit, worden ze genitaal verminkt als ze 10 jaar oud zijn, uitgehuwelijkt voor geld en goud of 1 geit en 3 schapen als ze 12 zijn, worden ze legaal misbruikt, verkracht, geprostitueerd, moeten ze hun partner delen met nog drie of vier andere vrouwen, mogen ze een auto besturen, mogen ze een vrij beroep uitoefenen, deelnemen aan verkiezingen, zich kandidaat stellen en mandaten bekleden, zich kleden hoe ze willen, vrij kiezen of ze hun haren willen bedekken of niet, zich vrij bewegen, alleen naar café of een bioscoop gaan, mannen daten, zelf hun levenspartner kiezen, het aantal kinderen mee bepalen, baas in eigen buik zijn, mogen ze gewoon vrouw zijn?…

Al die demonstraties die al weken in de landen van het Midden-Oosten worden gehouden en waar ook veel vrouwen aan deelnemen, wordt daar dan ook betoogd voor meer vrouwenrechten? Of is dat enkel een zaak van mannen alleen?

Vrouwendag in Gaza [in beeld]

Lees ook op Brabosh.com: Vrouwen in het Midden-Oosten hebben alleen in Israël gelijke rechten