Bethlehem Checkpoint aan de Veiligheidsmuur is levensreddend [Ryan Jones]

De grote, imposante betonnen barrière tussen Jeruzalem en Bethlehem is het belangrijkste twistpunt bij de conferentie Christ at the Checkpoint, maar men negeert de werkelijke reden waarom deze werd gebouwd. Het bijwonen van de conferentie Christ at the Checkpoint deze week bood me de kans om het checkpoint te passeren, dat nu Bethlehem van Jeruzalem scheidt.

Israel Today schrijft:

Over de veiligheidsmuur aan de noordzijde van Bethlehem wordt gesproken alsof dit deprimerende bouwsel er altijd al staat. In werkelijkheid is deze barrière minder dan 10 jaar oud. Israël heeft hem met tegenzin gebouwd als reactie op onophoudelijke aanslagen tegen Joden in het naburige Jeruzalem.

Als de Palestijnen echt een aparte staat willen, moeten ze begrip krijgen voor het idee van een grens en grensovergangen. De veiligheidscontrole van Bethlehem wordt voorgesteld als een gevangenisachtige omgeving, maar in werkelijkheid verschilt deze niet van de barrières en veiligheidscontroles die veel landen over de hele wereld van elkaar scheiden. In feite fungeert het als grenspost in dichtbevolkt gebied niet zo slecht.

Gesteld dat Israël willekeurig onrechtvaardige omstandigheden zou opleggen aan de Palestijnen, wordt het feit nooit genoemd dat alle Israëlische veiligheidsmaatregelen zijn genomen als reactie op Palestijnse agressie. Het feit dat 10 jaar geleden, voor de laatste intifada, er veel minder soldaten rondliepen en men zich veel vrijer kon bewegen, wordt genegeerd.

Daarom bestaat het Bethlehem Checkpoint

door Ryan Jones [http://israeltoday.nl/]

De grote, imposante betonnen barrière tussen Jeruzalem en Bethlehem is het belangrijkste twistpunt bij de conferentie Christ at the Checkpoint, maar men negeert de werkelijke reden waarom deze werd gebouwd. Het bijwonen van de conferentie Christ at the Checkpoint deze week bood me de kans om het checkpoint te passeren, dat nu Bethlehem van Jeruzalem scheidt.

Het is inderdaad een indrukwekkend, intimiderend en zelfs deprimerend bouwsel. Het passeren is nu erg ongemakkelijk, in vergelijking met hoe gemakkelijk het tien jaar geleden was om van Jeruzalem naar Bethlehem, en omgekeerd, te reizen. Ik kan zelfs begrijpen waarom veel Palestijnen ‘beledigd’ zijn door de grote grijze muur. En ik kan meevoelen met degenen, van wie de enige misdaad is dat ze geboren zijn als Palestijn, maar toch zulke ontberingen moeten doorstaan.

Maar weet u wat er nog meer deprimerend, ongemakkelijk en beledigend is? Opgeblazen worden tijdens een busrit.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Het Bethlehemse deel van de veiligheidsmuur, veruit het grootste en meest intimiderende deel, is een groot geschilpunt bij Christ at the Checkpoint. Het wordt gepresenteerd als een belichaming van Israëls wrede onderdrukking, die wordt uitgevoerd met hulp van Christelijk-Zionistische steun. Maar ze laten slechts één kant zien. De mensen die de aanwezigheid van de veiligheidsmuur verketteren hebben tot nu toe niet genoemd dat er een reden was voor de bouw. Het lijkt of ze iedereen willen laten geloven, dat Israël eigenmachtig deze barrière heeft opgericht als middel om de Palestijnen sadistisch te onderdrukken.

De realiteit is dat voordat het veiligheidshek barrière werd gebouwd, met name het deel dat Bethlehem scheidt van Jeruzalem, er veel angst heerste. Ik wist nooit of de volgende busrit van mijn vrouw, van haar werk naar huis, haar laatste zou zijn, of dat het café of de pizzeria waar we gingen zitten, die week zou worden gekozen voor een zelfmoordaanslag (ja, dat gebeurde soms wekelijks). Nu ik vier jonge kinderen thuis heb, denk ik dat ik nog veel banger zou zijn als die aanvallen met dezelfde frequentie gebeurden.

Dus, hoewel we invoelend, begripvol en meedogend kunnen en moeten zijn, kan ik me voorstellen dat de meerderheid van de Israëli’s, net als ik, niet bereid zijn om hun excuses aan te bieden voor iets dat er voor zorgt dat ze weer met de bus kunnen rijden en koffie drinken, zonder vrees aan flarden te worden geblazen, zelfs al is het ongemakkelijk en een belediging voor de Palestijnen. Het is tijd om de schuld daar neer te leggen waar die echt thuishoort.

Over muren lees ook dit op Brabosh.com:

muur1En wie staat er altijd op de eerste lijn om zich te beklagen over de Veiligheidsmuur? De terreurgroepen, hun sponsors en sympathisanten…

4 gedachtes over “Bethlehem Checkpoint aan de Veiligheidsmuur is levensreddend [Ryan Jones]

  1. Rij van Utrecht naar Amsterdam en je ziet zo eenzelfde ‘MUUR’, alleen noemt men het daar een ‘geluidsoverlast muur. In Israel noemt men het een ‘terroristenoverlast muur, dat is het énige verschil. Europa is volgebouwd met dit soort muren, dus onze hypocrietjes moeten ophouden te zeuren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.