Barack Obama: Israël, een eiland van democratie, is onze grootste bondgenoot in het M-O [video]

Gisteren, 5 maart 2012, was premier Benjamin Netanjahoe te gast in het Witte Huis, Washington DC. De gesprekken tussen de Israëlische premier en president Barack Obama verliepen merkelijk warmer dan eerder het geval was. De president benadrukte dat de VS Israël altijd zullen steunen als het land bedreigd of aangevallen wordt. Barack Obama zei onder meer het volgende:

This visit obviously comes at a critical time. We are seeing incredible changes that are taking place in the Middle East and in North Africa. We have seen the terrible bloodshed that’s going on in Syria, the democratic transition that’s taking place in Egypt. And in the midst of this, we have an island of democracy and one of our greatest allies in Israel.

As I’ve said repeatedly, the bond between our two countries is unbreakable. My personal commitment — a commitment that is consistent with the history of other occupants of this Oval Office — our commitment to the security of Israel is rock solid. And as I’ve said to the Prime Minister in every single one of our meetings, the United States will always have Israel’s back when it comes to Israel’s security. This is a bond that is based not only on our mutual security interests and economic interests, but is also based on common values and the incredible people-to-people contacts that we have between our two countries.

Washington, 5 maart 2012. De sfeer leek opperbest in The Oval Room van het Witte Huis. Er kon zelfs even gelachen worden. Dat was weer lang geleden…

7 gedachtes over “Barack Obama: Israël, een eiland van democratie, is onze grootste bondgenoot in het M-O [video]

 1. Zou het? Obama heeft al ettelijke keren getoond dat hij afkerig is van de staat Israël… Ik heb moeite om te geloven dat hij oprecht is wat de verdediging van Israël betreft. Hij heeft nooit een bezoek gebracht aan dat land…

  Like

 2. De handdruk van Obama, was geen elimentaire beleefdheid, maar propaganda voor de pers. Wie mensenkennis heef en goed uit zijn doppen keek, kon merken hoe groen Obama zat te lachen naar onze prime minister!

  De wind zal nooit draaien. Zeker niet bij de meest linkse president president allertijden. Nooit zal Obama Iran zelf aanvallen, nooit!!!
  Hetzij onder zware druk van oppositie en dan slechts in laatste instantie.

  Zoals ik elder al benadrukte… De VS heeft geen oorlogsbudget meer! En Obama zijn kiespubliek bestaat niet uit Israel liefhebbers. De koppige linkse ezel denkt zelfs dat hij zal herverkozen worden. Mocht het tegendeel waar zijn, dan was hij twee jaar geleden al 180° met zijn politiek gedraaid.

  Dit is louter fictie en zal ook nooit gebeuren… Maar mocht Israel een oorlog vechten met Iran, en nog enkele buurlanden die bij op de kar springen… En Israel zou verliezen, dan zouden de VS onder Obama zich pas komen mengen als het al te laat was. Voor Obama zijn politiek zou het zelfs beter uitkomen mocht hij geen rekening meer hoeven te houden met Israel in de regio. En zijn sociale en economische politiek zou hij in de VS dan nog harder kunnen doordrukken. Op dat gebied heeft Iran misschien gelijk: Obama is de grote Satan!

  Ik blijf het tig keren herhalen: willen we onze poten niet vuil maken, willen we zelf niet vechten, dan kunnen we beter wensen dat de VS hun vliegdekschip gekelderd wordt en dat zo de VS verplicht wordt om wel ten oorlog te trekken. Zoniet, zal Israel het zelf moeten oplossen.

  En daar ging het gisteren allemaal over in D.C.
  Netanyahu is dat gaan vertellen aan Obama en verkondigd zo officieel dat we het zelf doen en zonder de VS. En dat het ons zal lukken ook!

  Ik heb lang aan Netanyahu getwijfeld. Vooral ten tijde van de vele beschietingen vanuit Gaza. Zijn afwachtende rol beviel me niet… Evenals de gijzelruil en vrijlating van honderden terroristen, maarmee hij zich beroepte op de joodse godsdienst. Ondertussen ben ik in Israel meer betrokken geraakt met beide zaken en ben nu op de hoogte van het uiteindelijke verloop en de antwoorden van Israel.

  Ik zeg nu vandaag en al enkele weken, dat ik mijn mening grondig herzien heb. Netanyahu is een groot leider en de ideale prime minister die we nu nodig hebben. De ideale man om een oorlog van die omvang te winnen. De grootste leider van het moment, veel sterker en correcter dan zijn Europese collega’s en veel beter en wijzer dan die linkse halve Keniaanse president van de USA!

  Like

 3. Interessant dat hij niets meer over de Arab ‘spring’ had te vertellen, integendeel

  Like

 4. Zoals Dalida ooit zong: “Parole, parole, parole…..,
  De lichaamstaal van Obama liep totaal niet in coordinatie met zijn woorden!

  Heb op Youtube een filmpje gezien over Obama de kanditaat & Obama de President.
  Die twee liepen óók niet in coordinatie met elkaar. In feite heeft Obama toen de énige keer zijn woord van CHANGE waar gemaakt: Van (zogenaamde) pro-Israelische kandidaat naar de méést anti-Israelische Amerikaanse President ooit!

  Ditzelfde kunstje probeert hij nu weer, alleen is het deze keer veel gevaarlijker, daar hij in zijn tweede termijn niets te verliezen heeft. Het is te hopen dat de ‘pro-Israel kiezers in Amerika dit ook begrepen hebben.

  Like

  1. Precies. Enkele dagen geleden heb ik nog deze video online gezet:

   ECI: De vriendschap van Barack Obama voor Israël is een mythe [video]
   https://brabosh.com/2012/03/04/pqpct-glv/

   Maar goed, Netanjahoe is niet voor één gat te vangen. Hij speelt mee met de show van Obama die alleen maar denkt aan herverkozen te worden en zijn volk helemaal niet bedreigd wordt, terwijl Netanjahoe alleen maar denkt hoe zijn volk dat op de drempel staat van algehele vernietiging, op zoek is naar partners om die vernietiging af te wenden. In dat opzicht lachen beide heren nogal groen.

   Like

  2. Ja het is pure taqiyya, vermoedelijk overgeërfd van zijn vader.

   Zijn lichaamstaal spreekt ook boekdelen, naargelang met wie hij spreekt….

   Like

Reacties zijn gesloten.