5 gedachtes over “Netanjahoe tegen Obama: Jij valt Iran aan of anders… doen wij het zelf ! [cartoon]

 1. Inderdaad. Er doen al weken en maanden de wildste geruchten de ronde en niemand die weet wat er precies aan de hand is. Ik denk dat wij op een bepaald ogenblik, ’s morgens wakker worden en op het nieuwsbericht vernemen dat Israël de kerninstallaties van Iran heeft vernietigd. En misschien zelfs dat niet eens. Maanden of jaren later krijgen wij misschien dat bericht te horen. Want Iran zal niet meteen zijn mislukking erkennen.

  Like

  1. .dat scenario is inderdaad goed mogelijk;tenzij Obama zelf beslist om ten aanval te trekken niet om Israel te beschermen maar meer om zijn sterkte te laten blijken in een verkiezingsjaar? tenzij er morgen natuurlijk weer een andere wind waait natuurlijk…

   Like

 2. De VS recupereert van 2 oorlogen. Financieel gezien 2 zware verliezen. Obama kan niet ineens zijn kont draaien en ten voordele van eigen electorale herverkiezing ten oorlog trekken. Ik blijf zelfs van mening dat ie dat niet wil. Overigens zijn niet alle Amerikanen pro-Israel, vergeet dat vooral niet!

  De VS zullen enkel ten strijde trekken indien ze zelf aangevallen worden. BV door een schip dat nabij Iran zou aangevallen worden.

  Israel heeft vandaag officieel bevestigd dat het de VS niet nodig heeft en zeker geen goedkeuring. Wie tussen de regels leest weet dat dit een regelrechte oorlogsverklaring is aan Iran.

  Als die oorlog er vroeg of laat komt (alleszins dit jaar nog), dan kan dat snel gaan zonder al te veel dingen te mobiliseren. Zelfs zonder zelf schade op te lopen. Of het kan uit de hand lopen en wordt het smerig. In ieder geval: Israel als machtigste militaire machine zal overwinnen!

  Geruchten, roddels, scenario’s overlopen… Ik zal zeggen waar het op staat: Israel heeft het nucleaire programma van Iran al met een cybervirus schade toegebracht, door de eliminatie van enkele belangrijke pionnen loopt het programma vertraging op en er zijn zelfs recentelijk enkele vernielingen en saboutages aangebracht in Iran… Maar uitstel is geen afstel. De atoomkop kan er alsnog komen en oorlog is sowieso al niet meer uit te sluiten!

  Als je denkt dat Israel de nucleaire sites kan vernietigen en er pas naar jaren mee zal uitpakken, dan zit je er flink naast. Neem nu dat het mogelijk is, wat denk je dan dat Iran in al zijn wanhoop zal doen?
  Zulke dingen zijn groots en zelfs uit de ruimte kunnen zulke dingen waargenomen worden. Dan is het niet alleen de VS, maar ook nog andere grootmachten die er alles zouden aan doen om het uit de doofpot te houden.

  Nee, het is een oorlog waar Israel niet zit op te wachten en al helemaal niet nu Poetin frauduleus herverkozen is. Maar hoe dan ook; Israel zal zegevieren! Al hoop ik stiekem toch nog dat we onze poten er niet moeten aan vuil maken en dat de VS voor ons de oorlog vechten nadat hun vliegdekschip in Iraanse wateren gekelderd werd.

  Strijdlustige groeten

  Like

Reacties zijn gesloten.