Wanneer begint de Saoedi-Arabische ‘Week van de Apartheid’? [poster]


Deze poster die door Elder of Ziyon werd ontworpen, is gebaseerd op een plaatje dat werd geschoten op de weg naar Mekka in Saoedi Arabië, de belangrijkste heilige stad van de Islam en waar de Sharia triomfeert. Rechtdoor “alléén voor moslims”; dienen de volgende afslag te nemen: “niet-moslims”. Hallo, Apartheid? Maar niet alleen moslims genieten een voorrangsregel in de Arabische wereld ten aanzien van niet-moslims. Ook de Palestijnen worden al generaties lang systematisch gediscrimineerd in de Arabische en Moslimwereld op basis van hun afkomst. In dit geval zou de bewegwijzering kunnen luiden: “Alleen voor Arabieren” rechtdoor en “Palestijnen Rechts” afslaan.

De cultus van de Israeli Apartheid Week draait overuren

Wouter B.: “Enthousiaste anti-Israel activisten, van het Palestina Komitee tot Al Jazeera, gaan weer proberen om Israel als een apartheidsstaat neer te zetten om de oproep tot een boycot van Israel (want dat doe je met apartheidsstaten) kracht bij te zetten. Onder het mom van internationaal recht streeft men de vernietiging van Israel na, al zeggen de meeste activisten dat niet zo hardop, want dat zou veel potentiële deelnemers aan een boycot afschrikken. De legitimiteit van Israel (waarover men zich wijselijk op de vlakte houdt) is echter ook onderdeel van datzelfde internationale recht. Zelfs een pro-Palestijnse activist als Norman Finkelstein, die al jarenlang in alle toonaarden Israel en haar sympatisanten zwart maakt maar wel een tweestatenoplossing zegt voor te staan, heeft daar nu genoeg van en haalde onlangs uit in een interview de boycotbeweging (BDS) genadeloos onderuit. [bron]”


9 gedachtes over “Wanneer begint de Saoedi-Arabische ‘Week van de Apartheid’? [poster]

 1. Er is inderdaad een verschil. Ik wilde gewoon even het voordeel van de twijfel toepassen.
  Misschien naïef. Er is inderdaad al genoeg gedoogd.

  Like

 2. Heb jij dan al een wegbewijzering gezien naar Rome waarop staat “Katholieken rechtdoor” en “Niet-Katholieken hier afslaan”? 🙂

  Nochtans in Vatikaanstad staan moslims, christenen, Joden, boeddhisten en anderen broederlijk naast elkaar op het Sint-Pietersplein.

  Like

 3. Zou het niet kunnen zijn dat dit bord te maken heeft met de massa toestromende moslims bij de Hadj-bedevaart? Gewoon uit logische-logistieke redenen zeg maar?
  Weet iemand het verhaal hierachter?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.