Burgemeester Nir Barkat: Wij gaan door met bouwen overal in Jeruzalem voor iedereen [video]

Barkat: We’ll Continue to Build in All of Jerusalem for Everyone

Burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat: Er is geen bouwstop, wij zullen blijven bouwen in alle delen van de stad voor alle inwoners, Arabieren en Joden, ongeacht wie ze zijn of waar ze vandaan komen

door Elad Benari & Yoni Kempinski [Arutz-7]

In dit videointerview met Arutz-7, heeft burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat het vooral over de investeringen en constructiebouw in alle delen van Jeruzalem, met inbegrip van het oostelijk deel van Jeruzalem [te beluisteren vanaf 1’09”]. Dit omvat het investeren in wegeninfrastructuur, nieuwe klaslokalen en over de groeiende soevereiniteit van Israël in alle delen van zijn hoofdstad. “Wij krijgen steeds meer positieve feedback van alle inwoners van de stad Jeruzalem,” zei de burgemeester.

Hij had het ook over de eis die de wereld stelt om een bouwstop in de stad Jeruzalem. Barkat zei dat wanneer mensen hem gewoonlijk om een bouwstop in Jeruzalem op te leggen, hij hen gewoonlijk vraagt wat dat inhoudt:

“Ik vraag aan de mensen: ‘Wat bedoelt u in feite met het bevriezen [van de constructiebouw] in Jeruzalem? Wilt u dan dat wij de bouw stilleggen van al de infrastructuur? Wil u dat we ophouden met het bouwen van klaslokalen voor de inwoners in oost Jeruzalem? En, moge G’d het verhoedde, dat jullie eisen dat we alles stilleggen – zowel voor Joden, Christenen en Moslims? Of nog erger, eisen mensen werkelijk van ons dat we enkel de bouw verbieden voor Joodse mensen, wat in feite onwettelijk is in Israël, in strijd is met de Grondwet van de Verenigde Staten en onwettig is onder gelijk welke wet?”

“Onze leidraad is dat wij in de stad Jeruzalem bouwen voor àlle ingezetenen, Joden en niet-Joden, in alle delen van de stad,” beklemtoonde Barkat. “G’d zij dank zien wij groei in de economie, in het onderwijs en van de infrastructuur. De stad beweegt zich inderdaad in de juiste richting.”

Hij benadrukte ook dat zowel Joden als niet-Joden de wet moeten respecteren en legaal bouwen in Jeruzalem. “Zo lang zij blijven bouwen volgens de wet, zullen wij hen steunen en helpen te voldoen aan hun mogelijkheden om te bouwen in alle delen van de stad, met inbegrip van Joodse woonblokken in oost Jeruzalem of om het even waar.”

“Het gerechtshof verwacht van ons dat wij de legale woningbouw op een positieve wijze uitbreiden en de illegale woningbouw vervolgen over de hele stad,” zei Barkat. “Deze elementen vormen het juiste beleid om de onwettige woningbouw te verminderen en de constructiebouw in de stad van Jeruzalem onder controle te houden.”

Jeruzalem, 4 oktober 2011. Bouw van 1.100 nieuwe woningen en appartementsblokken in het district Gilo, net buiten de zogeheten Groene Lijn, in het zuidelijk deel van de hoofdstad. Dat deel van de stad voorbij de Groene Lijn, door Obama ook wel de ‘Pre-1967 Lijn’ genoemd maar die in feite de wapenstilstandslijn is van april 1949, wordt door boosaardige Israëlbashers en andere verdedigers van een Islamitische en Arabische suprematie in Jeruzalem en in de rest van Israël, foutief ‘Oost-Jeruzalem’ genoemd. [bron foto: Nir Alon]

7 gedachtes over “Burgemeester Nir Barkat: Wij gaan door met bouwen overal in Jeruzalem voor iedereen [video]

 1. Hoeveel Moslims kunnen hun geschiedenis terugvoeren naar het Jeruzalem (of ergens anders) van méér dan 3000 jaar geleden………..geen één, want de Islam bestond toen nog helemaal niet, die is pas 1500 jaar jong. Het kabaal dat er door hen wordt gemaakt betekent dus helemaal niet dat ze ‘gelijk hebben of ook maar ergens ‘recht op hebben. In tegendeel.

  Like

 2. goede beslissing,van burgermeester Barkat hierdoor laat Hij door Amerika,Eu of welk Internationale kliek niet gezeggen.terecht. Yerusjalajim is van ysrael. want het land inclusief YERUSJALAJIM is door HASJEEM aan het joodse gegeven voor Eeuwig en Eeuwig.

  Like

 3. Geweldig! Lekker doorbouwen dus, en vooral niks aantrekken van al die zogenaamde wijsneuzen die van hun eigen land een grote zooi maken (Obama?)

  Like

 4. @ Leuke buren dus. Dan wordt het wel erg makkelijk om vanuit een Westers land gratuite kritiek te leveren op een land dat al 63 jaar op voet leeft met zijn genocidale buurstaten..

  Deze cartoon geeft dat leuk weer:

  Like

 5. Inderdaad, gewoon doorduwen, de Israëlbashers en Pal-Arabieren simpelweg voor de voldongen feiten stellen: Israël gaat nooit meer weg.

  Laat die gronden braak liggen en ze denken direct dat ze d’r op kunnen. Van Oost- en West hebben de Israëliërs toch niks te verwachten.

  Tenslotte ligt Israël in het Midden-Oosten, met buren als Egypte (thans onder het bestuur van de Moslim Broederschap en Salafisten), Syrië waar alle dagen gemiddeld 100 burgers op bevel van Assad worden doodgeschoten, Libanon alias van Hezbollahland, en Jordanië nog de meest gematigde buur van allemaal wellicht omdat er 75% Pal-Arabieren leven maar toch verboden gebied voor Joden.

  Leuke buren dus. Dan wordt het wel erg makkelijk om vanuit een Westers land gratuite kritiek te leveren op een land dat al 63 jaar op voet leeft met zijn genocidale buurstaten..

  Like

 6. Inderdaad gewoon tjokvol bouwen. Feiten op de grond die tellen. Dat seniele geneuzel in de VN zet geen zoden aan de dijk. Bouwen bouwen bouwen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.