Onderschat de kracht van Israël niet in een confrontatie met Iran [Dan Ephron]

De retoriek in Washington DC en in Tel Aviv over een mogelijke oorlog met Iran is de voorbije weken zo hoog opgelaaid dat zelfs Leon Panetta, de Amerikaanse Minister van Defensie, verwacht dat Israël een van de volgende maanden of zelfs weken, zal toeslaan in Iran. Intussen wordt in Israël druk overlegd en geen kat die weet wat er achter de Israëlische coulissen gaande is [bron]

Don’t Bet Against Israel on Iran

door Dan Ephron [bron]

Israëlische officiële vertegenwoordigers verweren zich tegen de perceptie die leeft onder analisten die beweren dat het Israëlische leger (IDF) de mogelijkheden mist om een zware slag toe te brengen aan de nucleaire installaties van Iran.

Hun opmerkingen lijken zich te richten tegen kritische verslagen zoals een artikel dat vorige week verscheen in The New York Times en waarin gesteld werd dat de Israëlische vliegtuigen op reusachtige moeilijkheden zouden stuiten om Iran te bereiken en zijn kerninstallaties te vernietigen, omdat deze zich diep onder de grond bevinden en over het hele land verspreid liggen.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigen
Het doel van de Iraanse nucleaire ambities: Israël vernietigen

“Deze rapporten vertellen niet het hele verhaal,” zei een topambtenaar op het Israëlische ministerie van Defensie. “Als wij het moeten doen, geloof me, er zijn genoeg manieren om het uit voeren.” Een gepensioneerde voormalige medewerker voegde eraan toe: “Mensen nemen ons ernstig omdat ze weten dat wij een serieuze staat van dienst hebben in dit soort zaken. Niemand zou aan ons moeten twijfelen.”

Eén van de ambtenaren zinspeelde op de geavanceerde technologie die Israël bezit en die onmogelijk kan zijn  opgenomen in de analyse van de experten, om de eenvoudige reden dat die informatie strikt geheim is en blijft. Dus schrijven ze maar over wat wel publiek bekend is. Anderen vertelden dat scepticisme altijd belangrijke operaties van Israël voorafgaan, net zoals dat ook het geval was toen Israël in 1981 de kerninstallaties van Osirak in Irak vernietigde.

Op de vraag aan een voormalige Israëlische ambtenaar of Israël het vermogen heeft om een zware slag toe te brengen aan installaties van het atoomwapenprogramma van Iran, antwoordde hij flegmatiek: “Als dat niet het geval zou zijn, waarover maakt iedereen zich dan zoveel zorgen?”

Intussen meldt het persagentschap AP dat Israëlische regeringsambtenaren niet van plan zijn om de Amerikanen vooraf op de hoogte te brengen op het ogenblik dat zij beslissen om een preventieve aanval tegen de Iraanse kernfaciliteiten te lanceren, aldus een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst die vertrouwd is met deze discussies.

Die uitspraken leidden tot heel wat animo op het allerhoogste niveau in de VS en bepaalt de gespannen teneur die zal heersen op de reeks vergaderingen die in de komende dagen zullen plaatsvinden in het Witte Huis en in Capitol Hill.

De Israëlische ambtenaren zeiden dat op het ogenblik dat zij beslissen dat een aanval noodzakelijk wordt, zij hierover de Amerikanen volledig in het ongewisse zullen laten, wellicht om te verhinderen dat de Amerikanen verantwoordelijk zouden gehouden worden voor hun falen om de Israëlische aanval op Iran tegen te houden.

Als Israël werkelijk bedreigd wordt in zijn fysieke bestaan, heeft het van niemand de toestemming nodig om het volk en het land van Israël te behoeden voor vernietiging. Lees in deze context op deze blog het artikel van Giulio Meotti: Wanneer Iran atoomwapens inzet, zal het Westen de Joden dan ter hulp snellen? Nee, natuurlijk niet. Onderhuids voortwoekerende Jodenhaat verduistert nog steeds de Europese geesten alsof het gisteren was.

5 gedachtes over “Onderschat de kracht van Israël niet in een confrontatie met Iran [Dan Ephron]

 1. “Heb je nou over Joden of Moslims? Hoe dan ook, als je je goed geinformeerd had dan wist je dat er vrij weinig verschil zit tussen Joden en Moslims.”

  Vrij weinig verschil? Als je dat beweert duidt dat duidelijk om slecht geinformeerd. Het is een wereld van verschil. Verschil tussen het aanhangen van het leven (Jodendom) en een verheerlijking van een doodscultuur (Islam). Een groter verschil is er bijna niet.

  “En Israel is een gevaar voor andere landen zoals Paletina, Iran, Syrie omdat zij altijd oorlogzuchtige taal spreken”
  Ik denk dat je het moet omdraaien. Israel spreekt continu over vrede en de arabische landen altijd over oorlog, zeker in het Arabisch. In het Engels liegen ze alsof het gedrukt staat.
  En ja, Israel REAGEERT op doodsbedreigingen van haar vijanden. Wen er maar aan. We slaan tegenwoordig terug.

  “… onterecht de palestijnse gebieden bezitten … ”
  Palestijnse gebieden bestaan niet. Misschien met uitzondering van Jordanie.

  “Beter als er een oorlog komt, misschien is dat de prijs voor de vrijheid van Palestijnen.”
  En wie spreekt er nu oorlogstaal?! Volgens mij bestaat er geen woord voor vrijheid of democratie in het Arabisch.

  Like

 2. Haha! Wat een knullige reactie. 🙂

  Maar nu je blijkbaar toch zo goed op dreef bent: waar zouden die Israëlische Joden dan naar toe moeten? Te weten dat ruim tweederde in Israël geboren is?

  Terloops: elke aanvalsoorlog van Arabistan werd met succes afgeslagen. Waarom zou dat nu anders zijn? Omdat jij deze keer persoonlijk mee het IDF gaat bekampen? Alvast succes ermee.

  You made my day! 🙂

  Like

 3. Godsdienstverdwaasden?? Heb je nou over Joden of Moslims? Hoe dan ook, als je je goed geinformeerd had dan wist je dat er vrij weinig verschil zit tussen Joden en Moslims. En Israel is een gevaar voor andere landen zoals Paletina, Iran, Syrie omdat zij altijd oorlogzuchtige taal spreken. Zolang zij onterecht de palestijnse gebieden bezitten, grondstuk wat niet van de Joods staat is zal er altijd een gevaar zijn dat er opnieuw een oorlog komt, en dat zal nooit veranderen zolang Israel niet de Palestijnen hun eigen land terug geeft (is niet heel gek als je vecht voor de rechten van iemand anders die niet voor zich zelf kan opkomen of voor je eigen rechten, vind je niet?) en nu gaan zij zogenaamd slachtoffer rol spellen alsof zij zo heilig zijn. Beter als er een oorlog komt, misschien is dat de prijs voor de vrijheid van Palestijnen.

  Like

 4. Als het aan mij ligt moet het Westen de Joden zeker te hulp snellen. Helaas heb ik het niet voor het zeggen. Maar als het toch zover mocht komen dat Israel actie moet ondernemen, mijn zegen hebben ze!!!!!
  Atoomwapens in handen van godsdienstverdwaasden zijn levensgevaarlijk, zo’n dreiging moet je niet willen hebben. En vooral ophouden met politiek correct gezever.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.